Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
287
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), ABD Federal Rezervinin Kasım ayında “daralmaya” başlayacağını açıklamasının ardından Bitstamp borsasında kabaca %4 düşüşle 60.018 dolara düştü. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 61.571 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

PayPal kurucu ortağı milyarder Peter Thiel, daha ucuzken daha fazla Bitcoin almadığı için pişman olduğunu söyledi.

Hem Çin devi Bitmain’den çıkan bir madencilik firması olan Bitdeer hem de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki önde gelen halka açık Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Riot Blockchain, küçük Teksas kasabası Rockdale’deki eski bir alüminyum eritme tesisine yerleşti. 

Ağın zorluğu Pazar günü bir kez daha arttığı için Bitcoin madenciliği yapmak zorlaştı. Çin hükümetinin kripto paraları yasaklamasından bu yana Bitcoin madencilik zorluğu sekizinci kez arttı. 

Son analiz verilerine göre, borsalardaki Bitcoin ve Ethereum rezervleri azalmaya devam etti ve üç yılın en düşük seviyesine geriledi. 

Arjantin’in en büyük vadeli işlem piyasası, Bitcoin’e girmek için yerel menkul kıymetler düzenleyicisinden onay bekliyor.

NFL oyun kurucusu Aaron Rodgers, 22 milyon dolarlık maaşın bir kısmını Bitcoin’de kabul edecek. 

Bloomberg’in haberine göre, ABD bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 35.000 dolar olduğunu ifade etti. 

2017’den beri Miami belediye başkanı olarak görev yapan Francis Suarez, bir sonraki maaş çekini Bitcoin ile alacağını söyledi.

Ödeme şirketi Square bugün üçüncü çeyrek kazanç raporunda Bitcoin gelirinin Cash App’te alım satımdan geçen yıla göre %11 artışla 1.81 milyar dolar olduğunu duyurdu. 

CryptoQuant Başkanı, Bitcoin balinalarının şu anda büyük ölçüde BTC sattığını ancak lider kripto para birimi Bitcoin’in 60.000 doların üzerinde kalmayı başardığını dile getirdi.

JPMorgan, Ether’in Bitcoin’den daha iyi performans göstermeye devam edeceğine inanıyor. ABD’nin mega bankası JPMorgan, son raporunda Ethereum’un Bitcoin’e göre bir üstünlüğünün olmasının ana nedenlerini ortaya koydu. 

Florida’nın en kalabalık üçüncü şehri olan Tampa’nın belediye başkanı, maaş çeklerini Bitcoin ile almak istediğini açıkladı.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Kanadalı varlık yönetimi devi IGM Financial, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ürünlerini piyasaya sürmeyi düşünüyor. 

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum (ETH), tarihinde ilk kez deflasyonist bir haftaya girdi. Ücret yakma mekanizmasının tanıtılmasından bu yana ilk kez, Ethereum, kripto para tarihinde ilk tam hafta negatif ihracına ulaştı. 

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum, bugün bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.467 doları kırdıktan sonra yeni zirvelere yükseldi.

Dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan Chicago merkezli Chicago Mercantile Exchange, 2 Kasım’da mikro Ether vadeli işlemlerinin lansmanını duyurdu.

IntoTheBlock’a göre, Ethereum ağının artan popülaritesi ve meme coin’lerinin ve merkezi olmayan uygulamaların popülaritesindeki ani artışla birlikte, işlem başına ortalama ücret ortalama 150 Gwei’ye yükseldi.

Ethereum (ETH) yeni zirveye ulaştıktan sonra, balinalar 1.8 milyar dolardan fazla Ether işlemi gerçekleştirdi.

Bakkt kullanıcıları yakında Ethereum alıp satabilecek, gönderebilecek ve harcayabilecekler.

Blockchain devi Ripple şirketi üçüncü çeyrekte kripto para birimi XRP’nin satışlarından önemli miktarda para kazandı. Şirketin 3. Çeyrek raporuna göre, Ripple XRP satışlarında önceki çeyreğe göre %211 artış kaydetti.

Shiba Inu kripto para birimi, bu haftanın başlarında rekor seviyelere ulaştıktan sonra Times Meydanı’nda göründü.

San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken, şirket tarafından Twitter’da yapılan bir duyuruya göre Salı günü Shiba Inu’yu listeleyecek. 

Polkadot’un yerel kripto para birimi DOT’un fiyatı %16’nın üzerinde artarak 50 doların üzerine çıktı. 

Grayscale Investments portföyüne daha fazla altcoin ekledi. Grayscale LINK, BAT ve Fil gibi üç popüler altcoin satın aldı. 

The Sandbox’ın Pazartesi günkü 93 milyon dolarlık B Serisi finansman turunun hemen ardından, adını taşıyan metaverse oyununun yerel tokeni SAND’ın fiyatı %24 artarak tüm zamanların yeni rekorunu 3,33 dolara çıkardı. 

CoinGecko’ya göre, akıllı sözleşme özellikli Solana blok zincirinin yerel kripto para birimi SOL, %7 artarak piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi haline geldi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in sahte CEO’su olmak istediğini dile getirdi.

Shiba Inu balinası neredeyse 3 milyar dolar değerinde SHIB tokenini transfer etti. 

Solana yeni bir zirveye ulaşırken Social Capital CEO’su Chamath Palihapitiya Solana odaklı bir girişime destek verdi.

Coinbase Pro kullanıcıları artık Shiba Inu’yu euro ve İngiliz sterlini karşısında takas edebilecek. 

Forbes, Messari analitik ajansı tarafından sağlanan yeni verilere göre Solana’nın yıldan bu yana yaklaşık %15.300 oranında arttığını bildirdi.

DeFi artmaya devam ederken Chainlink’in güvence altına alınan toplam değeri 75 milyar doları aştı.

Anonim bir Binance Akıllı Zincir balinası, 3.4 milyon dolar değerinde FLOKI token satın aldı. Balina şu anda toplamda 12 milyar FLOKI tokenine sahip. 

Rakip kripto para borsası Coinbase’de listelenen Crypto.com Coin (CRO) tokeni tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Amerika’nın önde gelen market perakendecisi Bitcoin Cash’i (BCH) kabul etmeyeceğini açıkladı.

Ulusal Futbol Ligi’nin New England Patriots takımında oynayan Brandon King, daha fazla Shiba Inu (SHIB) token satın aldığını açıkladı.

Dünyanın hacimce en büyük kripto para borsası Binance’in kripto para birimi Binance Coin’in (BNB) piyasa değeri, 12 Mayıs’tan bu yana ilk kez 100 milyar doları aştı.

SHIB, son 24 saat içinde piyasadaki en çok işlem gören kripto paralar arasında ilk beşe girerek, traderlar arasındaki popülerliğini korudu. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

En büyük kripto para borsası olan Binance, teknik sorunlar nedeniyle platformdan tüm para çekme işlemlerini geçici olarak devre dışı bıraktı. Daha sonra kripto para çekme işlemlerinin yeniden başlatıldığını açıkladı. 

Google’ın Capital G ve Softbank Digital Currency Group’a 700 milyon dolar yatırdı. 

CEO Jesse Powell’a göre kripto para borsası Kraken, geleneksel bankacılık hizmetlerine girmeyi planlıyor. 

2 Kasım itibariyle Cardano topluluğu, toplam ADA cüzdan miktarının iki milyona ulaştığına tanık oldu. 

Singapur Para Otoritesi’nin genel müdürü Ravi Menon, Singapur’un dünyanın 1 numaralı blok zinciri merkezi olarak konumunu güçlendirmeye odaklandığını paylaştı. 

Ünlü film yönetmeni Quentin Tarantino, sekiz kez Oscar kazanan 1994 yapımı “Pulp Fiction” filminden özel sahneleri OpenSea pazarında NFT olarak açık artırmaya çıkaracak.

Sam Bankman-Fried’in sahibi olduğu borsanın ABD merkezi FTX.US, bugün Mark Wetjen’i politika ve düzenleyici strateji başkanı olarak işe aldığını duyurdu.

Red Bull Racing, Tezos yüksek performanslı blok zinciri ile ortaklaşa ilk dijital koleksiyonunu yayınlayacağını açıkladı. 

Video oyunu perakendecisi GameStop, 3 Kasım’da yayınlanan bir iş ilanına göre, NFT’ler, kripto para birimleri ve diğer blockchain teknolojisi uygulamaları için bir muhasebe uzmanı arıyor. 

The Wall Street Journal’a göre Google, Aralık 2017’de CBOE ile birlikte Bitcoin vadeli işlemlerini başlatan ilk platform olan CME Group’a 1 milyar dolar yatırdı. 

Kripto borsası Binance, ABD İç Gelir Servisi’nin (IRS) Suç Soruşturma biriminin eski bir üyesi olan Amjad Qaqish’in Küresel Şüpheli Faaliyet Raporu (SAR) Raporlama Direktörü olarak işe alındığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz