Kripto Liderlerinden FATF Yönetmeliğine Uygun Protokol

0
324

Bugün BlockShow Asia 2019’da, bir grup kripto para lideri, Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) yönetmeliğine uyan ve gizliliği korumayı amaçlayan bir protokol oluşturulduğunu açıkladı.

FATF’ın “seyahat kuralı” olarak adlandırılan işlem sırasında kişisel verileri toplamak ve paylaşmak için kripto para birimi alışverişi gibi sanal varlık hizmeti sağlayıcıları (Vasp) gerekir. Önerilen protokolün yaratıcıları, varlık hizmeti sağlayıcılarının bu bilgiyi son derece özel ve güvenli bir şekilde aktarmalarını sağladığını söylüyor. Uluslararası Ticaret Birliği dün protokol için bir bildiri yayınladı, buna açık varlık hizmeti sağlayıcıları (OpenVasp) deniyor.

Teknik inceleme belgesi, sanal varlık servis sağlayıcılarının birden fazla ülkede, birbirlerini tanımadan ve herhangi bir merkezi otoriteye kayıt yaptırmaya gerek kalmadan kendi aralarında işlem yapmalarına izin verecek bir protokolü ana hatlarıyla belirtir. Teklif, yapılandırılmış ödeme mesajlarını, uçtan uca şifrelemeyi mükemmel ileri gizliliği ve kimlik yönetimi için akıllı bir sözleşme katmanını açıklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz