Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2558
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %5 değer kazanarak iki gün üst üste 45 bin dolar seviyesini aştı.Aynı gün içinde Bitcoin 16 Mayıs’tan bu yana ilk kez 46 bin doların üzerine yükseldi. Bitcoin, 16 Mayıs’tan bu yana ilk kez Bitstamp borsasında 48 bin dolara yükselmeyi başardı. Ancak fiyat artışı son derece kısa ömürlü oldu. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin şimdilerde 45.924 dolardan işlem görüyor.

Büyük miktarda kripto para transferlerini izleyen Whale Alert hizmeti, toplamda 1,8 milyar dolara yakın altı büyük Bitcoin (BTC) işlemi tespit etti.

Altın fiyatı dün öğleden sonra 1.800 dolardan ons başına 1.690 dolara düştü. Bu sayede altın Mart ayından bu yana kaydedilen en düşük fiyata ulaştı. Altın aşağı doğru sarsılırken, Bitcoin’in fiyatı %5 artarak neredeyse 46 bin dolara yükselmeyi başardı.

Dünyanın en büyük sinema zinciri olan AMC Entertainment, ABD’deki tüm lokasyonlarında sinema biletleri için Bitcoin kabul etmeye başlayacak.

Fundstrat’tan Tom Lee, ortalama kazanç neredeyse yüzde 180 olduğundan Bitcoin satın almak için mükemmel bir zaman olduğunu ifade etti.

Toplam kripto para piyasası değeri, Mayıs ayından bu yana ilk kez 1,9 trilyon doları kırdı. Kripto piyasaları, son 21 gün içinde 700 milyar dolar veya %58 artış göstererek kayda değer bir artış kaydetti. 

Bloomberg için kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, küresel varlık yönetimi şirketi VanEck’in bir Bitcoin Stratejisi borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için bir başvuruda bulunduğunu açıkladı.

PolyNetwork geliştiricileri, protokolün saldırıya uğradığını ve yaklaşık 600 milyon dolar değerinde kripto para biriminin çalındığını açıkladı. 

Venmo, kredi kartı kullanıcılarının, platformun desteklediği dört kripto para biriminden biri olan Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash veya Litecoin’de ödenmek üzere harcama ödüllerini istemelerine izin verecek bir “kriptoya geri ödeme” özelliği açıkladı.

Yönetimi altında 402 milyar dolar değerinde varlığa sahip New York merkezli özel yatırım şirketi Neuberger Berman, düzenlenmiş vadeli işlemler ve çeşitli yatırım araçları aracılığıyla en büyük iki kripto para birimine destek verdi. 

Efsanevi trader Peter Brandt, son tweet’inde Cardano (ADA), Ethereum (ETH) ve Bitcoin’in (BTC) şu anda yaşadığı volatil hareketin, sadece bir an için bitebileceğini öne sürdü. 

Ricardo Salinas Pliego, bankasının Bitcoin için destek sağlayacağını doğruladı. Meksikalı milyarder Ricardo Salinas Pliego, Perşembe günü bir tweet ile Banco Azteca’nın yakında Bitcoin’i kabul edeceğini doğruladı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, önde gelen sosyal medya ağındaki her hesabın Lightning Network özellikli bir Bitcoin cüzdanına bağlanabileceğini tweetledi. 

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, kendi şüpheciliğine rağmen, kriptonun Arjantin ekonomisinde daha büyük bir rol oynaması fikrine olumlu baktı.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, Bitcoin’in (BTC) 100 bin dolara doğru gittiğine inanıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

En büyük altcoin Ethereum fiyatı yükseldikçe ETH açık faizi 8 milyar dolara ulaştı. Ayrıca büyük cüzdanlar 1,4 milyar dolar değerinde Ethereum’u transfer etti. 

ABD merkezli kripto borsası Coinbase’in CFO’su Alesia Haas, Ethereum ticaret hacminin Bitcoin’e kıyasla büyümesinin üç nedene bağlı olduğuna inanıyor. 

Büyük Ethereum balinaları, şu anda toplam ETH arzının %43.7’sine sahip. Son Santiment tweet’ine göre, Ethereum balinaları ikinci en büyük kripto para birimini biriktirmeye devam ediyor. 

Ripple bağlantılı XRP 0.90 dolar seviyesine ulaştı ancak orada uzun süre kalmadı. 

XRPscan blok zinciri platformu tarafından sağlanan veriler, geçtiğimiz iki hafta içinde, geçmişte bir yıl boyunca ilk teknoloji şefi olarak da çalışan Ripple Labs kurucu ortağı Jed McCaleb’in kripto borsalarına yaklaşık 80 milyon XRP gönderdiğini gösteriyor.

Whale Alert, önemli miktarda XRP taşıyan birkaç kripto transferinde 123.2 milyon XRP token’i taşındı.

Analitik ajansı IntoTheBlock, bu hafta sonu DOGE yükselişinin ardından, toplam Dogecoin adreslerinin dörtte üçünün şu anda kâr durumunda olduğunu söyleyen bir tweet yayınladı.

Toplam kripto para piyasası değeri, Mayıs ayından bu yana ilk kez 1,9 trilyon doları kırdı. Kripto piyasaları, son 21 gün içinde 700 milyar dolar veya %58 artış göstererek kayda değer bir artış kaydetti. 

Cardano yerel kripto parası ADA’nın 24 saat içinde fiyatının %19’un üzerinde artışla 1,65 dolara yükseldi.Ardından CoinGecko analitik web sitesi tarafından sağlanan verilere göre, 2 doları aşan Cardano’nun ADA’sı piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para birimi haline geldi. 

Şaka token’i Dogecoin (DOGE), 1,3 milyar USD olan ortalama günlük dolaşım değerine geri döndü.

IOHK’nın pazarlama ve iletişim direktörü Tim Harrison, Cardano’nun 12 Eylül’de Alonzo hard fork’unun ana ağ lansmanını hedeflediğini duyurdu. 

Lollapalooza’nın Dogecoin versiyonu bu Ekim’de gerçekleşecek. Büyük bir Dogecoin destekçisi olan Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu festivale katılıp katılmayacağı belli değil.

Ödeme platformu Request Network token’i Request (REQ) son yedi gün içinde %314 arttı.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, yayınladığı videoda akıllı sözleşmelerin potansiyel bir hack’e karşı dayanıklı olmadığını, çünkü yazılan ve inşa edilen “her şey”in bozulabileceğini söyledi.

Elon Musk, Dogecoin’in (DOGE) en güçlü kripto para olduğu konusunda milyarder Mark Cuban’la aynı fikirde. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Teksas Senatörü Ted Cruz, Ron Wyden (D-OR), Patrick Toomey (R-PA) tarafından öne sürülen altyapı yasasındaki zararlı kripto para birimi hükmünde yapılan bir değişikliği güçlü bir şekilde destekleyerek kripto para birimi endüstrisinin yanında yer aldı.

Barcelona’dan ayrılan Lionel Messi’nin Paris Saint-Germain’e transfer olacağı dedikoduları sayesinde taraftar token’i PSG yükselmeye başladı.

SEC, Poloniex’i kayıtsız bir kripto para borsası işletmekle suçladı. Kripto borsası operatörü, pervasız listeleme politikasıyla federal menkul kıymetler yasalarını göz ardı ettiği iddiasıyla toplam 10.3 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldı.

Stabilcoin devi Circle Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “ulusal dijital para birimi bankası” olmayı planladığını duyurdu. 

Değiştirilmiş kripto hükmü ABD Senatosu’nda oybirliğiyle onay alamadı.

En iyi merkezi olmayan borsalar veya DEX’lerin birkaç yönetim tokeni, hafta ortasında yükselişe geçti.

ABD Senatosu 1,2 trilyon dolarlık altyapı tasarısını onayladı. Senato, iki partili altyapı tasarısını 69’a 30 oyla Temsilciler Meclisi’ne geçirdi.

10 Ağustos tarihinde Poly Network şirketi 600 milyon dolarlık saldırıya uğradı. Ancak daha sonra Poly Network hackerları “Fonu iade etmeye hazır olduklarını” duyurdu. 

SEC, kripto para birimlerini düzenlemek için ek yetki alabilir. SEC Başkanı Gary Gensler, Elizabeth Warren’a gönderdiği bir mektupta, kripto para yatırımcılarının riskleri buna göre değerlendirmediği ve yeterince korunmadığı konusunda uyardı.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) geri dönüş gerçekleştirirken, tüm kripto pazarının piyasa değeri bugün 19 Mayıs’tan bu yana ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıktı. 

Fenerbahçe, Ethereum tabanlı taraftar tokenini piyasaya sürdükten bir saat sonra, token, onu listeleyen tek merkezi borsa olan Paribu’nun çökmesine rağmen %433 arttı.

CFTC’nin başkan vekili Rostin Behnam’ın yakın gelecekte başkanlık için aday gösterileceği düşünülüyor.

Bilgisayar işlemcisi devi Intel, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Nisan ayında halka açılan kripto para borsası Coinbase’de 3.014 hisse satın aldığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz