PBOC-Çin Halk Bankası- Çin’in dijital para biriminde ” kabul edilebilir gizlilik ” istiyor

0
323

Çin Halk Bankası’ndan bir yetkiliye göre, Çin yuan’ın dijital bir versiyonunu başlatmaya çalıştığı için anonimlik konusundaki endişelerle birlikte  işlevselliği dengelemek istiyor.

PBOC dijital Para Enstitüsü Genel Müdürü Mu Changchun’a göre,” genel halktan gelen talep, kağıt para veya madeni para kullanarak anonimlik yapmaktır ” dedi. ” Halka açık bilgilerin tam kontrolünü istemiyoruz, bunun yerine işlemlerinde anonimlik talep eden kişiler için “kontrol edilebilir gizlilik ” kullanıyoruz. Aynı zamanda anti-kara para aklama eylemleri ve terörizmin finansmanı ile mücadele gibi şeyler için izin” dengesini koruyacaktır.

Mu, Salı günü Singapur FinTech Festivali’nde bir panelde konuşan Çin’in şu anda dijital para birimi planlarıyla sermaye piyasalarını veya ticaret finansman merkezlerini hedeflemediğini söyledi. Bu şeyler gelecekte bir süre olabilir, ama bizden çok uzak, dedi.

PBOC, para biriminin dijital versiyonunu yayınlayan ilk büyük Merkez Bankası olmaya hazırlanıyor. PBOC tarafından kaydedilen yeni patentlere ve resmi konuşmalara göre, böyle bir şey işe yarayabilir: tüketiciler ve işletmeler cep telefonlarına dijital bir cüzdan indirir ve dijital parayı ticari bir bankadaki hesaplarından yükler-bir ATM’YE gitmeye benzer. Daha sonra dijital bir cüzdanı olan başka biriyle ödeme yapmak ve almak için bunu nakit olarak kullanırlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz