Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
275
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında 51 bin dolarlık direnç seviyesini kıramayan Bitcoin (BTC), 46.700 dolara kadar geriledi.Hafta ortasına doğru yükselişe geçen lider kripto para birimi Bitcoin 2 Eylül’de 50 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin, 10 günde ikinci kez 50 bin dolarlık dönüm noktasına ulaştı. Daha sonra BTC Mayıs’tan bu yana ulaşmayı başardığı en yüksek seviye olan 50.967 dolara yükselmeyi başardı. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 50.081 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Toplamda 60 milyar USD değerinde Bitcoin transfer edildi.

Son analiz verilerine göre, Bitcoin büyük bir birikim talebi görüyor. Kripto veri satıcıları CryptoQuant ve Glassnode tarafından yapılan son raporlar, Bitcoin’in hash oranı yükselirken, Bitcoin madencilerinin BTC biriktirmeye devam ettiğini gösterdi. 

2008 mali krizinin ortasında Amerikan emlak piyasasını açığa alarak bir servet kazanan milyarder John Paulson, kimseye kriptoya yatırım yapmasını tavsiye etmediğini çünkü bunun bir balondan başka bir şey olmadığını söyledi.

El Salvador vatandaşları ülkenin 7 Eylül 2021’de yürürlüğe girecek olan Bitcoin (BTC) kararını protesto etmek için sokaklara döküldü. 

Amerikan Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Genesis Digital Assets, bugün yayınlanan duyuruda blockchain donanım devi Canaan’dan 20 bin yeni BTC madencilik sistemi satın aldığını açıkladı.

SkyBridge Capital’in CEO’su ve kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin’in (BTC) yıl sonundan önce 100 bin dolara ulaşabileceğini düşünüyor. 

AFD başkanı Evgeny Masharov, Rus yatırımcıların artık dijital finansal varlıklara bir yatırım aracı olarak baktığını söyledi.

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Belarus’un kripto para madenciliği yoluyla gelir elde etmek için kullanılabilecek çok sayıda terk edilmiş sanayi sitesine sahip olduğunu söyledi.

Bitcoin balinaları 4 milyar doların üzerinde Bitcoin transfer ederken, daha küçük balinaların işlemleri Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyelere ulaşıyor. 

Tecrübeli Bitcoin yatırımcısı ve eğitimcisi Lark Davis, Bitcoin (BTC) boğalarının bu rallinin bitmesine üç ila altı ay kaldığını belirtti.

Chainalysis CEO’su ve Kraken’in kurucu ortağı Michael Gronager, benimseme genişledikçe ve düzenleyici netlik yavaş yavaş ortaya çıktıkça, Bitcoin’in 2021’in sonunda hala 100 bin dolar seviyesini geçebileceğine inanıyor. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum tabanlı NFT koleksiyonu olan CryptoPunks, NFT toplama sitesi CryptoSlam.io’ya göre bugün 1 milyar dolarlık satışları aştı.

Hafta ortasında en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) 3.500 doları kırdı ve Bitcoin (BTC) karşısında 3 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı.

İşlem ücretlerini madencilere vermek yerine yok eden bir ağ yükseltmesi ile 400 milyon doların biraz üzerinde ETH yakıldı. 

Ethereum’un yerel tokeni Ether (ETH), klasik bir teknik modele göre en büyük rakibi Bitcoin’e (BTC) karşı %40’lık bir fiyat rallisi kaydetme olasılığıyla karşı karşıya. Kripto borsası Ovex’in kurucusu ve CEO’su Jon Ovadia, son ağ güncellemesi nedeniyle Ethereum’un şu anda Bitcoin’den daha iyi temellere sahip olduğunu söyledi. 

Dünyanın en zengin oyuncularından biri olan Reese Witherspoon, ilk kez Ethereum satın aldığını açıkladı.

Kripto para analitik firması Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum (ETH) adreslerinin kârdaki payı yüzde 99’a ulaştı.

EIP-1559 geçen ay Ethereum’a tanıtıldığında, ETH arzının büyüme hızını yavaşlatması gerekiyordu. Ancak son 24 saat içinde ETH arzı hiç artmadı aksine küçüldü.

Ripple iki işlemde 275 milyon XRP transfer etti. 

IOG CEO’su Charles Hoskinson, Cardano ekosisteminin son üç aydaki büyümesini yayınladı.

Tesla CEO’su ve etkili Dogecoin hayranı Elon Musk, Dogecoin (DOGE) topluluğunun yeni yükseltmeyi mümkün olduğunca çok bilgisayara yayma çağrısını destekledi.

Solana blok zincirini destekleyen token olan SOL, varlığın fiyatının geçen hafta %38,7 arttığı ivmeyi sürdürdü ve bu sayede tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 doları aştı.

Kurumsal varlık yöneticisi CoinShares, 30 Ağustos tarihli Dijital Varlık Fonu Akışları Haftalık raporunda, altcoin tabanlı yatırım ürünlerine toplam 24 milyon dolarlık giriş olduğunu belirledi.

Fantom’un yerel token’i FTM bir günde yaklaşık %50 arttı. 

Son üç yılda dört Grand Slam single şampiyonluğu elde ederek ve dünyanın en iyi kadın tenisçisi olarak anılan Naomi Osaka, şaka token’i Dogecoin (DOGE) satın almayı planlıyor.

Cardano (ADA), tarihte ilk kez 3 doları geçmeyi başardı.

JPMorgan, giderek artan altcoin piyasasının yatırımcılar için bir endişe konusu olması gerektiğine inanıyor.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, SOL fiyatı %24 artarak 144 dolarlık bir rekora ulaştı. Bu hafta, piyasa değerine göre en büyük 8. kripto para birimi olmak için ilk kez 100 doları aşan Solana 144 dolara yükselmesiyle birlikte en büyük 7. kripto para birimi haline geldi. 

Atari (ATRI) token tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fantom blok zincirinin uygulanmasının duyurulmasından birkaç saat sonra rekor bir %72 fiyat artışı yaşadı.

Litecoin ve Dfinity bir gecede önemli kazançlar elde etti.

Solana’nın kurucusu ve CEO’su Anatoly Yakovenko, bu rakamların mevcut kripto pazarını bir balon gibi gösterse de öyle olmadığını söyledi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Çinli blockchain gazetecisi Colin Wu, bir kripto ipotek kredisi platformu olan Cream Finance’in bir bilgisayar korsanı saldırısına uğradığını ve yaklaşık 18 milyon dolar değerinde kripto kaybettiğini bildirdi.

Bittrex Global CEO’su Dubai’nin genişleyen kripto pazarından yararlanacağını söyledi.

CFO Macrina Kgil Fortune’a verdiği demeçte, kripto para devi Blockchain.com’un 18 ay içinde halka açılmayı planladığını söyledi. 

Binance NFT Marketplace, platformun müzenin ana sergisinden ünlü tabloların dijitalleştirilmiş bir koleksiyonunu açık artırmaya çıkaracağını duyurdu. 

Singapur merkezli fon yöneticisi Three Arrows Capital’dan (3AC) gelen yöneticiler, non fungible token (NFT) fonu başlattı.

FTX.US, Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ticareti sağlayabilmek için LedgerX’i satın aldı.

MetaMask, aylık aktif kullanıcı tabanı ilk kez 10 milyonu aştı. 

SEC başkanı, düzenlemelerin kripto platformlarının hayatta kalmasına yardımcı olacağını söyledi. 

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Cream Finance, 18,8 milyon dolarlık hızlı kredi hack’inin ardından kullanıcılarına geri ödeme yapacak. 

Finansal hizmet platformu Evrynet, kurumsal yatırımcıları hedefleyen ve DeFi’nin kurumsal düzeyde bir izleyici kitlesine sahip olduğuna dair daha fazla kanıt sunan, yakında çıkacak olan merkezi olmayan finans uygulaması için 7 milyon dolarlık fon topladı.

DKNY logosunun non fungible token (NFT) olarak yeni logosunun yayınladığını duyurdu.

Sektörün en büyük kripto borsası Binance, Singapur’un Para Otoritesi (MAS) Yatırımcı Uyarı Listesine eklendi. 

Kurucu ve CEO Changpeng Zhao, Binance’in Amerika şubesinin önümüzdeki üç yıl içinde halka açılmayı planladığını açıkladı. 

Merkezi olmayan bir müzik şirketi Audius, son zamanların popüler kripto para birimi Solana (SOL) NFT koleksiyonlarını görüntülemesine izin vermeye başladı. 

CryptoKitties ve CryptoPunk gibi NFT projeleri, NFT pazarı OpenSea’nın hacminin büyümesinin devam etmesiyle karşı karşıya kaldıktan sonra hacim ve piyasa değerinde büyük bir artış yaşadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi olmayan borsa Uniswap’ın arkasındaki şirket olan Uniswap Labs hakkında soruşturma başlattı.

Güney Afrika’nın Finansal Sektör Davranış Otoritesinden gelen bir uyarıya yanıt olarak, büyük kripto para borsası Binance, yerel düzenleyicilere uygun olduğunu ve sakinlere finansal tavsiye veya aracılık hizmetleri sunmadığını söyledi. 

Tek bir CryptoPunk Zombie, önde gelen bir NFT koleksiyoncusu olan Pranksy’ye 3,9 milyon dolara satıldı. 

Los Angles Lakers’ın yeni transferi Malik Monk, NFT dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Monk NFT pazarına gireceğini duyurdu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz