Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2528
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 43 bin doların altına düştü. Bitcoin’in %9’luk düşüşünden sonra pazarın üçte biri negatife döndü. 22 Eylül’de CoinGecko verilerine göre, Bitcoin %6.4 düşüşle 40 bin dolara kadar geriledi.23 Eylül’de Hem Bitcoin hem de altcoin piyasalarını etkileyen kripto para piyasasındaki son %15-20’lik satıştan sonra, çoğu varlık yükselişe geçti.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 43.200 dolardan işlem görüyor.

Riskten korunma fonu Three Arrows Capital’in kurucu ortağı ve CEO’su Su Zhu, kısa süre önce Bitcoin baskınlık metriğinin yalnızca milyarderler için geçerli olduğunu belirtti. 

Neredeyse dokuz yıldır hareketsiz olan bir Bitcoin cüzdanı, sahibi 616 bitcoininin tamamını farklı bir cüzdana aktardığında nihayet yaşam belirtileri gösterdi. 

El Salvador hükümeti, Başkan Nayib Bukele, yaklaşık 6,8 milyon dolar değerinde 150 token daha satın alındığını duyurdu.

Uzun süredir devam eden bir fraktal, Bitcoin’in (BTC) 2021’in sonuna kadar fiyatlarını 250.000 ila 350.000 dolar arasına itme potansiyeline sahip olduğunu gösterdi.

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia uzmanı McGlone McGlone, Stansberry Research ile yaptığı röportajda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ekim ayı sonlarında Bitcoin borsasında işlem gören bir fonu onaylayabileceğini öngördü. 

Madenciler Şubat ayından bu yana 600 milyon dolar değerinde Bitcoin biriktirdi. 

Galaxy Digital Başkanı Mike Novogratz, Bitcoin için 40.000 doların ve Ethereum için 2.800 doların şu anda izlenmesi gereken çok önemli seviyeler olduğuna inanıyor.

Bitcoin madencisi Genesis Digital Assets, Amerika Birleşik Devletleri ve İskandinavlardaki endüstriyel ölçekli madencilik operasyonlarını genişletmek için 431 milyon dolarlık fon sağladı.

Önde gelen emtia stratejisti Mike McGlone, mevcut Bitcoin düzeltmesine rağmen, lider kripto para birimi için 100 bin dolara yükselebileceğini belirtti. 

Bitcoin ağı hash oranı, daha fazla kapasite biriktiren küresel madencilerin ortasında iyileşmeye devam ettikçe, kripto para biriminin madenciliği giderek zorlaşıyor. 

Balinalar, Bitcoin piyasasında artan volatilite sebebiyle kripto paralarını hareket ettirmeye başlayabilir. 

Satoshi Nakamoto ve Martti Malmi tarafından kaydedilen en eski kripto para birimi ile ilgili web sitesi olan Bitcoin.org, dolandırıcılar tarafından hacklendi.

Yakın tarihli bir notta, JPMorgan analistleri, Ethereum’un (ETH) ezeli rakibi Bitcoin’e (BTC) kıyasla “çok daha sağlıklı” kurumsal talep gördüğünü iddia etti.

Financial Conduct Authority (FCA) CEO’su Nikil Rathi, kripto para yatırımcılarını tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiği konusunda uyardı. 

Neredeyse dokuz yıldır uykuda olan Bitcoin cüzdanı kısa süre önce etkinleştirildi ve sahibini bir balinaya dönüştürdü.

Bloomberg’in baş emtia uzmanı, Bitcoin’in (BTC) uzun vadede fiyatı artan varlıklar arasında olabileceğini açıkladı. 

Avrupa’nın en büyük tema parklarından biri, gelecek yıl Bitcoin (BTC) ödemeleri için destek sağlayacak. 

Eski SEC patronu Jay Clayton, kripto para birimlerinin geleceği konusunda iyimser bir tavır sergiledi. 

Morgan Stanley’nin Counterpoint Global başkanı Dennis Lynch, Morningstar’ın 23 Eylül’deki yıllık yatırım konferansında konuşurken, ödüllü animasyon dizisi “South Park”ın ana karakterlerinden Kenny McCormick ile Bitcoin arasında paralellikler kurdu. 

Çin merkez bankası yöneticisi, kripto benimsemenin ‘büyük bir zorluk’ oluşturduğunu dile getirdi. 

Son analiz verileri, Bitcoin Lightning Network’ün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. 

Çin hükümeti yayınladığı bildirisinde, “Sanal para birimiyle ilgili ticari faaliyetler yasa dışı finansal faaliyetlerdir” ifadesi yer aldı.

Santiment tarafından sağlanan son zincir içi verilere göre, mevcut Bitcoin pazarı yeni bir pazar aşamasına girdi. 

Senatör Toomey’nin tweet’lerine göre ABD, Çin hükümetinin başka bir dizi kripto karşıtı eylemini fırsata çevirebilir.

Ünlü emlak yatırımcısı ve “Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Çin hükümetinin PBOC ile birlikte kripto işlemlerin veya dijital yuan olarak bilinen kendi CBDC’lerini başlatmanın önünü açtığını düşünüyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Yakın tarihli bir notta, JPMorgan analistleri, Ethereum’un (ETH) ezeli rakibi Bitcoin’e (BTC) kıyasla “çok daha sağlıklı” kurumsal talep gördüğünü iddia etti. 

Etherscan blok zinciri gezginine göre, dün birisi TIME Magazine NFT’yi almaya çalıştığında blok zincirinde rekor kıran 22,5 ETH gas ücretine sahip bir işlem ortaya çıktı.

Ağın toplam hash oranının %25’ini oluşturan en büyük Ethereum madencilik havuzu olan Spark Pool, artık Çin’de hizmet vermeyeceğini belirtti. 

Bitcoin eleştirmeni milyarder Warren Buffet’ın torunu Nicole Buffett, kısa süre önce Institutional Investor’a, non fungible token (NFT) koleksiyonunun sadece birkaç ay içinde neredeyse tükendiğini söyledi.

Çeşitli merkezi olmayan finans protokollerinde kilitlenen net Ethereum sayısı, son on gün içinde %12 arttı.

Kırk yıldan fazla bir süredir emtia piyasalarında çalışan efsanevi trader Peter Brandt, XRP’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olduğu görüşünde.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC ile “ileriye dönük yapıcı bir yol” bulmak istiyor. 

Son yirmi dört saat içinde, Emblem Vault NFT’leri 300 alıcıdan 607 işlemde 5 milyon doların üzerinde satış gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük sinema zinciri olan AMC, Dogecoin ödemelerine izin vermeyi düşünüyor.

Avalanche, AVAX’ın %30’un üzerinde toparlanmasıyla Evergrande liderliğindeki satıştan kurtuldu.

Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) akıllı sözleşme platformları artık Wormhole tarafından destekleniyor.

Sene başında yaşanna Dogecoin (DOGE) çılgınlığının ardından ağın günlük işlem sayısı sadece 18.000’e düştü.

Cardano, Oracle’ı entegre ederek akıllı sözleşmeler oluşturan geliştiricilere ekstra destek sağlamak için Chainlink ile iş birliği yapacağını duyurdu. 

Büyük Dogecoin Twitter hesaplarından birinin sahibi, Elon Musk’ın Dogecoin’e ve topluluğuna verdiği desteğin karşılıklı olarak faydalı olacağına söz verdi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

NFT oyun kartları olarak entegre eden yeni GameFi ekosistemi Splinterlands, 260.000 günlük oyuncu kilometre taşını aştı.

FTX borsası, biri Cebelitarık’ta ve diğeri Bahamalar’da olmak üzere iki yan kuruluş aracılığıyla kripto borsasının genişletildiğini duyurdu.

Coinbase, USDC varlıklarına %4 faiz sağlayacak bir ürün olan Lend’i piyasaya sürme planlarını iptal etti.

Ticaret hacimlerine göre lider kripto borsası Binance, artık Avustralya’da vadeli işlem ve opsiyon ticareti yapmayacağını açıkladı. 

Robinhood’un, kullanıcıların nihayet uygulamasından kripto para çekmelerini sağlayacak yeni bir kripto cüzdan özelliğini test ettiği bildiriliyor. 

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto para odaklı fon One River Digital Asset Management, A Serisi fonlama turu sırasında bankacılık devi Goldman Sachs, önde gelen kripto para borsası Coinbase ve diğer yatırımcılardan 41 milyon dolar kazandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, bugün kripto para birimlerini “son derece spekülatif bir varlık sınıfı” olarak tanımladı. 

Bankacılık devi HSBC, küresel stabilcoin endişelerinden bahsetti ve merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) destekledi.

Huawei ve SDP Bank, SPDB Finwarehouse blok zinciri çözümlerinin lansmanını duyurdu.

Coinbase yatırımcıları yeni Çin yasağının ardından 100 milyon dolardan fazla para kaybetti. Çin’deki Bitcoin yasağının ardından Coinbase tahvilleri düşmeye başladı.

Çin’deki en büyük kripto borsası Huobi, ülkedeki yeni kullanıcıların kaydını askıya aldı.

Kripto para borsası Huobi, yerel düzenlemelere uymak için mevcut tüm Çinli kullanıcılarını yıl sonuna kadar “yavaş yavaş emekli edeceğini” duyurdu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz