Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri; Bu Hafta Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Neler Oldu?

0
575

Haftanın Bitcoin Haberleri
2020 yılına girmemize sayılı günler kala Bitcoin haftanın en çok tartışılan konularından biri oldu. Bitcoin özellikle hafta ortasında yaşadığı sert düşüş ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Birçok yatırımcı 6.800 dolara kadar gerileyen Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Analist Tone Vays Bitcoin’in düşüşünün ardından yaptığı yorumda Bitcoin’in 3000 doların altına inmesinin imkansız olduğunu belirtti. 

Daha önce Bitcoin’in 250 bin dolar olacağını söyleyen ünlü yatırımcı Tim Draper, bu hafta da böyle söylemesinin nedenini açıkladığı, çok konuşulan bir röportaj gerçekleştirdi. Draper, kadınların piyasaya girmesinin hızlanmasıyla Bitcoin ve kripto paraların kabul görmesinin artacağını dile getirdi.

Amerika’da FED’in üyelerinden olan Lael Brainard Bitcoin işlemi yapan her 4 kişiden birinin suçlu olduğunu söyledi.

Ayrıca, Mayıs 2020’de yaşanacak olan Bitcoin Halving‘inin büyük ilgi gördüğü açıklandı. Google verilerinde ortaya çıkan sonuçlara göre çok fazla sayıda kişi merakla Bitcoin Halving’inin gerçekleşmesini bekliyor.

Bitwise SEC’e mektup göndererek ETF başvurusundan vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Haftanın Borsa Haberleri
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, bu hafta da birçok önemli gelişmeye imza attı. Özellikle Binance‘in rakip borsası FTX’e on milyonlarca dolar değerinde stratejik bir yatırım yapması çok konuşulmuştu.

Ayrıca, Türkiye’deki toplantıda açıklama yaparak yakında bankalar üzerinden de Türk Lirasıyla para yatırma ve çekme işlemlerinin mümkün olacağını belirten Binance CEO’su CZ, bu hafta yaptığı açıklamada hangi kripto paraların Türk lirasıyla alınıp satılacağını açıkladı.

Bitfinex borsası bu hafta yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılarının hem kredi hem de banka kartları ile yakın zamanda kripto para birimleri satın almasını sağlayacak.

Poloniex borsası 7 adet altcoini delist edeceklerini açıkladı.

Tron kurucusu Justin Sun, Tron kullanıcıları için anonim bir şekilde işlem yapmalarını sağlayacak bir sistem geliştirdiklerini duyurdu.

Coinbase yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılarının kendi cüzdanlarına tanımlanmış emailleri üzerinden işlem ücreti ödemeden Bitcoin alabilecekleri bir sistemin patentini aldı.

Haftanın Altcoin Haberleri
İngiltere merkezli kripto para borsası olan Coinfloor borsası Ethereum’u delist etme kararı aldı.

XRP’nin arkasındaki Blockchain ödeme firması Ripple, yeni bir finans turunda 200 milyon dolar kazandığını açıkladı.

Bugün yayınladığımız habere göre, MINDOL, Kasım ayından bu yana %2000 değer kazandı.

Plustoken’ın çaldığı 789.000 adet Ethereum hareket ettirildi.

Litecoin zincirinde dusting saldırısı yapıldığı ortaya çıktı.

Bitcoin Cash’de çifte harcamaların yüzde 10’unun başarılı olduğu ortaya çıktı.

Haberimizde de belirttiğimiz üzere Bitcoin; Tether ve Stellar cüzdanlarında bir gece içersinde ilginç hareketler gerçekleşti.

Facebook’un Libra projesinin yeni yol haritası açıklandı.

İran Amerikan etkisini kırmak için Müslüman ülkelere kripto para kullanmayı önerdi

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz