Kaliforniya Üniversitesi’ndeki İlk Blockchain Kursu Tamamlandı

0
300

Santa Barbara’daki Kaliforniya Üniversitesi (UCSB), Blockchain ve DLT teknolojisine odaklanan ilk akredite kursunu tamamladı.

Blockchain Acceleration Foundation (BAF) tarafından Kaliforniya Üniversitesi’nde öğrencilere Blockchain eğitimi verilmeye başlanmıştı. BAF, Blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesi için oluşturulan kar amacı gütmeyen ve içinde profesörlerin, Blockchain uzmanlarının bulunduğu bir kuruluş. Ayrıca, kurs esnasında önde gelen şirketlerden önemli konuşmacılar da derslere katılım sağlayarak tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

BAF kurucu ortağı Cameron Dennis ise Blockchain teknolojisinin önemine vurgu yaparak, Kaliforniya Üniversite’sinde verilen kursun amacı hakkında şunları söyledi;

“Benim hedefim bilgisayar mühendisliği öğrencilerine kurumsal yönetimde devrim yaparken, bu sistemlerin yerini alacak Blockchain teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.”

Ülkemizde de çeşitli üniversiteler sayesinde blockchain üzerine verilen eğitimler gittikçe yaygınlaşmakta. Blockchain teknolojisi dünyada daha geniş alanda kullanıldıkça bu konudaki eğitimler de yaygınlaşacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz