IŞİD, Blockchain Tabanlı Mesajlaşma Uygulaması Kullanmaya Başladı

0
318

Terör örgütü IŞİD, video ve propagandalarında Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. IŞİD’in çevrimiçi faaliyetlerini takip eden uzmanlar örgütün Blockchain tabanlı mesajlaşma uygulaması BCM‘yi kullandıklarını açıkladı.

IŞİD önceki yıllarda da video ve propagandalarını dünyaya yaymak için birçok sosyal medya uygulamasını kullanmaktaydı. Ancak, Facebook, Twitter ve Youtube’un IŞİD’i engellemesinin ardından örgüt güvenli mesajlaşma uygulamaları üzerinden korkunç mesajlarını yaymaya devam etti.

Bu yıl şifreli mesajlaşma platformu Telegram’ı kullanmaya başlayan IŞİD, şimdi de belirli özellikleri sayesinde BCM’yi kullanıyor.

Şifreli mesajlaşma hizmeti sunan BCM, Telegram ile benzer yönleri olsa da bazı noktalarda farklılık gösteriyor. Örneğin Telegram’ın aksine, BCM’in özel ve grup mesajlaşmalarında gönderilen her mesaj uçtan uca korunuyor, yani sunucudaki başka hiç kimse bu içeriğe erişemiyor. Ayrıca, IŞİD’in BCM’yi seçmesindeki en belirgin özellik 100 bin kadar kişinin katılabildiği gruplar oluşturabilmesidir. IŞİD destekçileri bu özellik sayesinde anında devasa bir topluluğa ulaşabiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz