İlk Bitcoin İşlemi 11 Sene Önce Gerçekleşti

0
547

Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto ile bilgisayar programcısı Hal Finney arasındaki ilk Bitcoin işlemi, tam olarak on bir yıl önce olan 12 Ocak 2009’da gerçekleşti. Nakamoto, test amacıyla Hal Finney’ye 10 adet BTC gönderdi. Hal Finney 11 Ocak 2009 tarihinde Bitcoin ağına katıldığını Twitter üzerinden duyurdu.

Bu tarihten bir gün sonra da ilk Bitcoin işlemi gerçekleştirildi. Finney konu ile ilgili yaptığı açıklamada ilk işlemi şöyle anlattı;

“Satoshi, yazılımın ilk sürümünü duyurduğunda, hemen ağa katıldım. Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’yu saymazsak ilk Bitcoin kullanan kişi benim. Satoshi bana bir test amacıyla on Bitcoin gönderdi. Daha sonraki birkaç gün içinde Satoshi ile bir e-posta görüşmesi yaptım, ben çoğunlukla hata bildiriyordum ve o da onları düzeltiyordu.”

Finney 2014 yılında 58 yaşındayken vefat etti. 2014 yılında mirası ile ilgili olarak Bitcoin’lerini emanet kasasında sakladığını, oğlu ve kızının bu teknoloji ile ilgili olması nedeniyle mirasının emin ellerde olduğunu söyledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz