Lightning Network’ü Geliştiren Şirket 10 Milyon Dolar Topladı

0
312
lightning-labs

Palo Alto merkezli şirket Lightning Labs şirketi Lightning Network yüksek hızlı işlem protokolünün geliştirilmesi için A Serisi fonlama turunda 10 milyon dolar para topladı.

Lightning Network Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi amaçlayan “Katman 2” protokolüdür. Kullanıcılar yan zincir açarak Bitcoin’i hiçbir ücret ödemeden gönderebilirler.

Haber, Lightning Labs CEO’su ve kurucu ortağı olan Elizabeth Stark tarafından 5 Şubat’ta yayınlanan bir blog yazısında duyuruldu. Şirket, toplanan fonları Lightning ödemeleri teknolojisinin daha da geliştirilmesi ve geliştirici ekosisteminin ölçeklendirilmesi için tahsis etmeyi planlıyor.

Yine aynı duyuruda Lightning Labs ayrıca şirketin ilk ücretli ürünü olan Lightning Loop‘un beta sürümünü de tanıttı. Lightning Loop yeni başlayanlara yardımcı olmayı hedefliyor, kullanıcılar Lightning üzerinde daha verimli bir şekilde gönderim yapabiliyorlar.

Lightning Labs ‘in Blockchain tabanlı işlemleri hızlandırma çabaları

Lightning Network, blockchain tabanlı işlemleri hızlandırmak için tasarlanmıştır. Bitcoin’in blok zincirine başka bir katman ekler ve kullanıcıların bu ekstra katmandaki herhangi iki taraf arasında ödeme kanalları oluşturmasına olanak sağlar. Bu kanallar gerektiği sürece var olabilir ve iki kişi arasında kurulduğundan dolayı da işlem ücretleri neredeyse yok denilebilecek kadar düşüktür.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz