Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
426
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Haftaya 45 bin dolar civarında başlayan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta ortasında yükselişe geçti. Bir günde %6 değer kazanan 47 bin doların üzerine yükseldi.20 Ağustos tarihinde Bitcoin son üç ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 49 bin dolara doğru yükselişe geçti. 

CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 49.206 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin madencileri, ağın giderek artan hash oranıyla birlikte kazancını artırdı. Glassnode’un en son zincir içi verilerine göre, madencilik geliri yüzde 57 artarak 2020 ortası seviyelerine ulaştı.

Santiment Adres Etkinliği göstergesine göre, Bitcoin sahipleri cüzdanlarından daha aktif bir şekilde para transfer ediyor. 

Mike Novogratz tarafından kurulan Galaxy Digital kripto bankasının bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için başvuruda bulundu. 

Bloomberg’in önde gelen emtia stratejisti Mike McGlone, para ve finansın genel olarak dijitalleşmesinin “hızlı ve organik” bir şekilde gerçekleştiğini, USD’nin hakim olmaya devam ettiğini ve Bitcoin’in kademeli olarak altının yerini aldığını düşünüyor. 

Hollandalı PSV Eindhoven, Hollandalı kripto şirketi Anycoin Direct ile bir anlaşma imzaladıktan sonra tüm sponsorluk parası Bitcoin ile ödenen ilk Avrupa futbol kulübü oldu.

Britney Spears’ın son derece tartışmalı davasını araştıran Tess Barker ve Barbara Gray, Toxic isimli podcast’i sunarken, ünlü şarkıcının 2014’te Bitcoin (BTC) kullandığını iddia etti.

Popüler trader Pentoshi Bitcoin’in yeniden yükselmeye başlayacağını söyledi. Trader ayrıca Bitcoin, “herkese kralın kim olduğunu hatırlatacak” dedi.

ABD’deki en büyük ikinci ipotek kredisi kuruluşu olan United Wholesale Mortgage (UWM), 2021’in sonuna kadar kripto para birimi ödemelerini kabul edeceğini duyurdu. 

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, şu anda Bitcoin madenciliği yaptığını duyurdu. Dorsey bunun için dünyanın dört bir yanındaki tesislerde güçlü madencilik teçhizatlarına kaynak sağlayan ve barındıran bir hizmet olan Compass Mining’i kullandı. 

Missouri Belediye Başkanı Jayson Stewart, her sakine 1.000 dolar değerinde Bitcoin vermek için fon topluyor.

Glassnode tarafından sağlanan veriler, uzun vadeli tutulan veya kaybedilen Bitcoin sayısının BTC arzının neredeyse yüzde 34’ü gibi yeni bir büyük zirveye ulaştığını gösteriyor.

Three Arrows Capital kurucu ortağı ve CEO’su Su Zhu, Bitcoin’in (BTC) Nisan ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini kırmaya hazır olduğuna inanıyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Emtia uzmanı Mike McGlone, Ethereum’un (ETH) Bitcoin’in (BTC) yükselişi önünde engel olduğunu belirtti. 

Mayıs ayında yaşadıkları düşüşten bu yana toparlanmaya çalışan en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), 3.200 doların üzerine çıktı.

Glassnode analitik şirketi tarafından sağlanan verilere göre, doğrulayıcılar Ether’lerini Ethereum 2.0 sözleşmesine yatırmaya devam ediyor. Bu sefer, orada kilitli toplam ETH miktarı neredeyse yedi milyona yaklaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Rolling Stone’un bildirdiğine göre, yakın zamanda dünyanın en çok indirilen uygulaması haline gelen TikTok, müzik akışı alanında ilk ortağı olarak Ethereum tabanlı proje Audius’u seçti. 

Londra yükseltmesinden sonra Ethereum ağ kapasitesi %9 arttı.

Ethereum cüzdanlarındaki analiz verileri, son zamanlarda elde edilen tüm zamanların en yüksek seviyelerini gösterdiği için, ETH döviz bakiyeleri son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Zincir içi analitik şirketi CryptoQuant’ın CEO’su tarafından yayınlanan verilere göre, kripto balinaları, ETH’nin 3.000 doların üzerinde kalabileceğine inanıyor. 

CoinMarketCap ve DeFi Pulse izleme hizmetlerine göre, Ethereum pazar hakimiyeti son beş ayda %7’den fazla arttı. 

Yatırım şirketi VanEck, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Ethereum vadeli işlemlerine dayalı bir borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

VanEck ve ProShares, dosyalamalarından sadece birkaç gün sonra Ethereum tabanlı borsada işlem gören fonların başvurularını geri çekmek için aniden harekete geçti.

Hafta başında XRP ve Ethereum Classic, kripto para birimlerinin küresel piyasa değerindeki %0.52’lik bir düşüşe rağmen bugün %10’luk bir yükseliş yaşadı.

Jed McCaleb’in XRP bakiyesini izlemeye adanmış bir web sitesi tarafından paylaşılan veriler, Ripple kurucu ortağı ve ilk teknoloji baş sorumlusunun cüzdanlarında bir milyardan az XRP kaldığını gösteriyor. 

Mark Cuban, DOGE ve BTC hakkında bir Morgan Creek Digital ortağıyla tartışırken, şirketlerindeki satışların %95’inin Dogecoin ile ödendiğini söyledi. 

Santiment’in en son verilerine göre, Chainlink (LINK) balinaları, cüzdanlarında sürekli olarak para tutmak istemiyor ve onları daha küçük yatırımcılar arasında yeniden dağıtmayı tercih ediyor. 

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, kişisel Dogecoin cüzdanının ve Mavericks ekibinin bakiyesinin 15 bin dolar değerinde Doge tuttuğunu açıkladı.

Blockchain ve robotik firması Bots Inc., Dogecoin (DOGE) ile yerel otomobil bayilerinden ikinci el Tesla arabaları satın almanın artık mümkün olduğunu duyurdu. 

Mike Novogratz, Cardano topluluğuyla arasını düzeltmek istiyor, ancak yine de projeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Financial News’e konuşan Bitstamp CEO’su Julian Sawyer, borsaya Dogecoin’i eklemeyi düşünmediğini belirtti. 

İstatistik takipçisi DeFi Llama’ya göre, Solana ağında kilitlenen toplam değer bugün ilk kez 2 milyar doları geçti. 

Son CoinShares raporunda yayınlanan rakamlar, Cardano girişlerinin son zamanlarda diğer en iyi altcoinlerinkini aştığını gösteriyor. 

Avalanche platformunu destekleyen token olan AVAX’ın fiyatı, bir günde %37,7 oranında fırladı.

20 Ağustos tarihinde Cardano (ADA) token’i tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.50 doların üzerine yükseldi. 

Altseason endeksine göre, alternatif kripto para birimleri Ağustos ayı boyunca lider kripto para birimi Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans gösterdi.

Chainlink (LINK), ağ adresi etkinliğinde 3 ayın zirvesine hareket ederek 28.7 dolar seviyesine yükseldi.

Son iki haftada önemli bir yükseliş kaydeden Solana (SOL), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 78.63 dolara yükselerek rekor kırdı. 

Charles Hoskinson, Cardano topluluğuna ADA için bir Proof-of-Burn uygulaması önerdi.

altcoinler
altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

ABD’deki en büyük özel işveren olan Walmart, bir kripto para birimi ve blockchain ürün lideri pozisyonu için iş ilanı listeledi.

Cnstock, Çin Halk Bankası’nın Shenzhen şubesinin yasa dışı forex ve kripto para ticareti şirketlerinin peşine düştüğünü ve ticaret sektöründe veya dijital varlıklarla çalışan 11 şirketi kapattığını bildirdi.

Ülkenin merkez bankası tarafından yayınlanan 18 Ağustos tarihli bir açıklamaya göre, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Hollanda’da faaliyet göstermesine izin verilmiyor.

Japon borsası Liquid, platformdan taşınan yaklaşık 80 milyon dolarlık dijital varlıkla saldırıya uğradı.

İkinci çeyrek kazanç raporunu açıklayan Robinhood, gelirinin %62’sini Dogecoin’in oluşturduğunu belirtti.

Çin Twitter’ı olarak bilinen Weibo, birçok kripto para hesabını engelledi. 

Coinbase, dünyanın en büyük dijital varlık pazarlarından biri olan Japonya’da bir kripto borsasının başlatıldığını duyurdu. 

Yüzlerce kripto trader’ı, bu yılın başlarında yaşadığı büyük bir kesinti nedeniyle karşılaştıkları kayıpları telafi etmek için Binance’e dava açtı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu eski başkanı Jay Clanton, dijital varlık saklama sağlayıcısı Fireblocks’a danışman olarak katıldı.

OKEx, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun hedeflerinde görünen en son kripto para borsası oldu.

Kripto para borsası Binance tüm kullanıcıların artık Müşterini Tanı (KYC) doğrulamasını tamamlaması gerektiğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz