Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri; Bu Hafta Bitcoin Ve Kripto Para Piyasasında Neler Oldu?

1
600

HAFTANIN BITCOIN HABERLERİ
Bitcoin yeni yıla rekor ile girdi ve 1 Ocak 2020 tarihinde hashrate oranı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Trader ve analist @themooncarl hash rate oranın zirveye çıkmasıyla birlikte Bitcoin fiyatının patlama yaşayacağını söyledi.Ayrıca, yılın ilk günü açıklanan habere göre Bitcoin hash oranı 2017 senesine kıyasla 7 kat arttı.

Binance; Bitcoin’in 11. doğum gününe özel %50 indirimle Bitcoin satacağını duyurdu.

Stock-to-Flow’un yaratıcısı PlanB, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalaması (200MA) altına hiç düşmediğini açıkladı. 

Euro Pacific Capital CEO’su, Bitcoin karşıtı sözleri ile bilinen Peter Schiff yine şaşırtmadı. 2020’nin ilk iki günlük performansına bakarak BTC’yi son on yılın “en kötü performans gösteren varlığı” olarak adlandırdı.

Bitcoin Jesus olarak anılan Roger Ver Bitcoin zincirindeki iki katmanlı çözümleri ve kullanımını sert bir dille eleştirdi. Bitcoin’in yavaş, pahalı ve güvenilmez olduğunu dile getirdi.

Nexo şirketinin kurucu ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin 2020 tahminini açıkladı. Trenchev’e göre Bitcoin 2020 senesinde 50.000 dolara ulaşacak.

Bitcoin’in piyasa değeri Türk Lirasını geride bıraktı.

Yatırımcılar tarafından yapılan altın ve Bitcoin tartışmasında finans kurumu Weiss Ratings Bitcoin’in altına göre daha iyi olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan ABD ve İran arasındaki büyük çatışma nedeniyle fiyatlarda büyük dalgalanmalar yaşandı. Bitcoin % 6 artarken petrol ve altın fiyatları da yükseldi. Ayrıca, İran’da Bitcoin’e talep arttı ve Bitcoin İran’da 24.000 dolara satılmaya başlandı.

Litecoin kurucusu Charlie Lee Bitcoin yatırımı yapacak olan kişilere servetlerinin % 10’unu Bitcoin’de tutmalarını tavsiye etti. 

Andreessen Horowitz şirketi 10 yıl içinde Bitcoin sayesinde influencer’ların daha etkili bir ödeme sistemine sahip olacaklarını belirtti.

Ünlü kripto para analisti PlanB Bitcoin’in halving’den sonra 50.000 dolar değerinde olacağını belirtti. 

Burger King Venezuela’daki şubelerinde Bitcoin ve kripto parayla ödeme kabul edeceğini açıkladı.

HAFTANIN ALTCOIN HABERLERİ
Yeni yılın ilk gününde Tron şirketi 33 milyarlık TRX’in kilidini açarak dolaşıma sokacağı haberini vermişti. Bunun üzerine Tron CEO’su Justin Sun, 33 milyar TRX’i ellerinde tutacaklarını ve bir borsada satıp fiyatı dump ettirmeyeceklerini söyledi.

Yeni yılın ilk gününde Ripple şirketi toplamda 256 milyon XRP’lik işlem yaptı. 

Ripple’ın yazılım mühendisi Evan Schwartz, altı senelik görevinden ayrıldığını açıkladı.

Ripple şirketi sanatçıların şarkılarını yükleyip XRP karşılığında satabilecekleri xSongs isimli bir platform tanıttı.

Parity Technology şirketi Ethereum’a bir saldırı olduğuna inandığını ve daha sonra buna karşı korumak için ağ yükseltmelerini yayınladığını söyledi.

2019’un son günlerinde Google Play Store’dan kaldırılan Ethereum tabanlı Metamask uygulaması yeni yılın ilk günlerinde tekrar platforma geri döndü.

Ethereum’da yılbaşında gerçekleştirilen Muir Glacier güncellemesi ardından blok süreleri %25 azalarak ortalama 17 saniyeden 12.69 saniyeye düştü.

Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith hakkında çıkan suçlamalardan dolayı tutuklanmasının ardından geçtiğimiz günlerde 1 milyon dolar tahvil ödemesi karşılığında serbest bırakıldı.

Sektörün önemli isimlerinden olan Charles Hoskinson ve Ian Balina Ethereum ile Cardano arasından hangisinin daha iyi olduğunu tartıştı.

Gavin Andresen, kripto endüstrisindeki şimdiye kadar en ilginç şeylerin Ethereum tabanlı olduğuna inanıyor.

Yılın son günlerinde Tron CEO’su Justin Sun şirkete büyük fayda sağlayacak olan bir haber paylaştı. Bu habere göre, şirket ,yayın devi Dlive’ı Tron ve Bittorent ile bir araya getirerek ilerlemesini hızlandırmayı amaçlıyor. 

Binance borsası Ethereum’un son güncellemesi Muir Glacier’ı desteklediğini duyurdu. 

Ethereum’un üçüncü en popüler uygulaması olan Nethermind, Ethereum’un yeni güncellemesi Muir Glacier’i çalıştıramadı.

The Quantum Economics kurucusu Mati Greenspan XRP fiyatını düşüren iki neden olduğunu ve bu iki nedenin de Ripple‘dan kaynaklandığını belirtti.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Binance CEO’su Changpeng Zhao, 2020 yılında Binance borsasının hedeflerine yönelik birçok özellikten bahsettiği bir yazı yayınladı.

Kurak dönem nedeniyle Çin Sichuan eyaletindeki Bitcoin madencilerine baskı yapılmaya başladı.

Madencilik şirketi Bitmain çalışanlarının yarısını işten çıkaracağını duyurdu.

Çin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için Blockchain çalışmalarını kolaylaştıracak yeni bir yasa uygulamaya koydu. 

Telegram ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki aylardır süren sorunlara dün bir yenisi eklendi. SEC mahkemeden, Telegram’ın ICO geliri olan 1,7 milyar doları nasıl harcadığına dair ayrıntılar vermesini talep etti. Ancak Telegram bu talebi yerine getirmedi.

Avustralya orman yangınlarına yardım sağlamak için bir Bitcoin (BTC) bağış adresi açıldı.

Poloniex borsasının müşterilerinin verilerini çaldırdığı ortaya çıktı.

Türkiye’de SPK’nın kripto paralarla alakalı düzenleme kararı aldığı iddiası ortaya atıldı.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz