Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
411
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni haftaya başlarken etkileyici bir geri dönüş yapmayı başardı ve erken saatlerde 58.000 dolar seviyesine yükseldi. Hafta boyunca 54 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin Cumartesi günü büyük bir düşüş kaydetti. %16 değer kaybeden Bitcoin 47 bin dolara geriledi. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 49.536 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Michael Saylor Twitter hesabından yaptığı açıklamada, MicroStrategy şirketinin Ekim ayının başından bu yana kripto para başına yaklaşık 59.187 dolar ortalama fiyatla 7.008 Bitcoin daha satın aldığını belirtti.

Bitcoin (BTC) destekçisi Jack Dorsey Twitter CEO’su olarak görevinden ayrıldığını açıkladı. 

Jack Dorsey sürpriz bir hamleyle Twitter CEO’luğundan istifa ederek yerini Twitter CTO’su Parag Agrawal’a bıraktı. 

Yönetimi altında 4 trilyon doların üzerinde varlığa sahip Boston merkezli bir yatırım şirketi Fidelity Investments, fiziksel Bitcoin tarafından desteklenen bir borsada işlem gören fon (ETF) başlatıyor. 

VanEck, yeni ETF ile kripto para madenciliği endüstrisine katılacak. Yönetimi altında 60 milyar dolardan fazla varlığa sahip küresel yatırım yöneticisi VanEck, Global Digital Asset Mining endeksinin fiyatını ve getiri performansını izleyecek bir borsada işlem gören fon kurmak için başvuruda bulundu. 

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş, Bitcoin odaklı merkezi olmayan bir finans projesi olan Badger DAO, saldırı sonucunda yaklaşık 100 milyon doları çaldırdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, WisdomTree’nin spot bir Bitcoin borsa yatırım fonu başlatma önerisini reddettiğini duyurdu.

The Sydney Morning Herald’ın haberine göre, Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı olarak görev yapan Amerikalı milyarder yatırımcı Charlie Munger, 3 Aralık’ta Sohn Hearts and Minds’a katıldığı sırada Çin hükümetinin kripto paraları yasaklama kararını destekledi.

El Salvador Bitcoin Kasım ayının ilk haftasında yaklaşık 68.000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana en büyük ayı piyasasının ortasında 150 Bitcoin (BTC) tedarik etti. 

Popüler dijital varlık eleştirmeni, en son piyasa düzeltmesinin arkasındaki gerçek nedenin enflasyona karşı alınan önlemler olduğuna inanıyor.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

1,4 milyar dolarlık yatırım şirketi Kelly, vadeli işlem destekli bir Ethereum ETF’si açmak için başvuruda bulundu.

ETH/BTC çifti, 0.077 BTC’deki ana direnci başarıyla aştıktan sonra Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.  Bitcoin yıldan yıla hala %97 artışta olsa da, aynı zaman diliminde %551 gibi büyük bir artış gösteren Ethereum ile karşılaştırıldığında sönük kaldı.

Ethereum (ETH) cumartesi günü yaşanan düşüşte bir günde %13’lük düşüşle 4 bin doların altına geriledi. 

Bir XRP balinası 40 milyon tokeni merkezi bir borsaya taşıdı ve büyük olasılıkla hemen satıldı.

Ripple blok zincirinde her ikisi de yaklaşık 50 milyon dolar değerinde iki işlem ortaya çıktı.

Bir XRP balinası, fonlarını borsadan çekti ve özel bir cüzdanda 150 milyon dolarlık XRP coin’i depoladı.

Kripto para analiz platformu CryptoRank tarafından paylaşılan verilere göre, Kasım ayında sosyal platformunda SHIB toplamda 4.02 milyon kez bahsedildi ve bu sayede Twitter’ın en popüler ikinci kripto para birimi oldu.

CoinMarketCap verilerine göre, popüler Metaverse token SAND, son 7 gün içinde %85 büyümenin ardından dün piyasa değerine göre ilk elli kripto para birimi arasında sıralandı.

Yeni Covid-19 varyantı ile aynı ada sahip olan  Omicron tokeni, sadece bir gece %137 ve 17 Kasım’daki tüm zamanların en düşük seviyesine kıyasla %735 artarak 404 dolara yükselmeyi başardı.

Singapur’un Coinstore kripto borsası, Hindistan pazarında üç yeni ofis açmak için 20 milyon dolar tahsis etti. 

Kripto para borsası Kraken, neredeyse bir aylık beklentinin ardından nihayet Shiba Inu (SHIB) kripto para birimine destek ekledi.

Bloomberg, Çin’in önde gelen kripto para borsası Huobi’nin yeni bölge merkezi olarak Singapur’u seçtiğini bildirdi. 

Hollandalı eski milletvekili ve milyoner Zihni Özdil, kısa vadede Shiba Inu ve Dogecoin konusunda yükselişe geçtiğini tweetledi. 

%25 değer kazanan Shiba Inu’nun (SHIB) ticaret hacmi 3.6 milyar dolara ulaştı.

Elon Musk’ın Shiba Inu köpeğinden ilham alan bir kripto para projesi olan Floki Inu, Dubai’deki dünyanın en yüksek binası olmaya devam eden efsanevi gökdeleni Burj Khalifa’da tanıtılacak.

Önde gelen kripto para birimi para yöneticisi Grayscale Investments Salı günü yaptığı açıklamada, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana için bir kripto para birimi trust’ı oluşturduğunu duyurdu. 

Eski Wall Street traderı Jordan Belfort, en popüler iki meme tokeni olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) gerçek bir değeri olmadığını dile getirdi.

UNI, büyük adresler arasında en çok tutulan token olmaya devam ederken, Link en büyük ticaret hacmine sahip oldu, bu da balinaların varlığı sattığı veya satın aldığı anlamına geliyor.

Brezilya’nın Mercado Bitcoin’i Aralık ayının ilk gününde Shiba Inu için destek ekledi. 

Polygon (Matic) %25’lik yükselişle yeni bir yerel zirveye ulaşırken, sahiplerinin neredeyse %100’ü artık kâr elde ediyor. 

Merkezi olmayan oracles ağı Chainlink’in temel bir dijital varlığı olan LINK, CoinMarketCap’in en büyük 20 kripto para biriminden ayrıldı.

IntoTheBlock’un zincir içi ölçümlerine göre büyük Dogecoin (DOGE) işlemleri %10 arttı.

Watcher.Guru’ya göre, pazarda akıllara durgunluk veren %700’lük bir büyümenin ardından Sand metaverse tokeni 3 milyar dolara ulaşan hızlı bir işlem hacmi artışı yaşadı.

Whale Stats’e göre Ethereum balinası ”Gimli” 1,1 milyon dolar değerinde 28 milyar SHIB coin daha satın aldı. 

Popüler meme token Shiba Inu (SHIB), en büyük 1.000 Ethereum cüzdanı arasındaki hakimiyetinin büyük bir bölümünü kaybediyor.

Cosmos yazılım geliştirme kiti kullanılarak oluşturulmuş bir blok zinciri olan Terra (LUNA), bugün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.56 dolara ulaştı. 

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kız kardeşi Randi Zuckerberg, “Dogecoin katili” Shiba Inu’nun ana akım haline geldiğini iddia etti. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Elon Musk ve CZ arasında hararetli tartışmanın ardından Binance, teknik bir sorundan kaynaklanan Dogecoin para çekme işlemlerini yeniden hizmete açtı. 

AMC ve Sony Pictures, Spider-Man: No Way Home filminin açılış günü gösterimleri için gelişmiş bir bilet rezerve eden veya satın alan nitelikli sinema tutkunları arasında 86.000 NFT dağıtacağını duyurdu. 

Vladimir Putin, kripto para birimlerinin ‘yüksek risk taşıdığını’ söyledi. 

Facebook’un Novi cüzdanını hayata geçiren yönetici David Marcus, Aralık ayı sonunda sosyal medya şirketinden ayrılacağını duyurdu. 

Gary Gensler, DeFi’nin “gerçek yenilik” sunabileceğine inanıyor, ancak sektörün mevzuata uygun olmadan ayakta kalamayacağını belirtti. 

Kripto para borsası Crypto.com, önümüzdeki yılın ilk yarısında iki borsa satın alacağını duyurdu.

Artık kullanılmayan Silk Road pazarının kurucusu Ross Ulbricht, bir Medium gönderisiyle, çocukluğundan hapisteki zamanına kadar hayatının çeşitli dönemlerine odaklanan bir dizi NFT’yi açık artırmaya çıkardığını duyurdu. 

Kripto sektöründe NFT’lere verdiği destekle tanınan Amerikalı rapçi Snoop Dogg şimdilerde The Sandbox Metaverse içinde sanal bir “konak” inşa ediyor. 

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Metaverse projesini resmi olarak duyurdu. Adidas, Bored Ape Yacht Club ve diğer işbirlikçileriyle ortaklaşa bir metaverse oyunu başlattı. 

Hintli milyarder Mukesh Ambani, kripto paranın temelini oluşturan teknoloji olan blockchain hakkında olumlu konuştu. Ambani, blockchain ve kripto arasında önemli bir fark olduğunu kaydetti ve birincisinin bir dizi umut verici kullanım örneği sunduğunu belirtti.

Hindistan’daki en büyük kripto para borsası WazirX’in CEO’su ve kurucu ortağı Nischal Shetty, Hindistan’ın kripto konusunda yaklaşmakta olan baskısı hakkında endişe verici “doğrulanmamış raporlar” paylaştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz