Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
1038
Blockchain
Blockchain

HAFTALIK BİTCOİN HABERLERİ
Geçtiğimiz hafta yaşanan büyük piyasa çöküşünün etkisi bu hafta da devam etti.

BitMEX borsasının en başarılı trader’larından AngeloBTC Bitcoin’in (BTC) hala 30.000 dolara yükseleceğini öngörüyor.

Hafta başında Amerikan Merkez Bankası Fed 100 puanlık devasa bir faiz indirimi yaparak fonlama faizini yüzde 0 – 0.25 aralığına çekti.Bunun üzerine önce ciddi yükseliş yaşayan Bitcoin ardından gelen satışlarla 4.844 seviyesine düştü.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ani çöküşün ardından kripto para analistleri Bitcoin tahminlerini yayınladı. Genellikle kripto trader’ları Bitcoin’in yükseliş eğilim göstereceğine inanıyor ancak bazı kripto trader’lar fiyatın yükselmeden önce tekrar 5.000 dolar altına ineceğini düşünüyor. 

Uluslararası kahvecilik zinciri Starbucks’ın müşterilerinin ödeme yapmak için kullandığı ve çeşitli sadakat programlarına katılabildiği mobil uygulamasına Bakkt Cash özelliğini geliyor. 

Tim Draper, Bitcoin’in corona virüs krizi sona erdiğinde yükseleceğine inanıyor.

Binance CEO’su CZ, Bitcoin’in parası olduğu sürece sıfıra inmeyeceğine söz verdi. Bu tweet ile CZ özünde Bitcoin’e inanan kişiler olduğu sürece fiyatının sıfırlanamayacağını söyledi.

Son Bitcoin fiyat çöküşünden bu yana Google arama motorunda Bitcoin satın alma ilgisi %200’den fazla arttı.

Morgan Creek Digital’in kurucusu ve Bitcoin savunucusu Anthony Pompliano, lider kripto para Bitcoin’in devam eden durgunluktaki en değişken varlık olduğunu iddia edenlere katılmıyor.

Hafta başında Bitcoin 5.000 dolar seviyesinde işlem görürken trader TheCryptoDog Bitcoin’in 6.000 doların üzerine çıkmaya çalışacak kadar güçlü olduğunu tweetleyerek yükseleceğini öngördü.
Global gelişmeler dışında bir çok trader Bitcoin’in 12 Mart tarihinde yaşadığı büyük çöküşte Bitcoin vadeli işlem borsası olan BitMEX‘in ciddi etkisi olduğunu düşünüyor.
Hollandalı popüler analist Michael van de Poppe, Bitcoin tahminini yayınladı. Analist BTC’nin 6.000 dolara yükselmeden önce tekrar 5.000 dolar altına ineceğini düşünüyor. 

Three Arrows Capital CEO’su Su Zhu, Bitcoin mevcut seviyede kalmayı başarırsa, hızlı bir şekilde 50.000 dolara yaklaşabileceğini tweetledi.

Lider kripto para birimi Bitcoin’ın yakın zamanda yarılanması bekleniyor. Üçüncüsü gerçekleşecek olan yarılanmaya yalnızca 50 gün kaldı. 

Blockstream CEO Adam Back şu anki fiyatların dipten alım fırsatı olduğunu ve bir sonraki Bitcoin rallisinin çok ciddi yükselişlere gebe olduğunu açıkladı.

19 Mart tarihinde Bitcoin fiyatı artmaya başladı. 20 Mart tarihinde ise 6.800 dolara varan bir yükseliş gerçekleştirdi. Kripto para analisti Ceteris Paribus, üst düzey Blockchain araştırma ekibi Messari Crypto’nun verilerine dayanarak, Bitcoin’in bu iki günde yaşadığı yükselişin Aralık 2017’deki fiyat hareketliliğine benzer olduğunu belirtti.

Trader Willy Woo Bitcoin’in tekrar yükselmeye başlaması ve güvenli bir sığınak varlığı olduğunu kanıtlaması için geleneksel pazarlardan ayrılması gerektiğini tweetledi.

İtalyan bankası Banca Sella, Hype isimli platform aracılığı ile müşterilerinin Bitcoin alıp satmasına izin verdi.

Hedgeye Risk Management CEO’su Keith McCullough ve Global Macro Investor kurucusu Raoul Pal, birbirleri ile iyi geçindikleri bilinse de ikilinin Bitcoin tahminleri çatışmış gibi görünüyor.

Bitcoin’deki blokların kapanma süresi iki gündür artıyor ve bu durum çok beklenen Bitcoin ödül yarılanmasını geciktirebilir.

Joel Kruger, Twitter sayfasında, küresel pazar kargaşası devam ederken Bitcoin’in son derece iyi performans gösterdiğini belirtti. Geçen hafta yaşanan Bitcoin fiyat çöküşünün BTC için büyük bir stres testi olduğunu ve bu testi geçtiğini söyledi.

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in 20.000 dolara çıkmasının onun için şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Baidu Veri Endeksine göre “Bitcoin” aramaları son otuz gün içinde önemli ölçüde arttı. Yayınlanan rapora göre, Bitcoin aramaları yaklaşık % 180 gibi önemli bir oranda yükseliş göstermiş durumda.

Placeholder sahibi Chris Burniske, Bitcoin fiyatının tam tersi yöne dönüp 3.000 dolara kadar düşebileceğini dile getirdi.

HAFTALIK ALTCOİN HABERLERİ
Hafta ortasında popüler analist ‘Kripto Michael’ ETH fiyat tahminini paylaştı. Michael van de Poppe, ETH’nin 140 dolara kadar yükselmesini beklediğini açıkladı.

Ethereum kurucu, 10 yıllık ETH2 yol haritasını yayınladı. Kripto para piyasasının geçtiğimiz hafta yaşadığı çöküşe rağmen Ethereum Vakfı kurucusu Vitalik Buterin Ethereum 2.0’nin çok ayrıntılı yol haritasını paylaştı.

Ripple’ın Yazılım kanadı olanı C++ ekibi, korona virüsü nedeniyle uzaktan çalışmaya başladı. Bununla birlikte 212 milyon XRP yakın zamanda transfer edildi.

Hafta başında üçüncü en büyük kripto para olan XRP 0.13 dolara düştü bunun üzerine bir çok trader düşüş eğilimini sürebileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Sektörün ünlü ismi Peter Brandt XRP’nin düşüşü ile birlikte bu kripto parayı satın almayı öneriyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse koronavirüsten dolayı bazı önlemler aldıklarını belirtti ve yaptığı açıklamada çalışanlarının sağlığı her şeyden önemli olduğu için evlerinden çalışmaları talimatını verdiklerini söyledi.

Çoğu kripto para son zamanlarda düşüşte ancak bu durum stablecoin’lerin değer kazanmasına neden oldu. Şu anda altı stablecoin, piyasa değeri bakımından ilk 50 kripto varlık arasında yer alıyor.

Bitfinex borsasının kendi parası olan LEO token’i coinmarketcap.com sıralamasında onuncu sıraya yükseldi. Bitifnex, UNUS SED LEO’yu bir yıldan daha kısa bir süre önce başlattı ve böylece büyüyen borsa listesine özel bir kripto para birimi ile katıldı.

Cardano Vakfı bugün eski ortağı tarafından mahkemeye verildiğini açıkladı. ADA tokenini yaratan Blockchain projesi Cardano, Londra şehrinde bulunan eski ortağı Z / Yen Group Limited tarafından mahkemeye verildi.

Steem Blockchain’inin tokeni olan STEEM kısa süre önce % 200’e yakın artış gösterdi. Ayrıca Steem ağı yakın zamanda bir hard fok gerçekleştirmeyi planladığını da açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan kripto para çöküşünün ardından ilk 20 kripto para arasından en iyi performansı Dash gösterdi.

HAFTALIK DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Japonya’daki en büyük Blockchain konferansı olan TEAMZ Blockchain Zirvesi 22-23 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak yeni yapılan bir açıklamaya göre toplantı koronavirüs nedeniyle 28 Eylül’e ertelendi.

16 Mart tarihinde yayınlanan habere göre, Zimbabve Rezerv Bankası (RBZ) kripto para birimini düzenlemek için bir teklif hazırladı.

ICE destekli kripto para girişimi vadeli işlem ve saklama girişimi Bakkt; Microsoft‘un risk sermayesi kolu M12, PayU ve Pantera Capital gibi yatırımcılardan 300 milyon dolar topladı.

17 Mart tarihinden itibaren Android kullanıcıları Coinbase kartlarını Google Pay cüzdanlarına bağlayabilecekler. Yani kripto paralarınızla finanse edilebilecek Visa tabanlı bir banka kartı olan Coinbase Kartı, Google Pay’de kullanılacak.

Mt. Gox’un eski başkanı Mark Karpeles, mahkemeden kendisine karşı açılan sahtekarlık suçlamasını reddetmesini istedi.

İki Güney Kore bakanlığının, ülkedeki Blockchain endüstrisine destek vermek ve bu tür teknolojilerin kullanımını teşvik etmek için yerel girişimlere 3.2 milyon dolara kadar kaynak tahsis etmeyi planladı duyuruldu.

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright‘ın mahkemesinde yeni bir gelişme yaşandı. ABD’li hakim Bruce Reinhart, Wright’a dava açan Dave Kleiman‘ın varislerinin avukat masraflarının %20’sini ödemesine hükmetti.

Binance borsası bazı altcoinleri listelemek için belli aralıklarla topluluk oylaması yapıyor.  17 Mart tarihinde ise  STP (STPT) ve Irıs Network (IRIS) arasında yapılacak olan yeni oylamasını duyurdu.

Büyük kripto para birimi borsaları Binance ve Huobi, yeni Hive ağını oluşturmak için Steem (STEEM) topluluğunu desteklediklerini açıkladı.

OKEx borsası, P2P yani kişiden kişiye kredi özelliğini piyasaya sürerek DeFi dünyasına adım attı.

Bitcoin savunucusu ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, FDIC tarafından onaylanan Square Financial Services Inc.‘i başlatmak için başvuruda bulundu. Onayın ardından bankanın 2021 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Ernst & Young isimli ünlü muhasebe şirketinin bir kolu sahteciliğe karşı Blockchain hizmetini başlatmayı planlıyor.

Halk Sağlığı Blockchain Konsorsiyumu (PHBC) koronavirüs hastalığından uzak kalan toplulukları gözlemleyeceğini söyleyen yeni bir Blockchain olan VirusBlockchain.com’un piyasaya sürüleceğini duyurdu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz