İran Amerikan Etkisini Kırmak İçin Kripto Para Öneriyor

0
624

Kripto paralarla alakalı sürekli gündeme gelen İran devleti bu sefer birinci ağızdan görüş açıkladı. Malezya’daki İslami Devletler Zirvesi’nde konuşan İran devlet başkanı Ruhani Müslüman olan ülkelerin arasındaki finansal işbirliğinin daha fazla gelişmesi gerektiğini belirtti.

Finansal anlamda dünyada bir Amerikan hegemonyası olduğunu belirten Ruhani; Amerikan dolarına olan bağımlılığın azaltılabilmesi için Müslüman devletlerin kendi aralarında özel bir bankacılık ve finans sistemi kurması gerektiğini savundu. Ruhani konuşmasının devamında Müslüman ülkelerin kendi aralarında kullanacağı bir kripto para fikrini de paylaştı.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen zirveye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok müslüman ülkenin devlet başkanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İslami ülkeler arasında hayata geçirilebilecek finans yapılanmasının önemine değinerek bu konu hakkında bir çalışma grubu oluşturulması yönünde düşüncelerini belirtti.

Bilindiği üzere bundan evvel de Türkiye, Çin ve Rusya’yla ticaretinde kullanabileceği dijital para üzerine çalışmalarda bulunmuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz