Messari: Ethereum Classic Ethereum Değildir

0
310

Kripto madencileri, Ethereum Classic’e artan ilgi gösteriyor çünkü Ethereum blok zinciri, çok beklenen Merge güncellemesi sayesinde Eylül ayında proof of stake algoritmasına geçiş yapacak. Simgesi ETC olan Ethereum Classic bir Ethereum (ETH) çatalıdır. Yeni bir raporda Ethereum Classic’in çok az uzun vadeli uygulanabilirliği olduğunu söyledi. ETC’nin fiyatı, Merge güncellemesine doğru artabilirken, tokenin sürekli büyüme yaşaması pek olası değildir.

Messari’ye göre Ethereum madenciliği şu anda grafik işleme birimi (GPU) madencilik gelirinin %97’sini oluşturuyor ve günlük 24 milyon dolar gelire sahip. Birleştirmeden sonra, kullanıcılar enerji yoğun hesaplamalar yapmak yerine ETH’yi “stake ederek” işlemleri doğrulayabilecek ve Ethereum tabanlı madencilik araçlarını neredeyse modası geçmiş hale getirecek. Messari’ye göre madenciler, ekipmanlarını satmaya veya şu anda GPU madencilik gelirinin %2’sini oluşturan ve günlük yaklaşık 700.000 dolar gelir sağlayan madencilik ETC’sine geçmeye zorlanacak.

ETC, bitcoin (BTC) madencilik havuzu AntPool’un Ethereum Classic ana ağ uygulamalarının geliştirilmesi ve araştırılması için 10 milyon dolar yatırım yapmasının ardından geçen hafta %30’un üzerinde ralli yaptı. Ancak Messari, ETC’nin fiyat artışları geçmişine sahip olduğunu ve bu nedenle mevcut artışının ağın uzun vadeli büyümesini temsil etmediğini yazdı. Messari’ye göre, Ethereum Classic, Cardano’nun aktif adres sayısının yarısından daha azına sahip. Ağın mevcut gelişme seviyesi, Ethereum ve Cardano’nun onda birinden daha azdır ve 2018’den bu yana işlem hacminde anlamlı bir değişiklik olmamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz