Litvanya Koleksiyon Paralarını Duyurdu

0
308

Litvanya Bankası, 9 Aralık’ta yapılan bir basın açıklamasına göre, 2020 baharında dijital, Blockchain tabanlı bir koleksiyon parası yayınlayacağını açıkladı.

Para, 16 Şubat 1918’de yayınlanan Litvanya Bağımsızlık Yasası’na ve 20 imzacısına adandı. Açıklamaya göre, paranın değeri 19.18 avro olacak, büyüklüğü ve şekli ise kredi kartına benzeyecek.

Litvanya Bankası yönetim kurulu üyesi Marius Jurgilas, Yasanın Litvanya tarihinde oynadığı önemli rol nedeniyle bu temayı seçtiklerini söyledi.

Blockchain teknolojisi, her biri Litvanya Bağımsızlık Yasası’nın 20 imzacısından birini içeren 24.000 token’ı barındıran bir katman olacağı açıklandı. Ayrıca dijital paralar, imzacıların faaliyet alanına göre altı kategoriye ayrılacak ve her kategoride 4.000 coin olacak.

Ek olarak, koleksiyoncular satın alım esnasında altı token ile ödüllendirilecekler ve eğer koleksiyoncu her kategoride bir token kazandıysa, fiziksel gümüş bir paranın sahibi olacak.

Litvanya’nın koleksiyon paralarından kazanacağı deneyim ile birlikte ileride merkez bankaları kendi kripto paralarını geliştirmek istediğinde bu tür bir uzmanlığın ülkeye sağlayacağı katkıya vurgu yapıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz