Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
329
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa değerine göre önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), 7 Aralık tarihinde %6 arttı. Geçtiğimiz hafta 50 bin doların altına düşen Bitcoin, hafta ortasında 51 bin doları aşmayı başardı. Ancak daha sonra Bitcoin yeniden 50 bin dolarlık önemli seviyenin altına düştü. CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 49.458 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Cumartesi günü tüm kripto para piyasası kırmızı renkteyken, piyasa değerine göre büyük kripto para biriminin piyasa hakimiyeti sadece %38.32’ye geriledi. 

Compound Capital Advisors CEO’su Charlie Bilello’ya göre, Bitcoin vadeli ETF’leri spot Bitcoin’e kıyasla çok daha düşük performans gösterirken, spotun %9’una karşı %19 değer kaybetti. 

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Direktör Bill Burns’e göre kripto ile ilgili birkaç proje oluşturdu. 

Santiment’e göre, %20 kripto para piyasası düzeltmesi kripto piyasasının çoğunluğunu büyük kayıplara uğrattı, ancak bazı küçük traderlar finansal kayıplarına üzülürken, diğerleri Bitcoin ve diğer varlıkları indirimle satın alma fırsatını kullandı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının 40.000 doların altına düşmeyeceğini ve 42 bin doların üzerinde kalacağını ifade etti.

Cumartesi günü yaşanan fiyat düşüşü ve ardından gelen vadeli işlem tasfiyeleri, Bitcoin vadeli işlem piyasasının değerinin %25’ini kaybetmesine neden oldu.

Piyasadaki Bitcoin hakimiyeti, Ethereum’un bu yılki kapitalizasyon büyümesinin artmasından sonra 2018 seviyelerine önemli ölçüde düştü. 2021 yılı boyunca, Bitcoin’in hakimiyeti, yılın başında %69’dan Aralık’ta %40’a geriledi.

Reuters’in bildirdiğine göre, en büyük mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp by Meta, kripto para birimi işlem teknolojisini Novi cüzdanı aracılığıyla doğrudan uygulamanın içinde uyguladı.

MicroStrategy, en son yasal düzenlemeye göre 29 Kasım – 8 Aralık arasındaki dönemde 84 milyon dolara denk gelen 1.434 Bitcoin daha satın aldı. 

Bitcoin fiyatı başka bir satış dalgasına yenik düştü, ancak analistler 47.500 dolarlık mevcut piyasa yapısının 2017’deki erken boğa piyasasını yansıttığını söylüyor. 

Çalışma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi’nin Kasım ayında %0,8 artışla 39 yıllık %6,8’lik bir yıllık büyüme zirvesine ulaştığını bildirdi. 

Dünyaca ünlü aktör Keanu Reeves, kripto para tuttuğunu duyurdu. The Verge ile yaptığı yeni bir röportajda “kişisel olarak kripto para birimiyle ilgilenip ilgilenmediği” sorulduğunda aktör, “bir arkadaşım bir süre önce benim için biraz satın aldı” dedi. 

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in işlem hacmi bir ayın en düşük seviyesine ulaştı ve bunun nedeni, yıl boyu süren rallinin potansiyel olarak bitmiş olması olabilir. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Bir Ethereum (ETH) balinası 100 milyon dolar satın aldı ve özel bir cüzdana aktardı.

Chicago merkezli CME Group, 6 Aralık’ta yaptığı açıklamada nakit ödemeli mikro Ethereum vadeli işlemlerini başlattı.

Ethereum ağı şimdi, 8 Aralık 2021 Çarşamba gecesi daha büyük olasılıkla ulaşılacak olan 13.773.000 blok numarasında yayınlanacak bir güncelleme almaya hazır. 

Başlıca kripto para birimleri Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE), 2021’de Google’da dünyanın en çok aranan terimleri listesine girdi.

Brian Brooks, düzenleyiciler onları menkul kıymet olarak görüyorsa ABD borsalarına kripto eklemeyi önerdi. 

Coinbase’in eski CLO’su Brian Brooks’un XRP açıklamasının ardından, Ripple’ın kripto para birimi XRP tokeni %15 değer kazandı.

Büyük kripto para borsası Bithumb, kripto paranın %17’lik büyümeden geri çekilmesinin ardından kısa bir süre içinde kendi cüzdanları arasında 100 milyon dolara yakın XRP transfer etti.

David Schwartz, yakın tarihli bir tweet’te Shiba Inu’nun devasa arzıyla alay etti.

Ödeme odaklı blok zinciri ağı Terra’nın yerel kripto para birimi olan LUNA’nın fiyatı, hafta başında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 77.16 dolara ulaştı. 

Shiba Inu kripto para biriminin resmi Twitter hesabı, zor durumdaki ticaret platformuna yardım eli uzatmak için BitMart borsasını destekleyen bir tweet yayınladı. 

BurnBNB verilerine göre yakılan toplam BNB miktarı şu anda 3 milyon doların üzerinde.

Kripto para piyasasındaki en son düzeltmeyle birlikte popüler meme tokeni daha önce kazandığı değerinin yaklaşık %35’ini kaybetmişti ancak şimdiden %30’unu geri kazandı.

Amerikan kripto para borsasının birkaç kripto para birimini listeledikten sonra “Coinbase Etkisi” tam olarak yürürlüğe girdi ve ardından fiyatlarının çoğunu tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardı. 

Kripto para odaklı seyahat şirketi Travala, artık Shiba Inu’yu bir ödeme aracı olarak kabul ettiğini duyurdu.

Whalestat’a göre, bir kripto balinası portföyüne 3,799,999 dolar değerinde 99 milyar Shiba Inu ekledi. 

Piyasalar, bu sabah Ubisoft’un oyun içi NFT’ler yaratan ilk büyük video oyunu yayıncısı olacağına dair duyuruya olumlu tepki verdi. Fransız şirketin hisseleri bugün %4 artışla işlem gördü. 

Anonim bir alıcı, yakın zamanda gerçekleşen bir birikim çılgınlığından sonra elinde 3,2 trilyon SHIB tokeni bulunduruyor.

Dünyanın en uzun süredir devam eden kripto para ticaret platformlarından biri olan Bitstamp, meme tokeni Shiba Inu’yu (SHIB) listeledi.

Uzun bir süre boyunca, Shiba Inu, zirvede %50’ye varan hakimiyeti ile Ethereum blok zincirindeki balina seviyesindeki adresler arasında en popüler varlıktı. 

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, elektronik ve bilgisayar e-mağazası Newegg’in sonunda Shiba Inu’yu (SHIB) ödeme aracı olarak eklediğini duyurdu.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Tron Foundation, önde gelen bir dijital emlak platformu olan MetaEstate ile iş birliği içinde, vakfın genel merkezini, dijital sanat müzesini ve kongre kulübünü içeren ekolojik bir kompleks geliştiriyor.

Kripto borsası Bitmart, Ethereum (ETH) ve Binance Akıllı Zincir (BSC) blok zincirleri üzerinde barındırılan bir sıcak cüzdan uzlaşmasında yaklaşık 200 milyon dolar kaybetti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ülkenin düzenleyicisi tarafından bu yılın başlarında ticareti durdurma talimatı verilmesine rağmen, borsanın önümüzdeki altı ila 18 ay içinde İngiltere’ye genişlemeyi planladığını söyledi.

New York merkezli kripto borsası Gemini, Kolombiya’nın en büyük bankası Bancolombia ile yaklaşan bir ortaklık yoluyla Latin Amerika’ya genişleyeceğini duyurdu.

Reuters kaynaklarına göre, Hindistan yeni yasaya uymamayı seçenler için katı ceza, emir olmadan tutuklama ve kefalet hakkı olmaksızın hapis cezası verecek.

Ubisoft, son birkaç yılda kripto oyun prototiplerini deneyen ve yeni başlayanları destekleyen blok zinciri alanına ilgi duyan ilk büyük video oyunu yayıncısı haline geldi. 

The Herald Sun’ın haberine göre Avustralya, ülkenin ödeme sistemini elden geçirmek için kendi kripto para birimini geliştirmeyi düşünüyor. 

Makro yatırımcı Dan Tapiero’nun 10T’si, dijital varlık ekosistemindeki orta ve son aşama şirketlere yatırım yapmayı amaçlayan 500 milyon dolarlık fon başlatacak.

Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), ABD’li milletvekillerinin ‘tarafsız kalmak’ için kripto para tutmaması gerektiğini söyledi. 

Ödeme devi Visa, müşterilerinin kripto para birimleri dünyasında gezinmesine yardımcı olmak için yeni danışmanlık hizmetleri başlatıyor. 

Endüstri liderleri, blok zinciri işletmelerini Kongre önünde temsil etti. Dijital varlık endüstrisinde faaliyet gösteren şirketlerin CEO’ları, Kongre’de ifade verdi.

ABD Kongre Üyesi Brad Sherman, House Committee on Financial Services tarafından düzenlenen dijital varlıklarla ilgili bir duruşma sırasında kripto para birimi endüstrisine karşı sert bir nutuk attı. 

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliğine sahip ülkelerinden biri hala bir merkez bankası dijital para birimine ihtiyacı olup olmadığını düşünüyor. 

Dark web pazaryeri Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht, “Genesis Collection” non fungible token (NFT) müzayedesinin lansmanını duyurduktan sonra, ilk NFT’sini açık artırmada 6.2 milyon dolara veya 1.446 Ethereum’a (ETH) sattı. 

Florida, yenilik arayışında blok zincirine dönüyor. Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletin 99 milyar dolarlık “Önce Özgürlük Bütçesini” açıkladı. 

Avrupa Merkez Bankası’nın yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, 10 Aralık’ta yayınlanan bir konferansta kripto para birimlerinin var olmaları için hiçbir nedenlerinin olmadığını öne sürerek, kripto para birimlerini sert bir dille eleştirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz