Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
265
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta başında Bitstamp borsasında 15 Mayıs’tan bu yana ilk kez 50.000 dolar seviyesini tekrar ziyaret etti.Ancak 51 bin dolarlık seviyenin üzerine yükselemeyen Bitcoin kısa süre içinde düşüş yaşadı. Bitcoin ticareti haftanın ortasında son derece volatil hale geldi.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 48.525 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bir CryptoQuant analisti, Bitcoin’in Mayıs ayındaki çöküşten üç ay sonra neden 50 bin dolara yeniden yükseldiğini açıkladı. Analist sebepler arasında, birkaç Çin eyaletinde son kripto madenciliği yasağının ardından Bitcoin hash oranının geri kazanılması, Bitcoin’i zarara satan zayıf eller ve aşırı korku gösteren Korku ve Açgözlülük endeksi olduğunu belirtti. 

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 50 bin dolara yükselmesinin ardından tüm BTC sahiplerinin neredeyse %90’ı kâra geçti. 

El Salvador’un Bitcoin projesine sadece iki hafta uzaklıkta olan Başkan Nayib Bukele, kripto para birimini kullanmanın vatandaşlar için zorunlu olmayacağını söyledi. 

Bloomberg’in emtialar konusundaki baş uzmanı, altın, Bitcoin ve uzun tahvillerin 2021’in ikinci yarısında değer kazanmaya devam edeceğini düşünüyor. 

Yazarların kendi abonelik tabanlı haber bültenlerini oluşturmalarına izin veren popüler bir web sitesi olan Substack, ödemeler için lider kripto para birimi Bitcoin’i kabul etti. 

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’i değer depolamaya izin veren diğer varlıklara kıyasla büyük bir avantaj sunduğunu söyledi.

740 milyon dolarlık Bitcoin Huobi borsasına transfer edildi. 

MicroStrategy, 24 Ağustos’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan en son başvuruya göre, üçüncü çeyrekte 177 milyon dolar değerinde 3.907 adet Bitcoin satın aldı. 

Önde gelen Bloomberg analistleri, SEC’in Bitcoin vadeli ETF başvurularını onaylayacağına ve Ekim ayı sonuna kadar başlatılabileceğine inanıyor. 

Bollinger Bantlarının mucidi John Bollinger, son tweetinde, BTC trader’larının “tetikte olması” gerektiğini dile getirdi.

Glassnode ve Blockchain.com tarafından sağlanan zincir içi verilere göre, göstergeler yaklaşan dolaşımdaki arz artışına işaret ediyor. Ancak, muhtemelen artan arza ek olarak, çoğu Bitcoin sahibi tutucu hale geliyor.

Galaxy Digital’in başkanı, Bitcoin’in şimdilik istikrar kazanacağına ve ardından 4. çeyrekte yükselmeye devam edeceğine inanıyor. 

Kripto madenciliği işine başlamayı planlayan bir Afgan mülteci, sınırı yasa dışı bir şekilde geçtikten sonra Türkiye’de tutuklandı. 

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, teknoloji sektöründe net 1,2 milyar dolarlık varlığa sahip İngiliz girişimci Simon Nixon, aile ofisi aracılığıyla kripto varlıklarına daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, kripto para birimi borsalarına artan net akış hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Young Ju’ya göre piyasa, hem Bitcoin hem de altcoin piyasaları için farklı sonuçlara yol açacak üç farklı senaryo ile karşı karşıya kalabilir.

İsviçre Alpleri’nin kalbinde yer alan beş yıldızlı lüks bir otel olan Chedi Andermatt, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ödemelerini kabul etmeye başladı.

Çin hükümetinin sözcüsü People’s Daily’ye göre, Finansal Tüketici Hakları Koruma Bürosu müdür yardımcısı Yin Youping, geçtiğimiz günlerde Bitcoin gibi dijital varlıkların yasal para olmadığını ve “gerçek bir değeri” bulunmadığını söyledi.

Avustralya dijital varlıklarda küresel bir lider olmayı planlıyor. Ülke bunun için kripto para birimlerine odaklanan ikinci kamuya açık oturumuna ev sahipliği yaptı.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, yeni kurulan bir kripto para birimi ve merkezi olmayan bir Square birimi olan TBD’nin merkezi olmayan bir Bitcoin borsası oluşturacağını duyurdu.

Kripto para piyasası %4’ten fazla artarak 2.3 trilyon dolarlık küresel piyasa değerine ulaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

EIP-1559 teklifinin uygulanmasından bu yana Ethereum ağında yakılan coin miktarı 100.000 ETH’ye ulaştı. Ethereum ağının bu dönüm noktasına ulaşması sadece 21 gün sürdü.

Güney Koreli zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant, kısa süre önce, birden fazla spot kripto borsasından 120 bin Ethereum çekildiğini paylaştı.

Ethereum ağı, 27 Ağustos’ta bazı node’ların güncelleme yapmaması sebebiyle zincir bölünmesi yaşadı.

Popüler kripto izleme platformu Whale Alert, ABD merkezli en büyük kripto borsası Coinbase tarafından tek bir işlemde gönderdiği 256 milyon XRP tokeni tespit etti.

IOHK patronu Charles Hoskinson, non fungible token (NFT) çılgınlığını ve meme token’i Dogecoin’in (DOGE) popülerliğini aşmak istediğini belirtti.

Tron CEO’su Justin Sun, Ethereum Pet Rock NFT’yi 611 bin dolara satın aldı. Sun, yaptığı açıklamada EtherRock 87’nin sahibi olduğunu açıkladı. 

Gizlilik odaklı kripto para birimi Monero (XMR), geçen hafta başlayan yükselişini sürdürdü. Kripto metrik platformu CoinGecko’ya göre, Monero, hafta başında yaklaşık %16 artışla 328 dolar civarında işlem gördü.

Hafta başında Tezos blok zincirini destekleyen token XTZ’nin fiyatı %11,1 artarak 12 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. 

1 milyon dolardan fazla bakiyeye sahip Cardano (ADA) adresleri, son ADA fiyat rallisi sırasında %173 arttı. 

Amerika’nın en büyük hayvan barınaklarından biri şaka token’i Dogecoin’i (DOGE) kabul etmeye başladı. 

Avalanche’ın yerel tokeni AVAX’ın fiyatı son yedi gün içinde 22 dolardan 50 dolara yükseldi.

İlk 100’den birkaç büyük token, kripto pazarındaki geri çekilme nedeniyle kayıplara uğradı. Avalanche, Terra ve ThorChain ortalama olarak en büyük kayıplardan bazılarını kaydetti.

Input Output Global proje yöneticisi Francisco Landino, Cardano’nun ERC20 dönüştürücüsü hakkında bazı güncellemeler paylaştı ve önümüzdeki hafta test ağına geleceğini iddia etti. 

Ethereum rakibi Solana (SOL), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 78.63 doları geçtikten sadece bir hafta sonra 83.21 dolara yükselmeyi başardı.

En büyük proof of stake blok zinciri, akıllı sözleşmeler ana ağda etkinleştirilmeden önce “son” aşamaya girdi. 

Dallas Mavericks sahibi, takımın hayran kitlesini ödeme aracı olarak Dogecoin kullanmaya teşvik ediyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Google, yasa dışı bir bulut madenciliği hizmeti için ücret talep ederek kripto meraklılarını kandıran ve dolandırıcılık olduğu iddia edilen 8 mobil uygulamayı Play Store’dan kaldırdı.

İngiltere, ödeme devi PayPal’ın ABD dışındaki ilk kripto genişlemesi oldu. Şirket, kripto tekliflerini kademeli olarak geliştirmeye başladı.

Fed’den Neel Kashkari, tüm kripto para birimi endüstrisinin dolandırıcılarla dolu olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Cardano kurucusu Charles Hoskinson, FED’in her sene trilyonlarda para bastığını ve enflasyon olmadığını iddia ederek vatandaşları zor duruma soktuğunu belirtti.

Facebook, tescilli kripto para cüzdanı Novi’nin geliştirme sürecini tamamladığı için, sosyal medya devinin NFT alanına girebileceğini belirtti. 

Kripto para içeriği yayınlayan TikTok fenomenleri, popüler video paylaşım uygulamasının dijital varlıkların tanıtımını yasaklamasının ardından yeni alternatifler arıyor. 

Video oyunu devi Electronic Arts’ın bir bölümü olan EA Sports, LinkedIn’de yakın zamanda yayınlanan bir iş ilanına göre, rekabetçi oyun bölümü için kripto para birimi konusunda bilgili bir üst düzey marka yöneticisi işe almak istiyor.

CNBC’nin “Mad Money” programının sunucusu Jim Cramer, Coinbase hisselerinin satın alınmasını tavsiye etti.

Küba hükümeti ödemeler için kripto para birimlerini tanımayı ve düzenlemeyi planladığını dile getirdi. 

eToro ikinci çeyrekte %121 kullanıcı büyümesi gördü, ancak CEO’su DeFi’nin potansiyel düzenlemesinin eToro’nun yakın zamanda eklediği bazı tokenleri etkileyebileceği konusunda uyardı. 

The Infinite Machine’in yazarı Camila Russo, blok zincirlerin ve kripto para birimlerinin kültürün özüne “değer kattığını” belirtti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz