Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
423
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Mark Yusko, Bitcoin’in nasıl 250.000 dolara ulaşabileceğini açıkladı. Yusko, en iyi kripto para biriminin, altın seviyesine ulaşması durumunda fırlayacağını öngördü.

El Salvador’un tokenize tahvil planı, finans uzmanları ve yatırımcılar arasında hoş karşılanmadı. 

Ünlü sporucu Odell Beckham, maaşını Bitcoin ile almak istediğini bildiren en son Ulusal Futbol Ligi (NFL) oyuncusu oldu. 

Hindistan’da bir kripto yasağı etrafındaki düzenleyici tartışmalar, büyük kripto borsası WazirX’te panik satışına neden oldu ve Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) dahil olmak üzere önde gelen kripto para birimleri düştü.

94 milyar dolarlık değerlemeye sahip Stripe, 2018’de teknolojiyi bıraktıktan sonra tekrar kripto para kabul etmeye başlayabilir.

ABD’deki en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley, üçüncü çeyrekte üç fonu için Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) ek hisselerini satın alarak Bitcoin riskini 300 milyon doların üzerine çıkardı.

PlanB, Bitcoin için “en kötü durum” senaryosunun Kasım ayı sonuna kadar 98.000 dolar olacağını öngördü; bu, en büyük kripto para biriminin bu tahminin gerçekleşmesi için bir haftadan daha kısa bir sürede %67 artması gerektiği anlamına geliyor. 

Ünlü Amerikan animasyon sitcomu South Park, Bitcoin’in çok uzak olmayan bir gelecekte ana ödeme aracı olarak kullanıldığını gösterdi. 

Fiyat hareketinin kendisi piyasaya daha fazla volatilite getirirken, opsiyonun sona ermesi, piyasanın daha da tahmin edilemez hale gelmesinin bir başka nedeni olabilir.

Tecrübeli kripto para birimi geliştiricisi ve yatırımcısı Lark Davis, merkezi borsaların Bitcoin (BTC) rezervlerinin dinamiklerini fiyatıyla bağlantılı olarak gösteren çizelgeler paylaştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para olarak kabul etme kararını sorguladı.

El Salvador, ülke hazinesine daha fazla lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ekleyerek düşüşten yararlandı. 

Bir CryptoCompare raporuna göre, Bitcoin AUM piyasası Kasım ayında %9.5 düşüşle 48.7 milyar dolara düşerek Temmuz ayından bu yana yılın en büyük aylık geri çekilmesini işaret etti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Güncellemeden bu yana toplamda 1 milyon Ethereum tokeni yakıldı ve bu sayede ikinci en büyük kripto para birimi yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Bloomberg analisti Mick McGlone, Ethereum kripto para birimi için bir sonraki desteği belirledi ve bunu 4.000 dolar olarak nitelendirdi.

26 Kasım’da Ethereum en güçlü desteği 4.000 doların altına düştü. 

Bir XRP balinası, borsadan 10 milyon token çekerek piyasa inancını kanıtladı. 

San Francisco merkezli kurumsal blok zinciri sağlayıcısı Ripple, batı Pasifik bölgesinde yaklaşık 340 sıkı kümelenmiş adadan oluşan tropikal bir ülke olan Palau Cumhuriyeti ile bir ortaklık duyurdu. 

Blockchain verilerine göre, anonim cüzdan, Bitstamp borsasından bilinmeyen cüzdana yaklaşık 20 milyon dolar değerinde XRP parası taşıdı. 

Avalanche (AVAX), son 24 saat içinde %14’ten fazla yükseldikten sonra Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) arasında listelenmeye başladı.

WhaleStats izleme hizmetine göre Chainlink (LINK), en büyük 1.000 Ethereum cüzdanı arasında en çok işlem gören kripto para birimi oldu.

Ünlü NSA muhbiri Edward Snowden, son tweet’lerinde popüler köpek paralarına yönelik çılgınlığı eleştirdi. 

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Avalanche kripto para birimi, daha önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra piyasadaki en büyük kripto paralar listesine girdi. 

WhaleStat hizmetine göre, Shiba Inu şimdi ağdaki en büyük 1.000 Ethereum cüzdanının toplam Erc-20 holdinginin %18’ine ulaştı. 

Singapur’un en önde gelen kripto ticaret platformlarından biri, Shiba Inu için destek ekledi. Coinhako, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Shiba Inu için destek eklediğini duyurdu.

Kripto para piyasasında düzeltme devam ederken bir balina Shiba Inu (SHIB) tokeninin %50’lik düzetmesinden rahatsız olmadı ve dipten 36 milyon dolar değerinde token satın aldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, enflasyonist doğası nedeniyle Dogecoin’e dokunmayacağını söyledi.

Son yayınlanan veriler en büyük Ethereum cüzdanlarında balinaların neredeyse 50 trilyon Shiba Inu (SHIB) tokenine sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Sert kripto düzenlemeleriyle tanınan bir ülke olan Güney Kore’deki kripto para borsası Korbit, Shiba Inu’yu listeleyeceğini duyurdu.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, Cardano blok zincirinin yerel kripto parası olan ADA’nın fiyatı bugün 9 Ağustos’tan bu yana en düşük noktası olan 1,60 dolara düştü ve 2 Eylül’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,09 dolardan %48 geriledi.

Shiba Inu, tokenin geleceğini ve temel arka planını şekillendirebilecek önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Shiba Inu (SHIB) Şükran Günü’nde ani bir yükselişle geri döndü. Kripto veri sitesi CoinMarketCap’e göre Shiba Inu (SHIB) kripto parasının fiyatı yaklaşık %30 arttı. 

Phemex, Shiba Inu da dahil olmak üzere spot ticaret için üç yeni kripto para birimi ekledi.

26 Kasım sabahı Basic Attention Token, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,81 dolara ulaştı.

Cardano’nun temel bir yerel varlığı olan ADA, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra değer kaybetti ve çok aylı serbest düşüşünde 1,5 dolara geriledi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bir kripto ödeme sağlayıcısı olan MoonPay, bugün Tiger Global ve Coatue liderliğindeki 555 milyon dolarlık A Serisi turunu duyurdu. 

Avustralya’nın finansal hizmetler bakanı Jane Hume, The Guardian’a kripto para birimi endüstrisinin “bir moda olmadığını” ve hükümetin merkezi olmayan finanstan (DeFi) korkmaması gerektiğini söyledi. 

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Binance’in Dogecoin’i uygun şekilde çekilmesini sağlayamamasıyla ilgili en son tweeti, borsa CEO’sunun Tesla’nın 12.000’den fazla aracın geri çağrılmasına yol açan yazılım sorununu gündeme getirdiği bir tartışma başlattı. Bunun üzerine yakın tarihli bir tweet’te, milyarder Elon Musk Dogecoin sahiplerinin kendi özel anahtarlarını kontrol etmesi için merkezi ticaret platformlarından para çekilmesinden yana olduğunu söyledi. 

Hindistan, kış parlamentosu oturumu için planlanan bir yasa tasarısına göre, Bitcoin ve Ethereum gibi tüm özel olarak çıkarılan kripto para birimlerini yasaklama yolunda ilerliyor.

Avustralya emeklilik fonu Rest Super’in CIO’su, yıllık genel toplantısında üyelere, fonlarının bir kısmını dijital varlık piyasasına yeniden dağıtmayı ve hızla gelişen sektöre maruz kalmayı dört gözle beklediğini söyledi.

SEC, 2 Aralık’ta düzenlenecek olan açık toplantıda yatırımcılar için blok zinciri, kripto ve altta yatan riskleri tartışacak.

Alman spor giyim devi Adidas, Twitter’da Amerika’nın önde gelen kripto para borsası Coinbase ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. 

Eski başkan adayı Hillary Clinton, ABD’nin devletlerin ve devlet dışı aktörlerin doları istikrarsızlaştırmak için onu ve diğer teknolojileri ‘manipüle etmesi’ karşısında kripto para birimini düzenlemek için harekete geçmesi gerektiği konusunda uyardı.

Güney Avustralya’daki bir uyuşturucu baskınında rekor miktarda kriptoya el konuldu.

İç Gelir Servisi (IRS), önümüzdeki yıl dijital varlıklarda on haneli meblağları ele geçirecek.

Elektronik perakendecisi Newegg, bir tweet ile ikinci en büyük köpek kripto para birimi olan Shiba Inu’yu yakında kabul edeceğini doğruladı.

Bu haftanın başlarında yayınlanan bir Google Raporu, kripto para birimi madenciliği için kullanılan saldırıya uğramış bulut hesaplarıyla ilgili endişeleri dile getirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz