Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
388
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında düşüşteydi. 1 Ağustos’ta 42.559 dolarla zirveye yükselen BTC %8 değer kaybederek 40 bin doların altına indi. Hafta sonuna doğru Ethereum güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte piyasa yükselişe geçti. Bitcoin yeniden 40 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin’in en büyük rakibi olan altının fiyatı düşerken, BTC 42 bin doları aşmayı başardı. Haftanın son gününde ise piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Bitstamp borsasında 18 Mayıs’tan bu yana ilk kez 45 bin dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin şimdilerde 44.749 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Jack Dorsey’in finans firması Square’in eşler arası ödeme hizmeti olan Cash App, ikinci çeyrekte 2,72 milyar dolarlık Bitcoin geliri elde etti. 

ABD’deki en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Bank of America (BoA), Bitcoin’in El Salvador’un gayri safi milli hasılasının yaklaşık dörtte birini temsil eden havale maliyetini potansiyel olarak düşürebileceğini ifade etti.

Suudi Arabistan’ın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, şirketin Bitcoin (BTC) madenciliği yapma niyeti hakkında daha önce bildirilen çeşitli söylentileri yalanladı.

CryptoQuant analisti DivXMaN, şu anda Bitcoin’in çok fazla değer kaybettiğini ancak ileride yeni zirvelere ulaşacağını belirtti. 

Bağımsız bir piyasa analisti olan Nunya Bizniz, kripto para biriminin önceki 10 günlük boğa koşularının her birinin daha sonraki bir aşamada fiyatlarını ikiye katladığını belirtti. Bu nedenle, tarih tekerrür ederse Bitcoin fiyatının 80 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. 

En büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ise büyük çıkışlar gördü.

Kripto para analisti ve trader’ı Joseph Young, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) Şubat ayı seviyelerinde olduğunu dile getirdi.

Miller Tabak + Co’dan Matt Maley’e göre Bitcoin 40 bin dolar seviyesini geri kazanmazsa acı verici bir düzeltmeyle karşı karşıya kalabilir. 

SEC başkanı Gary Gensler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini spekülatif bir varlık sınıfı olarak nitelendirdi ve bu nedenle daha fazla yatırımcı koruması istedi. 

Son analiz verileri, Bitcoin balinalarının Nisan ayından bu yana büyük bir yüksekliğe ulaştığını ve BTC varlıklarının sayısının da tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını ortaya koydu.

Financial Times’a göre, bir Fransız varlık yönetim şirketi, Bitcoin fiyatını takip edecek AB tarafından düzenlenen bir ticaret fonunun lansmanına hazırlanıyor. 

Xiaomi’nin Portekiz şubesi kripto para ödemelerini kabul etmeye başladı. Bitcoin, Ethereum, Tether ve Dash gibi kripto paralarla akıllı telefonlar, elektrikli süpürgeler, akıllı saatler, elektrikli scooter ve diğer Xiaomi cihazlarını satın almak artık mümkün.

Kripto izleme platformu Whale Alert, 1.2 milyar dolara denk gelen 33.853 Bitcoin’in anonim kripto balinaları tarafından BTC blok zincirinde taşındığını bildirdi. 

Bitcoin (BTC) 44 bin dolara yaklaşırken, kripto balinaları 111.200’den fazla Bitcoin’i anonim cüzdanlar arasında transfer etti. 

 

Haftanın Altcoin Haberleri

Santiment veri ajansı tarafından paylaşılan bir analiz tablosu, en büyük kripto balinalarının şu anda ikinci en büyük kripto para olan Ethereum’un toplam arzının yüzde 39.2’sine sahip olduğunu gösterdi.

Peter Brandt, Ethereum’un fiyat tablosunun Tesla’nınkine benzer olduğunu söyledi.

ConsenSys 2021 2. Çeyrek DeFi Raporuna göre, Nisan’dan Haziran’a kadar Ethereum adreslerinin sayısı %10 artarken, DeFi protokolü kullanan adreslerin sayısı %65 arttı. 

Ağ güncellemesine kısa bir süre kala Ethereum, en büyük kripto para birimlerinden daha fazla hacim kaybetti. 

SEC’i eleştiren Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para piyasasındaki netlik sorununa dikkat çekti. 

ConsenSys CEO’su Joseph Lubin, son Bloomberg röportajında, internete benzer olduğuna inandığı Ethereum ekosisteminin şimdiden Bitcoin’i geçtiğini ifade etti. 

En büyük akıllı sözleşme barındırma platformu olan Ethereum (ETH), Londra hardfork’unu 12965000 numaralı blokta etkinleştirdi. Tartışmalı EIP 1559’u içeren bu güncelleme 5 Ağustos 2021’de yayınlandı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young, Ethereum’un kurumsal yatırım yardımıyla uzun vadede Bitcoin’in piyasa değerini değiştirme şansı olduğunu söyledi.

ARK Investment Management CEO’su Cathie Wood, son tweet’inde Ethereum’a ve onun geniş merkezi olmayan finans ekosistemine desteğini açıkladı. 

Vitalik Buterin Ethereum Londra yükseltmesinin piyasaya sürülmesinin ardından yaklaşan birleşme konusunda daha emin hissediyor. 

Ethereum (ETH), Londra hard fork’unun yayınlanmasının ardından 3.000 doları aşmayı başardı. 

Ethereum geliştiricileri, işlem ücretlerini yakan ağda bir değişiklik uyguladı. Bu değişiklikten bu yana 30 milyon dolar değerinde ETH yakıldı. 

Büyük kripto para hareketlerini izleyen Whale Alert platformu tarafından yakın zamanda paylaşılan blok zinciri verileri, 250 milyon XRP tokeninin Lüksemburg’da bulunan Bitstamp borsasına aktarıldığını gösterdi. 

BitPay, Litecoin’i (LTC) desteklediğini duyurdu. Bu sayede BitPay kullanan şirketler de ödeme seçeneği olarak LTC’yi kabul etti. 

Unstoppable Domains CEO’su Matthew Gould, stablecoin piyasasının mevcut düzenleyici belirsizliğe rağmen önümüzdeki dört yıl içinde parabolik bir şekilde artacağına inanıyor.

Cardano ve IOHK’nın kurucusu Charles Hoskinson, yeni kripto vergilendirme değişikliklerinin ABD kripto para topluluğuna zarar vereceğini belirtti. Hoskinson, bu değişikliğin Cumartesi günü yapılacak oylamada kabul edilmesini engelleyebilecek birkaç basit çözüm önerdi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter profil resmindeki Dogecoin’i kaldırarak yerine bir uzay roketi koydu. 

Araştırma ve geliştirme şirketi IOHK tarafından Cuma günü yapılan duyuruya göre Cardano’nun Alonzo test ağı “Purple” aşamasına girdi. Tamamen halka açık olan bu test ağına, Plutus öncü programının tüm üyeleri, tüm hisse havuzu operatörleri ve borsalar katılabilecek. 

Eski bir DOGE milyoneri olarak bilinen Dogecoin sahibi Glauber Contessoto, Dogecoin’in %13 büyümesine rağmen hisselerine daha fazla DOGE eklemeyi düşündüğünü söyledi.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Küresel ödeme sağlayıcısı PayPal, İrlanda ofislerinde kripto para birimiyle ilgili çeşitli pozisyonlar için işe alım sürecinde olduklarını paylaştı.

Hindistan başbakanı Narendra Modi, yakın zamanda tamamlanan bir video konferansta, Hindistan’ın ilk dijital ödeme çözümü olan e-RUPI’yi resmen başlattı. 

NBC TV18’in bildirdiğine göre, Hindistan hala kripto para birimlerini yasaklamayı düşünüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler kısa süre önce Bloomberg’e merkezi olmayan finans DeFi konusunda endişeli olduğunu söyledi. 

Miami’nin kendi kripto para birimi MiamiCoin 4 Ağustos tarihinde piyasaya sürüldü. Kripto para birimi, esasen insanların coin satın alarak Miami’ye yatırım yapmasına izin verecek. 

FTX, bir NFT pazaryeri başlatmak için Dolphin Entertainment ile ortaklık kurdu. Pazar yerinin kendisi spor ve eğlenceye odaklanacak. 

Önde gelen kripto para varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin ETF için eski Alerian CEO’su David LaValle’yi işe aldı. Alerian’a öncülük etmeden önce LaValle, Nasdaq ve State Street’te önemli roller üstlenmişti. 

Medya devi Google, kriptoyla ilgili belirli reklamlara yönelik yasağını kaldırarak, merkezi kripto para birimi borsalarının ve dijital cüzdanların hizmetlerini ABD’deki platformunda tanıtmasına izin verdi. 

Yatırım şirketi Victory Capital, kripto ETF için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. 

Eski CFTC başkanı Christopher Giancarlo, CFTC’nin Bitcoin ve kripto için piyasaları düzenleme deneyimine sahip tek ABD düzenleyici kurumu olduğunu savundu. Kısa süre sonra Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) bir komisyon üyesi, kripto düzenlemesinin SEC’in yetki alanına girmediğini iddia etti.

Venezuela Merkez Bankası, ilk olarak Şubat ayında duyurulan dijital bolivar’ı 1 Ekim’de dolaşıma sokacağını duyurdu.

En büyük kripto borsası Binance, daha güçlü uyum politikası uygulamaya çalışırken Hong Kong’da kripto türevleri ticareti için yeni hesaplar açmayı durdurdu. 

Yönetimi altında 1,3 trilyon dolarlık varlığa sahip Atlanta merkezli yatırım evi Invesco, borsada işlem gören bir fon (ETF) için üçüncü başvurusunu yaptı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı bakan yardımcısı Oleksandr Bornyakov, Ukrayna’da kripto ödemelerine izin verileceğini ifade etti. 

Eski Para Birimi Denetçisi Brian Brooks, bildirilen işlem hacimlerine göre dünyanın en büyük kripto para borsasının ABD şubesi olan Binance.US’in CEO’luğundan aniden istifa etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz