Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
361
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Barry Silbert’ın tweet’inden sonra lider kripto parca birimi Bitcoin (BTC) 65 bin doların üzerine yükseldi. Kısa süre sonra Bitcoin Bitstamp borsasında 68.564 dolar ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı.Hafta ortasında ise Bitcoin ilk kez 69 bin dolar seviyesini aşmayı başardı. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 64.152 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

New York’un yeni kripto dostu belediye başkanı, okul öğrencilerine Bitcoin hakkında bilgi verilmesi gerektiğini savundu.

Elon Musk, 62 milyon takipçisinin Tesla hissesinin %10’unu satıp satmayacağına karar vermesine izin vermek için bir anket yayınladı. Şimdiye kadar sonlanan anket, 3.5 milyon oy aldı ve katılımcıların %57.9’u teklifi desteklediğini belirtti.

Kripto para biriminin birleşik piyasa değeri, ilk kez 3 trilyon doları geçti. 

Bitcoin bir kez daha önceki ATH’ye ulaştığında, piyasa değeri 1,25 trilyon dolara ulaştı ve bu sayede Tesla’nın piyasa değerini geçti. 

Stock to flow (S2F) modelinin yaratıcısı tanınmış kripto para analisti PlanB, 100 bin dolarlık rekor seviyenin önümüzdeki ay gerçekleşeceğini düşünüyor. 

Yeni bir CoinShares raporuna göre, dijital varlık platformlarına girişler geçen hafta 8,9 milyar dolara ulaştı. 

CNBC’nin bildirdiğine göre, Apple CEO’su Tim Cook, bugün erken saatlerde DealBook konferansında en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’u elinde tuttuğunu açıkladı. 

Al-Ain News tarafından yayınlanan bir rapora göre, Mısırlı inşaat devi Onsi Sawiris’in oğlu Mısırlı milyarder işadamı Naguib Sawiris, Bitcoin’e karşı uyardı. 

The Financial Times tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, sosyal medya platformu Twitter, merkezi olmayan internetin bir parçası olmak için kendi kripto para birimi ekibini oluşturdu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Twitter hesabında iki hafta içinde en yüksek hacimleri alan iki Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonunun hacmini paylaştı.

Coinglass tarafından paylaşılan analitik verilere göre, son 24 saat içinde tüm işlem çiftlerinde 706 milyon dolardan fazla kısa ve uzun pozisyon likidite edildi. 

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez CoinDesk TV’de şehrin Bitcoin’de getiri elde etmek için yerel kripto para birimi MiamiCoin’in büyük bir bölümünü stake edeceğini duyurdu.

AMC Entertainment CEO’su Adam Aron, sinema devinin artık bilet alımları için Bitcoin, Ether, Litecoin ve Bitcoin Cash’i kabul ettiğini duyurdu.

SEC, dolandırıcılık ve manipülasyon konusundaki endişelerini yineleyerek spot Bitcoin ETF’yi kabul etmedi.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in mevcut geri çekilmesine rağmen teknik analizler 90 bin dolarlık rekor seviyeye yükseleceğini gösteriyor. 

Elon Musk, ödeme aracı olarak Bitcoin (BTC) ve Shiba Inu (SHIB) yerine Dogecoin’i tercih ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XBTF senedi ile yeni Bitcoin vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonunun listelenmesini onayladı. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Shiba Inu’nun Twitter takipçileri Ethereum’u geçti. Resmi Shib Twitter hesabı şimdi 1.8 milyon takipçiyi aştı.

Ethereum’un gas ücretleri, para biriminin fiyatı bu hafta Çarşamba günü belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.465 dolara yaklaşırken son beş gün içinde düştü.

CNBC’nin bildirdiğine göre, Apple CEO’su Tim Cook, bugün erken saatlerde DealBook konferansında en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’u elinde tuttuğunu açıkladı. 

Kripto alan aracı Ethereum Name Service, yerel ENS yönetişim tokeni tamamen seyreltilmiş 5,4 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. 

Watcher Guru’ya göre güncellemeden bu yana Ethereum ağında 4 milyar dolar değerinde Ethereum yakıldı ve bu sayede ölçüm rekor seviyelere ulaştı.

Ethereum Name Service (ENS) Pazartesi günü 586 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Sadece bir gün sonra ENS piyasa değeri 1 milyar dolara yükseldi ve bu, hizmet için birkaç olumlu ölçümden sadece biri. 

Ethereum blok zinciri gezginine göre, Ethereum Vakfı, 90 milyon dolar değerinde Ethereum parasını merkezi borsa Kraken’e aktardı.

Coin’in %50’lik rallisinin ardından Ethereum ağ etkinliği de %48 arttı. 

Whale Alert izleme hizmetine göre, anonim cüzdanlar, Binance kripto para borsasında mevcut olan güçlü XRP satın alma faaliyetine ek olarak büyük hacimli fonları kendi aralarında transfer ediyor.

Ethereum rakibi Solana’nın 250 dolar eşiğini geçmesinden sadece iki gün sonra, fiyatlar bir kez daha yükseldi ve 260 doları aşmayı başardı. 

Kadena, fiyatların son 24 saatte %43’ten fazla ve son 7 günde yaklaşık %210 oranında artmasıyla 18.38 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini belirledi. 

AMC Theatres CEO’su Adam Aron, sinema devinin Pazartesi günü bir kazanç çağrısı sırasında Shiba Inu’yu (SHIB) ödeme seçeneği olarak ekleyeceğini doğruladı.

CoinGecko’ya göre, Solana kriptosu Tether’i geride bırakarak 75 milyar dolar ile Tether’in 73,8 milyar dolarlık piyasa değeri açısından en büyük stablecoin sağlayıcısı oldu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams geçen hafta, şehrin yakında kendi CityCoin’ine sahip olmasını istediğini söyledi.

Ağın genel büyümesine ve fiyat hareketinin istikrarına ek olarak, Shiba Inu sahiplerinin sayısı bir milyon kullanıcıya yaklaştı. Ağ istatistiklerine göre, şu anda 937 bin kişi Shiba Ordusuna katılmış durumda. 

Peter Brandt, Litecoin’in (LTC) 400 dolar civarında bir sonraki büyük direnci test edeceğine inanıyor.

Elon Musk’tan ilham alan ve yakın zamanda piyasaya sürülen Elonomics (ELONOM) meme tokeni son 36 saat içinde fazla değişken piyasa hareketine sahipti. Volatiliteyi bastırması beklenen coin büyük fiyat hareketliliğiyle karşı karşıya kaldı.

CoinDCX, Shiba Inu’nun bu hafta içinde perakende dostu uygulamasında satışa sunulacağını duyurdu.

Shiba Inu’nun 970 bin kişinin cüzdanında bulunmasıyla birlikte kripto para birimi yeni bir rekor kırdı. 

Bitcoin ve Altcoinler
Bitcoin ve Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

The Orogen Group’un başkanı ve Citigroup’un eski CEO’su Vikram Pandit, birkaç yıl içinde büyük bankaların veya diğer finans kurumlarının çoğu kripto para ticareti endüstrisine katılacağını belirtti. 

Kazakistan Senatosu, kripto servis sağlayıcılarını düzenleyen yasayı onayladı. 

İşlem hacmine göre ABD merkezli en büyük kripto para borsası olan Coinbase, bugün üçüncü çeyrekte 406 milyon dolar kazanç bildirdi. 

Yetkililere göre, Bloomberg aracılığıyla yabancı kuruluşlar tarafından geliştirilen Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler) büyük olasılıkla euro bölgesinde yasal para birimi haline gelecek.

Bloomberg Milyarder Endeksi’ne göre, Tesla CEO’su Elon Musk’ın kişisel net değeri sadece bir günde 35 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir şekilde azaldı.

Oyun geliştiricilerin %64’ü önümüzdeki iki yıl içinde blockchain’in oyunlara hakim olacağından emin. 

İngiltere Merkez Bankası ve Birleşik Krallık maliye bakanlığı, 2022’den itibaren bir merkez bankası dijital para biriminin olası kullanıma sunulması konusunda bir istişare başlatmayı planlıyor.

Kripto para birimi yöneticisi Grayscale, firmanın Çarşamba günkü güncellemesine göre artık 60 milyar dolarlık dijital varlığı kontrol ediyor.

İlk kez Asyalı sigorta şirketi diğer endüstri katılımcılarına örnek olmayı umarak kripto para birimlerine giriş yaptı.

The Wall Street Journal tarafından Perşembe günü yayınlanan bir haberde alıntılanan eski yöneticilere göre, kripto para borsası Binance, halka açık bir şirket olsaydı muhtemelen yaklaşık 300 milyar dolar değerinde olacaktı. 

Amerika Birleşik Devletleri kripto borsası FTX US, üçüncü çeyrekte ticaret hacimlerinde ve yatırımcı aktivitesinde büyük bir artış kaydetti. 

Bankacılık devi JPMorgan, son araştırma notunda, merkezi olmayan finans sektörünün büyüme için bolca alanı olduğunu belirtiyor. 

Milyarlarca dolarlık kripto fan token pazarındaki en büyük oyuncu olan Socios, NFL’nin en büyük takımlarından biri ile ortaklık kurdu. 

Milyarlarca dolarlık sektöre yönelik baskı, iki şirket arasındaki anlaşmazlığın nedeni olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz