Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
586
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), hafta başında 16 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 39.850 dolara yükselmeyi başardı.Hafta ortasında Bitcoin yeniden 40 bin dolarlık önemli seviyeye yükseldi.Binance borsası, Avrupa’daki kullanıcılarına kripto vadeli işlemleri ve kripto türevleri sunmayı bırakacağını açıkladıktan sonra, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %3’ün üzerinde düştü ve 38.500 dolara kadar geriledi.Bitcoin neredeyse %8 yükselerek Cuma akşamı 42 bin dolar seviyesini aştı.

CoinMarketCap’e göre, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri yalnızca bir gecede 100 milyar dolar arttı. 

İlk Çin borsasının kurucusu Bobby Lee, Çin hükümetinin Bitcoin sahipliğinin yasaklanabileceğini belirtti. Lee’ye göre Çin hükümetinin yapabileceği bir sonraki şey kripto para birimini tamamen yasaklamak olacak.

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Dorsey’in Bitcoin ve Twitter’ın geleceğindeki “büyük” rolü ile ilgili son açıklamasının ardından 123.786 Twitter hissesi satın aldı. 

Hafta başında Bloomberg analitik ekibi, Bitcoin’in 44 bin dolar seviyesine çıkabileceğini belirtti. 

Bloomberg, daha önce kripto paralara yatırım yaptığı açıklayan büyük şirketlerin piyasa durumu hakkında rapor vereceklerini belirtti. 

E-ticaret devi Amazon, Bitcoin’i kabul etme planı hakkında İngiliz City A.M gazetesi tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporu yalanladı. 

Popüler analitik ekibi Santiment tarafından sağlanan veriler, balinalar olarak da adlandırılan büyük Bitcoin sahiplerinin uzun vadeli depolama için dipte lider kripto para birimini satın almaya devam ettiğini, kısa vadeli sahiplerin ise BTC satmaya devam ettiğini gösterdi.

Önde gelen kripto analisti ve trader’ı Michael van de Poppe, hafta içinde yaşanan kısa düşüşün Bitcoin için garip olmadığını söyledi. Piyasanın yeni bir yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çeken Poppe, Bitcoin’in şimdi daha yüksek bir dip aradığını belirtti.

IMF’nin yüksek profilli ekonomistleri Tobias Adrian ve Rhoda Weeks-Brown, yaygın Bitcoin benimsemesinin yakın tarihli bir gönderide makroekonomik istikrarsızlığa yol açabileceğini savundu.

Bloomberg’in emtialar konusundaki baş uzmanı Mike McGlone, Bloomberg verilerine göre Bitcoin, altın ve ABD Hazine tahvillerinin bu yılın ikinci yarısında en iyi performans gösteren varlıklar olacağını tahmin etti.

Vontobel bankası CEO’su Zeno Staub, kullanıcılarının kripto para birimlerine ilgi gösterdiğini açıkladı.

TradingView verilerine göre, Bitcoin’in pazar payı 3 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 49.15’e yükseldi. 

Son blok zinciri tabanlı verilere göre, son bir saatte anonim kripto para cüzdanları arasında neredeyse 3,7 milyar dolarlık 93.000’den fazla BTC transfer edildi. 

IntoTheBlock analitik veri toplayıcı tarafından sağlanan verilere göre, 27 Temmuz Salı günü Binance borsasından 13.820 Bitcoin taşındı. 

ABD’de kayıtlı Çinli firma BIT Mining, kümülatif olarak 6,6 milyon dolar değerinde 2.500 yeni madencilik makinesi satın aldığını açıkladı.

NorthmanTrader’ın kurucusu Sven Henrich kısa süre önce Twitter’da aralıklı yaz rallilerinin kısa ömürlü olma eğiliminde olduğu konusunda uyardı.

Yakın tarihli bir tweet’te Tesla CEO’su Elon Musk, e-araba üreticisinin bilançosunda 1,47 milyar dolara “yakın” Bitcoin olduğunu açıkladı.

Kraken kripto borsa analistleri, Bitcoin’in kitlesel benimsenmesiyle birlikte yükseliş sinyali gösterdiğini belirtti.

Çin’in Bitcoin madenciiği baskısının neden olduğu çöküşün ardından Bitcoin hash oranı toparlanmaya başladı.

Analitik satıcısı IntoTheBlock tarafından paylaşılan veriler, 100 bin dolardan fazla BTC taşıyan büyük günlük Bitcoin transferlerinde bir artış olduğunu gösterdi. 

New York merkezli varlık yönetimi firması GoldenTree’nin, Bitcoin’e yatırım yaptığı iddia edildi.

Son haftalarda düşüş kaydeden Bitcoin’in (BTC), Mayıs ortasından bu yana ilk kez kritik metriği artış gösterdi. Bitcoin zorluğu yüzde altı ekleyerek 14,5 trilyona ulaştı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, The B Word konferansının en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) yükselişini tetiklediğinden bahsetti.

CoinGecko verilerine göre, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum hafta başında 2.392 dolara ulaştı. Son bir günde %12 değer kazanan Ethereum, 7 Temmuz tarihinden bu yana bu seviyelerde işlem görmüyordu. 

CNBC’nin Fast Money isimli programına katılan trader Brian Kelly, “Londra” hard forkunun Ethereum’un para politikasını önemli ölçüde değiştireceğini dile getirdi. Bu sayede Ethereum’un bir değer deposu haline geleceğini belirtti. 

Ethereum kurucu ortağı Anthony Di Iorio, Musk gibi insanların potansiyel olarak büyük miktarda değişim yaratabileceğini belirtti ve daha ciddi şeylere odaklanmaları gerektiğini söyledi.

ABD’deki en büyük borsa olan Coinbase, altı aylık incelemesinde, Ethereum’un (ETH) büyüme ve ticaret hacmi söz konusu olduğunda bu yılın ilk altı ayında Bitcoin dahil tüm kripto para birimlerinden daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

İkinci en büyük kripto para projesi olan Ethereum (ETH), altı yaşına girdi. Ethereum’un merakla beklenen Londra hard fork’una sayılı gün kala, en büyük altcoin yıl dönümünü kutladı. 

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, 2.600 dolar seviyesini geri almayı başardı ve 15 Haziran’dan bu yana kaydedilen en yüksek fiyatına ulaştı. 

Blockchain devi Ripple’ın büyük Japon ortağı SBI tarafından kurulan yan kuruluşların Japonya’dan Filipinler’e yeni bir ODL koridoru başlattığını duyurduktan sonra altıncı en büyük kripto para birimi XRP, %19 değer kazandı.

Blockchain devi Ripple ve birkaç büyük kripto para borsası toplamda 240 milyon XRP’yi transfer etti.

Önde gelen kripto para biriminin %11’lik artışının ardından, merkezi olmayan finans DeFi protokolleri yükselişe geçti. 

Bloomberg’in bildirdiğine göre, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Tether yöneticilerinin banka dolandırıcılığı yapıp yapmadığını araştırıyor. 

Efsanevi trader Peter Brandt, ADA’nın ters bir Baş ve Omuz modeli nedeniyle muhtemelen keskin bir şekilde düşeceğini belirtti. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Yatırım bankası Goldman Sachs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) DeFi ETF’si için başvuruda bulundu. 

Ark Investment Management, Coinbase hisse senetlerini önemli ölçüde artırdı. Cathie Wood’un sahibi olduğu ARK şirketi günlük alım satım kayıtlarına göre, ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) Pazartesi günü ek 113.043 hisse satın aldı.

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, dijital para birimlerinin ve özellikle merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) ilginç olduğunu belirtti. Warren CBDC’lerin banka hesabı olmayan milyonlarca insana yardımcı olabileceğini söyledi.

Dünyaca ünlü içecek markası Coca-Cola, Special Olympics için para toplamak amacıyla NFT yayınlayacak. 

Reuters, Cathie Wood’un ARK Fonu tarafından yönetilen ARKK ETF’nin, ARK’ın yatırımlarla desteklediği Bitcoin ve Coinbase’in yanı sıra Temmuz ayında düşük performans gösterdiğini bildirdi.

Crypto.com’un bugün yayınladığı rapor, dünya çapındaki kripto kullanıcılarının sayısının Ocak ayında 100 milyondan iki kattan fazla artarak Haziran ayında 221 milyona çıktığını ortaya çıkardı. 

Çevrimiçi aracı kurum Robinhood, 29 Temmuz günü Nasdaq’ta listelendi. Hisse senetleri Nasdaq borsasında 38 dolardan açıldı ancak kısa süre sonra hızla düşmeye başladı.

Amerika’nın en eski bankalarından biri olan State Street, kripto ile ilgili hizmetlerini bankanın özel fon müşterilerine genişletiyor.

Bloomberg’in yayınladığı habere göre Binance borsası artık Avrupa’da kripto vadeli işlem sözleşmeleri ve türevleri ticareti konusunda hizmet sunmayacak. 

Malezya, en iyi kripto para borsası Binance’in ülkede faaliyet göstermesini yasakladı. 

ABD Kongre Üyesi Don Beyer, bu haftanın başlarında dijital varlıkları düzenlemek için mevzuat hazırladı.

Çok uluslu profesyonel hizmetler PricewaterhouseCoopers (PWC), yatırım firmalarının bu sene blok zinciri ve kripto endüstrisine büyük miktarda yatırım yapmaya devam ettiğini paylaştı.

JP Morgan, tüm varlık yönetimi kullanıcılarına kripto para birimi fonlarına erişim sağlama konusunda danışmanlara izin verdi.

MoneyGram havale devi, bu yılın ikinci çeyreğinde tüm para işlemlerinde %33’lük bir büyüme gördü. 

The Korea Herald’ın Pazar günü bildirdiğine göre, Güney Kore’nin en büyük mali düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), yasa dışı faaliyetlere katılımları nedeniyle 11 yerel kripto para borsasını kapatmak için harekete geçti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz