Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
344
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı, Kasım 2020’den daha düşük Bitcoin döviz rezervleriyle 46 bin dolara yaklaştı. Bitcoin, bir analistin sürekli iyileşmeye yol açabileceğine inandığı 14 Eylül’de gece boyunca daha yüksek bir düşük seviyeyi korudu.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 48.108 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

MicroStrategy firması MicroStrategy, yakın tarihli bir düzenleyici dosyalamaya göre 242,9 milyon dolar değerinde ek Bitcoin satın aldı.

Lider küresel kartlı ödeme sistemi Visa’nın CEO’su ve başkanı Alfred Kelly, kripto paranın “büyük bir ticaret” haline gelebileceğini ve Visa’nın kripto para birimini benimsemenin bu aşaması için tamamen hazır olduğunu belirtti.

Hafta başında CoinGecko’ya göre, endüstrinin en büyük kripto para birimlerinden bazıları son yedi gün içinde %25’e kadar düştü.

Yatırım yönetimi firması Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, Wall Street’in SALT konferansında Bitcoin’in beş yıl içinde 500.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Yeni araştırmalar, Bitcoin’in bu yıl Pakistan kadar enerji tükettiğini gösterdi.

Ünlü müzayede evi Sotheby’s, 6 milyon dolarlık elmas kolyeyi Bitcoin ve Ethereum karşılığında satacağını duyurdu. 

McGlone, tweetinde Bitcoin’in “2021’de önemli bir ilerleme” kaydetmesinin muhtemel olduğunu belirtti. McGlone geçmişteki Bitcoin ticaret eğilimleri ve kriptonun azalan arzına karşı ana akım benimsenmesinin arttığını söyledi. 

Ağdaki büyük Bitcoin işlemlerinin toplam hacmi günde 10 milyon Bitcoin’e ulaştı.

Gizemli Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun heykeli 17 Eylül’de Macaristan’da dikildi. 

Ödeme devi PayPal, kripto para hizmetini tüm Birleşik Krallık müşterileri için kullanılabilir hale getiriyor. 

Analist Filbfilb, piyasanın yukarı yönlü ilerleyeceğini ve Bitcoin’i olumsuz etkileyebilecek hiçbir şey olmadığını söylüyor. Yeni araştırmalara göre Bitcoin (BTC) bu yılın dördüncü çeyreğinde en az 85.000 dolara gidiyor ve 100.000 doları geçebilir. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kriptoya olan güvensizliğini dile getirerek bunların para birimi olmadığı konusunda ısrar etti. 

El Salvador nüfusunun yüzde 17’si sadece on gün içinde yerel Bitcoin cüzdanını indirdi.

Kripto para
Kripto para

Haftanın Altcoin Haberleri

Kripto balinaları ve borsaları, Ethereum 3.440 dolarlık alanı geri kazandıkça 1 milyar doların üzerinde Ethereum transfer etti. 

Kevin O’Leary, zayıf ölçeklenebilirliğini hedef alarak Ethereum’u eleştirdi. Ethereum’un ölçeklendirme sorunlarına işaret eden O’Leary, rakip blok zincirlerinin sonunda egemenliğine meydan okuyacağını tahmin etti. 

Anonim balinalar ve büyük dijital borsalar tarafından 1 milyar doların üzerinde Ethereum aktarılırken, aynı miktarda ETH yakıldı.

Anonim büyük kripto sahipleri 800 milyon dolara yakın Ethereum transfer ederken, ikinci en büyük kripto para birimi 3.500 dolara yükselmeyi başardı. 

Ripple ve Binance kripto devleri, son zincir içi verilere göre 100 milyon XRP tokeni taşıdı.

Yeni analiz verileri, Ripple ve birkaç büyük kripto trader’ının 145 milyon XRP token’ini transfer ettiğini gösterdi.

Elon Musk’ın iki haftalık tweet’i, yaklaşık 800 Doge düğümünün 1.14.4’e yükseltilmesine yardımcı oldu, ancak daha fazla yeni düğüme ihtiyaç olduğu düşünülüyor.

13 Eylül’de Cardano (ADA), başarılı hard fork’tan sonra akıllı sözleşmeler başlattı.Cardano ağının akıllı sözleşmeleri başlatmasının ardından ağ düşüşe geçti. ADA fiyatı yüzde 13’ten fazla değer kaybetti.

SafeMoon hafta ortasında  %20 oranında arttı. Bu sayede Binance Smart Chain tabanlı token SafeMoon, piyasa değeri ile ilk 100 kripto para birimine geri döndü. 

Polkadot (DOT), kısa süre önce piyasa değeri ile meme kripto para birimi Dogecoin’i (DOGE) geride bıraktı.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci köpek kripto para birimi olan Shiba Inu, dünyanın en büyük kripto ticaret platformunun Amerikan yan kuruluşu Binance.US’ta işlem görmeye başladı.

Blockchain ağı Avalanche, Polychain Capital ve Three Arrows Capital tarafından yönetilen özel bir token satışından 230 milyon dolar topladı. Avalanche’ın kripto para birimi AVAX bunun üzerine 65 dolarlık tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı. 

Coinbase, Shiba Inu’nun artık ticarete hazır olduğunu duyurdu. 

Dogecoin rakibi Shiba Inu, Perşembe günü ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’de listelendikten sonra %44’ün üzerinde yükseldi. 

Küresel kripto pazarları bir gecede %2,5 büyüyerek 2,48 trilyon dolarlık yeni bir toplam piyasa değerine ulaşırken, iki kripto para birimi yükselişi büyük oranda etkiledi. Son haftaların yükselen kriptoları Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) değer kazanmaya devam ediyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Bloomberg’e göre, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance.US soruşturmasını genişletti.

SkyBridge Capital’den Anthony Scaramucci, NAX platformuyla ortak oldu ve 250 milyon dolarlık fon başlattı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), GTV Media Group Inc. ve Saraca Media Group Inc. gibi çeşitli medya kuruluşlarından 549 milyon dolar topladı. 

Son zamanlarda, Çin’in bir eyaleti ülkenin kripto para madenciliği ve ticaret durumunu düzeltmek için Çin Halk Bankası ile güçlerini birleştirdi. 

Elon Musk ve Vitalik Buterin TIME dergisinin belirlediği 2021’in en etkili insanları arasında yer aldı. 

Eski bir üst düzenleyici ve eski Coinbase genel danışmanı olan Brian Brooks, kurumsal kripto kabulüne ilişkin bir panelde ABD’nin düzenleyici yaklaşımını sorguladı. Brooks’a göre düzenlemeler, insanlar tarafından gündeme getirilen sorunlarla ilgilenmekle ilgilidir, ancak kripto para birimi ve blok zincir teknolojisi kodla ilgilidir.

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde South China Morning Post’a kripto parayı benimseyen finansal kurumlarının arttığını belirtti. 

Güney Kore’de faaliyet gösteren yaklaşık 60 kripto para borsası Cuma günü gece yarısına kadar kripto ticaretini askıya almak zorunda.

Sports Illustrated muhabiri Farbod Esnaashari’ye göre Los Angeles Clippers, Intuit Dome adlı Inglewood merkezli arenasında kripto para birimlerini kabul etme fikrine çok açık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kripto ile savaşta olduğunu dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz