Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
419
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 5 Ekim tarihinde haftalar sonra yeniden 50 bin dolarlık önemli seviyeyi aşmayı başardı. Daha sonra Bitcoin’in piyasa değeri bir kez daha 1 trilyon doları aştı ve kripto para biriminin fiyatı önemli bir yükseliş yaşadı.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 55.099 dolardan işlem görüyor.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, ağın birleşik hesaplama gücünü gösteren Bitcoin hash oranı 2 Ekim’de 177.5 EH/s’ye yükseldi. 

Ünlü Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) gözetim programını halka açıklayan muhbir Edward Snowden, Bitcoin’in esnekliği hakkında yorum yaptı. Snowden ayrıca Çin’in bugüne kadarki en sert kripto para birimi yasağının Bitcoin’i yalnızca daha güçlü hale getirdiğini ifade etti.

Glassnode zincir içi veri sağlayıcı tarafından sağlanan verilere göre, madencilere USD cinsinden ödenen toplam değer %275 artarak madencilere günde toplam 40 milyon dolar ödendi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, piyasa değerine göre bir numaralı kripto para biriminin gerçek bir değeri olmadığını iddia ederek Bitcoin’i hedef aldı. 

Facebook ve sahip olduğu hizmetler Instagram, Messenger ve WhatsApp’ın birkaç saatliğine çöküşü, merkezileşme sorunu olduğunu gösterdi. 

Hash oranı ve zorluktaki toparlanma, madencilerin Çin baskısından kurtulduğuna işaret etti.

CNBC’nin Squawk Box programına katılan PepsiCo CFO’su Hugh Johnson, Bitcoin’in şirketin bilançosuna eklenemeyecek kadar volatil ve spekülatif olduğunu ifade etti.

CoinMarketCap yaklaşık 2,5 milyon kullanıcıya sahip merkezi olmayan bir arama motoru olan Presearch ile ortaklık yaptığını açıkladı.

Reuters’ın bildirdiğine göre Uluslararası Para Fonu (IMF) genel müdürü Kristalina Georgieva, İtalya’nın Bocconi Üniversitesi tarafından düzenlenen sanal bir etkinlik sırasında Bitcoin’in para olarak kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Johns Hopkins Üniversitesi’nde saygın bir ekonomist ve bir kripto eleştirmeni olan Steve Hanke, Bitcoin’in iyi kurulmuş iniş ve çıkış yasası nedeniyle güçlü bir düşüş yaşayacağını tahmin etti. 

Bank of America, NFT’ler, kurumsal yatırımlar ve büyüme oranları dahil olmak üzere dijital varlık endüstrisini kapsayan 140 sayfalık bir rapor yayınladı. 

Lider kripto para biriminin son günlerde yükselişe geçmesiyle birlikte kripto pazarının %95’i kâra geçti. 

7 Ekim’de CNBC programına katılan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in piyasa değerinin birkaç yıl içinde altını geçeceğini öngördü. 

ABD bankacılık devi JPMorgan, Business Insider tarafından alıntılanan son raporunda Bitcoin’in son zamanlarda 55.793 dolara yükselmesinin arkasındaki bazı temel nedenleri özetledi. 

Arizona’nın 2022 Senatosu yarışındaki en iyi Cumhuriyetçi adaylardan biri olan Blake Masters, yakın tarihli bir dosyaya göre 1 milyon doların üzerinde Bitcoin’e sahip.

Wyoming’den Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis, 100.000 dolar değerinde kripto ekleyerek oldukça büyük bir Bitcoin satın aldığını açıkladı.

Bloomberg, Ekim ayının sonuna kadar ABD düzenleyicisinin dört Bitcoin vadeli ETF’sini onaylayabileceğine inanıyor.

McDonald’s, işini Anakara Çin’e genişletmesinin 31. yıl dönümünü kutlamanın bir parçası olarak ilk NFT’sini yayınladı. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Çin kripto yasağının küresel kripto endüstrisi ve özellikle ABD için iyi bir şey olabileceğini iddia etti.

BlockFi, ABD’de vadeli işlemlere dayalı bir Bitcoin borsa yatırım fonu başlatmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvurdu. 

CNBC Fast Money traderı Brian Kelly geçtiğimiz günlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in yavaş yavaş bir makro varlığa dönüştüğünü belirtti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, El Salvador’un Bitcoin politikasının pervasızlık olduğunu dile getirdi. 

Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olarak bilinen Joe Lubin, SEC Başkanı Gary Gensler’in kriptoyu düzenlemede daha fazla yetki talep etmekte haklı olduğunu belirtti.

XRP sahipleri mahkemeye amici curiae olarak yardımcı olabilecekler, ancak davaya doğrudan müdahale etmelerine izin verilmiyor.

Ripple kurucu ortakları Larsen ve McCaleb, 2021 Forbes 400 en zengin girişimciler listesinde yer aldı. 

Yakın zamanda paylaşılan blockchain verilerine göre, kripto balinaları ve önde gelen borsalar arasında 100 milyona yakın XRP transfer edildi. 

Ripple’a bağlı XRP bir gecede 1,20 doların üzerine çıkmayı başardı.

International Business Times, bir balinanın ilk olarak Perşembe günü 43.838.916 dolara denk gelen 6 trilyon SHIB tokeni ve ardından bugün 276 milyar Shiba Inu eklediğini bildirdi. 

Blockchain tabanlı bir video oyunu olan Axie Infinity, artan popülaritesini görmeye devam ederken, yerel tokeni AXS, yeni zirvelere ulaştı.

Dogecoin rakibi Shiba Inu, önde gelen ABD borsasında listelendikten yaklaşık bir ay sonra Coinbase’de en çok işlem gören kripto para birimi haline geldi.

Analitik platformu Dappradar’ın verilerine göre, non fungible tokenlerin (NFT’ler) işlem hacmi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %704 artarak 10.67 milyar dolara ulaştı. 

AMC CEO’su Adam Aron, önde gelen sinema salonunun artık eGift kartları için Dogecoin ve diğer kripto para birimlerini kabul ettiğini duyurdu. 

Dogecoin rakibi Shiba Inu, CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre, piyasa değeri ile en büyük 20 kripto para birimi listesine bir kez daha girdi. 

Hafta ortasında SHIB tokeni Litecoin, Chainlink ve Bitcoin Cash’i geride bırakarak en büyük 15 kripto para birimi arasına girdi.

PAC Protokolü CEO’su David Gokhshtein, SHIB, FLOKI ve DOGE’nin istikrarlı yükselişine dikkat çekti.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto para borsası KuCoin Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin anakarasındaki tüm kullanıcılarının 31 Aralık’a kadar platformdan para çekmesi gerektiğini duyurdu.

Hong Kong Para Otoritesi, BISIH Hong Kong Centre ile yaptığı iş birliği sayesinde CBDC’si hakkında 50 sayfalık bir teknik rapor yayınladı. 

WSJ’nin bildirdiğine göre, ABD Federal Rezervi, mevcut küresel eğilimi takip ederek bir ABD dijital para birimi veya Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) çıkarmanın riskleri ve faydaları hakkında bir inceleme başlatma planlarını yayınladı.

Büyük Güney Koreli kripto ticaret platformu Upbit, bu hafta doğrulanmamış kullanıcılar için hizmetleri kademeli olarak sınırlamaya başlayacak. 

Europol tarafından 4 Ekim’de paylaşılan bir basın açıklamasına göre, Ukrayna polisi Eylül ayı sonlarında iki fidye yazılımı operatörünü yakaladı.

Kripto para dostu fintech şirketi Nuvei, ABD merkezli NASDAQ listelenerek halka açıldı.

Demokrat Parti’ye yaptığı bağışlar ve liberal fikirlerin desteklenmesiyle ünlü milyarder George Soros’un kişisel sermayesini yöneten Soros Fonu’nun CIO’su Dawn Fitzpatrick, fonun “bir miktar kripto paraya” sahip olduğunu açıkladı ve DeFi endüstrisini keşfetmek için sabırsızlandıklarını söyledi. 

Büyük bir haber kaynağı China Securities Journal’a göre, yeni Çin kripto yasağı, kripto para birimi ile ilgili alanlarda çalışan 20’den fazla şirketi Çin anakarasından çıkarıyor. 

DeFi endüstrisine bağlı çok sayıda proje, Fantom TVL’nin %140’lık bir artışla 7 milyar dolara, AnySwap’in %114’lük bir büyümeyle ve sektörün kilitli toplam değerinin 210 milyar dolarlık yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla son zamanlarda hızlı bir büyüme yaşadı. 

Intercontinental Exchange’e ait kripto para birimi şirketi Bakkt, 8 Ekim’de yayınladığı açıklamada teknoloji devi Google ile bir ortaklık kurdu. 

En popüler Ethereum tabanlı NFT koleksiyonlarından biri olan The Bored Ape Yacht Club, kripto para çıkarıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz