Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
382
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında Çin’in kripto baskısı sebebiyle düşüşe geçen kripto piyasası hafta ortasında ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın açıklamasının ardından toparlandı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 1 Ekim’de 44 bin dolar seviyesinin üzerine yükselmeyi başardı. CoinGecko’ya göre, stablecoinler hariç en büyük on dijital varlığın %7 ila %13 arasında değer kazandı.Aynı gün içinde Bitcoin 47 bin dolara yükseldi. Benzer bir yükseliş, şimdiye kadarki en yükseliş ayı olan Nisan 2021’den bu yana Bitcoin tarafından kaydedilmedi.

Madencilik havuzu F2Pool, yerel kripto medya kuruluşu 8BTCnews’e göre anakara Çin’deki madencilerin hesaplarını askıya almaya başladı. 

Lightning Network düğümlerinin sayısı son 12 ayda %160 artarken, kanal sayısı Ocak ayından bu yana % 170 arttı. Bu sayede Bitcoin Lightning düğümleri ve kanalları rekor seviyelere ulaştı. 

Morgan Stanley fonu, son düzenleyici dosyalamasında Grayscale Bitcoin Trust’ın 58.116 hissesine sahip olduğunu bildirdi.

Johns Hopkins Üniversitesi’nde önde gelen ekonomist ve kripto şüphecisi Steve Hanke, Bitcoin’in değerli bir varlık olduğuna inanmadığını belirtti.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Çin’deki kripto para madenciliği ve ticaret endüstrisindeki son baskılardan sonra bile, bazı trader’lar ve yatırımcılar, dijital varlıklarından kurtulmak yerine Bitcoin’i dipten satın almaya devam ediyor. 

Great American Mining kurucu ortağı Marty Bent, Çinli madencilik devi Bitmain’in üretim operasyonlarını Çin’den diğer ülkelere taşımasının en büyük kripto para birimi için nimet olduğunu belirtti. 

Çin’in kripto işlemlerine ve kripto madencilerine yönelik son yasağı, Huobi madencilik havuzunun Bitcoin’de 4,21 milyar dolar transfer etmesine neden oldu. 

Tesla CEO’su Elon Musk, kriptoyu yok etmenin imkansız olduğunu söylüyor. Musk, kripto para birimlerinin merkezi olmayan doğasının Çin hükümeti için bir meydan okuma olabileceğini öne sürdü. 

El Salvador hükümeti, en büyük kripto para birimini çıkarmak için volkanlarının ürettiği muazzam miktarda enerjiyi kullanmayı hedefliyor.

CNBC’ye konuşan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz 2021’in sonuna kadar başka bir Bitcoin rallisi öngördü. 

Social Capital CEO’su Chamath Palihapitiya geçtiğimiz günlerde CNBC’nin Delivering Alpha konferansında Bitcoin’in altının yerini aldığını ifade etti. 

Özel sermaye ve büyüme sermayesi şirketi Thoma Bravo’nun kurucu ortağı Orlando Bravo, kripto para piyasasında ve özellikle Bitcoin’de yükselişte olduğunu belirtti.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından Perşembe günü düzenlenen duruşmada kripto para birimleri üzerinde Çin tarzı bir baskıya yönelik bir plan olmadığını açıkça belirtti. 

Stock to flow modelinin yaratıcısı kripto para analisti PlanB, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda yükselişe geçeceğini ve rekor seviyelere ulaşacağını öngördü. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dört Bitcoin borsa yatırım fonu ETF başvurusu için son tarihleri ​​2021’in sonlarına erteledi.

Bollinger Bantlarının yaratıcısı ünlü trader John Bollinger, en iyi kripto para biriminin 50.000 dolar seviyesinin hemen altında bulunan üst banda yükseleceğini tahmin etti.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Çin’in kripto baskısının ardından Ekim ayının ilk günü ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum 3 bin dolar seviyesinin üzerine yükselmeyi başardı.

Ethereum merkezi borsalardan uzaklaştırılıyor ve DeFi bunun sebeplerinden biri olabilir. Santiment tarafından sunulan verilere göre, dolaşımdaki Ethereum arzının 1/3’ü borsalardan kişisel cüzdanlara taşındı. 

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne yardım etmekle suçlanan bir Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith, 27 Eylül’de New York’un Güney Bölgesi’ndeki duruşması sırasında suçunu kabul etti. 

Dördüncü en büyük Ethereum madencilik havuzu olan Beepool, Pekin’in kripto karşıtı duruşunu takiben operasyonları kapatacak.

Kripto analitik firması Chainalysis’in son raporuna göre, Orta, Kuzey ve Batı Avrupa bölgesi (CNWE), merkezi olmayan finansın (DeFi) çoğalması sayesinde dünyanın en büyük kripto para ekonomisi haline geldi.

Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC) ve Beam (BEAM) için üst düzey bir madencilik havuzu olan Ethermine, Ethermine Private RPC Endpoint’i tanıttı.

Anonim kripto balinaları ve büyük dijital borsalar, 214.861 Ethereum’u (ETH) hareket ettirdi. 

Eski ABD Hazine Bakanı Rosie Rios, Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’yi övdü.

Son analiz verilerine göre, üst düzey dijital borsalar tarafından yaklaşık 158 milyon XRP transfer edildi. 

Ripple, 250 milyon dolarlık fonun NFT’lerle çalışarak kripto alanındaki benimsemeyi hızlandırmaya odaklanacağını söyledi. 

Blockchain devi Ripple her ayın ilk gününde olduğu gibi 1 milyar XRP’nin daha kilidini açtı.

İtalyan moda evi Dolce & Gabbana, Tesla CEO’su Elon Musk’ın kripto kralı olarak taçlandırmak istediğini belirtti. 

Robinhood COO’su Christine Brown, kısa süre önce kullanıcıların Robinhood’da komisyonsuz alım satım yapmalarını sağlamaya çalışırken aynı zamanda DeFi’yi keşfetmelerine izin vermek istediğinden bahsetti. 

Dördüncü en büyük kripto para birimi olan Cardano (ADA) bugün dördüncü yıl dönümünü kutluyor.

DOGE kurucu ortağı Billy Markus, Dogecoin’i geliştirecek ve yeni kullanıcılar ve hayranlar çekmesine yardımcı olacak iki şey hakkında görüş bildirdi.

Coinbase rekor bir hızda yeni varlıkları listelemeye devam ediyor. ABD merkezli kripto para borsası son haftaların popüler kripto para birimi Avalanche’ı (AVAX) listeledi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Birleşik Arap Emirlikleri kripto para birimlerinin düzenlenmesini ve ticaretini desteklemeyi amaçlıyor. 

Cardano blok zinciri, Grace adlı insansı bir robotun yapay zeka (AI) modüllerine güç sağlamak için seçildi.

Binance, Singapur kullanıcıları için birden fazla kripto hizmetinin durdurulduğunu duyurdu.

Aaron Jones tazminatını, FTX ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak kripto parada alacak. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Green Bay Packers’da oynayan NFL yıldızı Aaron Jones için FTX borsasıyla uzun vadeli bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Nickel Digital Asset Management tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerine yatırım yapmamış küresel kurumsal yatırımcıların %62 kadarı, kripto para birimlerine ilk yatırımlarını önümüzdeki yıl içinde yapmayı beklediklerini söyledi.

The Sims ve SimCity’nin tasarımcısı Will Wright, Proxi adında yeni bir NFT odaklı oyun ortaya çıkardı.

Reuters, İsviçreli finansal gözlemci FINMA’nın esas olarak dijital varlıklarla ilgilenecek ilk yatırım fonuna yeşil ışık yaktığını bildirdi.

Çin’den kripto gazeteci ve blog yazarı Colin Wu, iki kripto para borsasının daha Çin’deki kullanıcı hesaplarını yasakladı.

Dolandırıcılıkla mücadele soruşturmalarında yüksek profilli uzman olan Tigran Gambaryan, düzenleyici baskıların ortasında Binance’e katıldı. 

ABD merkezli popüler kripto borsası Coinbase’in binlerce kullanıcısı hacklendi. En güvenli borsalardan biri olarak bilinen Coinbase bu sene yaşanan güvenlik açığı sebebiyle saldırıya uğradı.

Robinhood uygulamasının indirmeleri düştü ve JP Morgan analistlerine göre bu, şirketin hisse fiyatının düşmesine neden olabilir.

Uluslararası Para Fonu IMF, dijital varlıkların hızlı yükselişinin küresel finansal istikrarı baltalayabileceğine inanıyor. 

Grayscale, Digital Large Cap Fund portföyüne SOL ve UNI’yi dahil etti. Grayscale’in GDLC fonu, LTC ve BCH varlıklarını azalttıktan sonra artık sırasıyla %3,24 ve %1,06 oranlarında SOL ve UNI’yi içeriyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz