Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
785

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Ünlü Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff bu hafta çok konuşulan isimlerden biriydi. Hafta başında yaptığı açıklamada Bitcoin dolu cüzdanına erişmediğini bildirdi. Bunun üzerine birçok kişi Schiff’in cüzdanının şifresini unutmuş olabileceğini söyledi. Ancak birçok kişinin aksine Vitalik Buterin Schiff’e destek verdi. Daha sonra Peter Schiff şifre için PIN kodunu yanlış girdiğini söyledi ve kripto topluluğundaki birçok kişiden tepki topladı. Haftanın sonuna doğru ise Binance CEO’su CZ Peter Schiff gibi Bitcoin eleştirmenlerinin aslında Bitcoin’e fayda sağladığını öne sürdü. 

Ayrıca bu hafta birçok ünlü analist ileriye yönelik Bitcoin tahminleri açıkladı. Ünlü analist Josh Rager Bitcoin için 80.000 dolar civarında bir fiyat tahmini yaptı.Kripto trader ‘CryptoWolf’ Bitcoin ödül yarılanmasından hemen sonra Haziran 2020’ye kadar Bitcoin’in 16.000 dolara yükseleceğini belirtti.Tecrübeli kripto trader Filbfilb Bitcoin’in mayıs ayında gerçekleşecek olan ödül yarılanmasından önce 12.500 dolar seviyesine yükseleceğini söyledi.Fundstrat şirket kurucusu Tom Lee ise fiyat vermese de 2020 senesinin Bitcoin için iyi geçeceğini belirtti.Haftanın sonlarına doğru ise Twitter’daki en popüler Bitcoin analistlerinden biri olan Peter Brandt Bitcoin’in yükseleceğini söyledi ve yayınladığı tablo ile bunun nedenini 4 madde ile açıkladı.

Chicago Mercantile Exchange (CME) Bitcoin opsiyon sözleşmeleri Bakkt’ı geride bıraktı.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) Raiz’e Bitcoin yatırım perakende fonunu sunması için onay verdi.

Tone VAYS’a göre Bitcoin’de Lighning Network güncellemesiyle beraber Bitcoin Cash’in hızlı olmasının hiçbir anlamı kalmayacak.

Gemini kripto borsasının kurucu ortağı Cameron Winklevoss Y jenerasyonunun Bitcoin için çok önemli olduğunu söyledi.

Bridgewater Associates kurucu ortağı Ray Dalio, altını Bitcoin’e tercih etti. Ayrıca Bitcoin’in ne bir değişim aracı ne de bir değer deposu olduğunu söyledi.Bunun üzerine VanEck’in dijital varlık stratejisti Gabor Gurbacs, Dalio’nun şu an için haklı olabileceğini ancak birkaç sene içinde işlerin değişebileceğini belirtti.

Popüler kripto para borsası Binance en iyi kripto paraların ilginç verilerine sahip 2019 yılı raporunu yayınlandı.

Tesla hisse senetleri 100 milyar doları geçti ve Bitcoin ile olan çekişmesi daha da arttı.

VanEck Associates CEO’su Jan van Eck SEC’in yakında Bitcoin ETF’lerini onaylanacağını düşünmediğini söyledi.

Bakkt kripto harcama uygulamasının yakın zamanda kullanılabileceğini açıkladı.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk kripto paralar ile ilgili görüşlerini paylaştı. Musk kripto para kavramını sevdiğini ancak yasa dışı işlemlere olanak sağladığı için endişelendirici olduğunu söyledi.

Travis Kling haftanın sonuna doğru Bitcoin ödül yarılanmasının önemini açıklayan bir tablo yayınladı.

Amazon hisse senetleri, ABD tahvilleri, altın ve S&P 500’e karşı BTC risk getirisini gösteren bir grafik yükleyen PlanB, Bitcoin’in yatırım olarak tamamen farklı davrandığını göstermiş oldu.

Bitcoin ve kripto fiyat analisti Benjamin Cowen Bitcoin’in 20 haftalık hareketli ortalamasını inceledi ve Bitcoin’in Kasım 2021’de 424 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum 2.0 için para yatırma sözleşmesinin resmi doğrulamasının başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Ethereum Vakfı’ndan Vitalik Buterin en son güvenlik teknolojilerini değiştiren ademi merkeziyet araçlarını birleştiren Matrix projesini desteklediğini söyledi. 

Grayscale Yatırımları Ethereum Classic Kooperatifine (ECC) iki yıllık ek destek sözü verdi.

Kripto trader @AlexanderFisher Twitter hesabından yayınladığı Ethereum grafiğinde Ethereum’un artacağını söyledi. Ayrıca popüler Twitter analisti ‘Galaxy’ de bu düşünceleri tekrarladı ve Ethereum’un Şubat ayında büyük bir artış yaşayacağına dikkat çekti.

Ripple şirketinin XRP’si iki ayrı şirkette likidite endeksi rekoru kırdı. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Ripple’ın halka arzıyla alakalı açıklamalar yaptı.

Davos’da konuşan CEO önümüzdeki 12 ay içinde kripto Blockchain alanında halka arzların görüleceğini söyleyerek Ripple şirketi için de sinyali verdi.

Ripple şirketinden açıklanan verilere göre şirketin XRP satışı 2019 yılın son çeyreğinde yaklaşık % 80 oranında azaldı.

Kimliği bilinmeyen biri tarafından Bithumb’dan 45 milyon XRP kayıt dışı bir cüzdana aktarıldı.

ABD Hazine Bakanı sınır ötesi ödeme sistemlerinin tüketiciler ve işletmeler için maliyetleri düşürmede faydalı olduklarını ve bu konuda çalışan şirketleri desteklediklerini söyledi. Bunun üzerine birçok kişi  konuyu Ripple şirketi ile ilişkilendirdi.

BitPay kripto ödeme hizmeti, XRP ile Amazon kartları satın almayı sağladı.

Tether, altın destekli stablecoin Tether Gold’u (XAU₮) piyasaya sürdü.

DonAlt Twitter hesabından paylaştığı tabloda Bitcoin SV’nin fiyat hareketini değerlendirdi ve Bitcoin SV’nin 100 dolar altına ineceü,n, söyledi.

HAFTANIN ÖNEMLİ DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Tron altyapısını en yoğun kullanan ilk 25 projeden 17 tanesinin kumar platformu olduğu ortaya çıktı.

Tron CEO’su Justin Sun Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak ile yemek yedi. Yemeğin ardından Sun Twitter hesabından girişimciyle ortaklık kurmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Analist Willy Woo finansman için en iyi Blockchain girişiminin Exodus cüzdanı olduğunu belirtti.

The Bank of International Settlements (BIS) yayınladığı rapora göre merkez banklarının % 80‘i kendi dijital parasını çıkartmak için çalışma yürütüyor.

Cardano Vakfı Davos’da Gougen döneminde Finka şirketi ile ortak olabileceğini açıkladı.

Cardano CEO’su Charles Hoskinson şubat ayı ortasında hard fork yapılmasını beklediğini belirtti.

BTC-e yoluyla kripto para dolandırıcılığı yapan Alexander Vinnik Fransa’ya tahliye edildi ve avukatının yaptığı açıklamaya göre Vinnik hastaneye kaldırıldı.

Bilişim şirketi Vipstar’ın eski yetkilisi şirketle yaşadığı sorunlar nedeniyle yüz binlerce dolar değerinde Bitcoin çaldı.

PornHub modelleri artık ödeme almak için TRX tabanlı ABD Doları Tether’ı kullanabilecek.

Jack Dorsey’in şirketi Square gerçek zamanlı satış noktası işlemlerinde fiat paraları kriptoya dönüştürmek için yeni bir patent aldı.

Blockchain Birliği SEC ve Telegram’ın sonuçlanamayan davasında bilirkişi görüşünün de etkisiyle Telegram’ı desteklediğini belirtti. 

SEC ilk coin arzı projesi Opporty’nin kurucusu Sergii Grybniak’tan yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. 

Visa, Mastercard, eBay ve PayPal şirketlerinden sonra telekon devi Vodafone da Libra’dan ayrıldığını açıkladı.

Kanada, Birleşik Krallık, Japonya, Avrupa Birliği, İsveç ve İsviçre merkez bankaları ile Uluslararası Denkleştirme Bankası (BIS), merkez bankası dijital paralarını (CBDC) araştırmak için bir araya geldi.

Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ülkenin dijital para birimi olan Petro’nun geçeceği kumarhane açıyor.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), sanal para birimleri üzerine herhangi bir kısıtlama getirmediğini belirtti.

2019 yılında Çin’in Blockchain sektörüne ayırdığı yatırım ve finansman anlaşmalarının oranı % 40’tan fazla düştü.

Kanadalı genç kripto para sahiplerini hedef alan 50 milyon dolarlık SIM kartı dolandırıcılığıyla ilişkili dört suçtan yargılanıyor.

Kahve devi Starbucks ön ödemeli kartlarını yönetmek için kripto para birimi kullanacak.

Güney Kore kripto ticaretinden elde edilen kazançlara % 20 gelir vergisi uygulamayı planlıyor.

Tayland’ın menkul kıymetler düzenleyicisi Asya Pasifik bölgesinde faaliyet gösteren dijital para borsası Zipmex’e lisans verdi.

Statista tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para kullanımının en çok yaşandığı ülkeler sıralamasında Türkiye 1. sırada.

Litecoin kurucusu Charlie Lee, kripto para birimi gelişimi için yeni bir fonlama yöntemi olarak madencilik havuzu bağışlarını önerdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz