Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
922

HAFTALIK BİTCOİN HABERLERİ
Bu hafta Bitcoin (BTC) için çok önemliydi ve yaptığı sert düşüşle tartışmasız en çok konuşulan kripto para oldu.

Stock to flow modeli yaratıcısı PlanB hafta başında düşmeye başlayan Bitcoin’in yükseleceğini öngördü. 

Bitcoin için yeni madencilik zorluk seviyesi yeni zirvesine gelirken Bitcoin çıkartmak için kullanılan Hash gücü de rekor kırdı.

Twitter Bitcoin savunucusu CEO’su Jack Dorsey ile çalışmaya devam etme kararı aldı.

Sektörün ünlü ismi John Bollinger Bitcoin’in son günlerde dünyadaki diğer finansal piyasalarla birlikte çökmesini beklemediğini söyledi.

Bitcoin bu hafta sonu 8.000 doların altına düştükten sonra, Peter Schiff ve diğer Bitcoin düşmanları Bitcoin’in güvenli bir liman olmayacağı konusunda kripto topluluğunu uyardı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong Bitcoin’in hafta başındaki beklemediğini, tam aksine bir durum bekliyor olduğunu açıkladı.

Chicago Ticaret Borsası (CME), fiyat düşüşünün ortasında 9 Mart’ta 11.291 BTC Vadeli İşlem sözleşmesi işlemiyle hacim patlaması yaşadı.

Jacob Canfield Bitcoin düşüşü ile ilgili 4000 doların üzerinde işlem gördüğü sürece dünyanın pek çok yerinde karlı olarak madenciliğin devam edilebileceğini söyledi.

En iyi kripto analistlerinden ve Youtuber Carl Eric Martin, Bitcoin’in 2020’nin sonuna kadar 20.000 dolara ulaşacağını iddia etti.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, artık Bitcoin’e yardımcı olacak hiçbir şeyin olmadığını öne sürdü.

Sayısız uzman Bitcoin’in bir değer saklama deposu olarak kabul edilip edilemeyeceğini tartışmaya devam ederken, efsanevi uzman John Bollinger bu durumun yatırımcıların algılamasına bağlı ve tamamen psikolojik olduğunu belirtti.

YouTuber ve trader Chris MMCrypto yarılanmanın ardından Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını düşünüyor.

Son yıllarda James Bond’u canlandıran Craig’in adı yatırımcıları çekmek için “Bitcoin Era” adlı yeni bir Bitcoin dolandırıcılığına karıştı.

Donald Trump korona virüs salgını nedeniyle Avrupa’dan seyahati askıya aldı bu nedenle ABD hisse senedi vadeli işlemleri % 4 oranında düştü. Bu da Bitcoin’in düşmesine sebep oldu. 

En büyük vadeli işlem borsası olarak kabul edilen Chicago Mercantile Exchange (CME) 13 Mart itibariyle Corona virüsü sebebiyle işlemleri durduracağını açıkladı.

12 Mart tarihinde Bitcoin 7200 dolardan geçen kritik desteğin kırılması ile birlikte spekülatif bir düşüş hareketine başladı ve Binance borsasında 5550 dolara kadar düştü.

Fed 3 ay vadeli olarak 500 milyar dolar tutarında repo ihalesi açacağını ve bunu her hafta yineleyeceğini açıkladı. 

12 Mart’ta 50 milyar dolardan fazla Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi yapıldı.

13 Mart tarihinde Bitcoin en büyük günlük düşüşünü yaşadı ve 5500 dolar seviyesinin de altına düştü. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz Bitcoin’in her zaman bir güven oyunu olduğunu ve son düşüşün kişisel güvenin buharlaşması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Amerika’nın izleme ve dinleme aktivitelerini ifşa eden eski NSA çalışanı Edward Snowden, yaşanan bu düşüş ile birlikte Bitcoin satın almayı düşündüğünü dile getirdi.

Efsanevi trader Peter Brandt Eylül 2019’da Şubat 2020’de 5.500 dolardan düşebileceğini öngördü. Yalnızca bir aylık gecikmeyle Brandt’in tahmini doğru çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs üzerine yaptığı bir basın toplantısı açıklaması üzerine Bitcoin tekrar düştü.

Bitcoin düşüşünden sonra dijital varlık yöneticisi Charles Edwards madencilikten kâr elde edilmediğini ve madencilerin işi bırakmaya başlayabileceğini söyledi. 

Ünlü analist Tone Vays Bitcoin’in 3.700 dolara gerileyerek dibi gördüğünü fakat 5.000 doların altına bir kez daha gerileyeceğini öne sürdü.

Makro iktisatçı Henrik Zeberg, aralarında Bitcoin’in de bulunduğu birçok büyük varlığın düştüğünü ve altının da aynı kaderi paylaşacağını söyledi.

Stock to flow modelinin anonim yaratıcısı olan PlanB, bu modelin %40’lık düşüşe rağmen neden hala devam ettiğini açıkladı. Ayrıca analist Bitcoin için 100.000 dolar tahminini sürdürdüğünü belirtti.

Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff Bitcoin’in % 50’lik bir çöküş daha yaşayacağını düşünüyor.

12 Mart tarihinde Bitcoin’in çökmesi ile birlikte kripto sahibi olmayan birçok kişi Bitcoin almayı düşündüğünü açıkladı.

Ünlü Bitcoin yorumcusu Tone Vays, lider kripto para biriminin fiyatının dibi görmüş olabileceğini söyledi.

 

HAFTALIK ALTCOİN HABERLERİ
Yayınlanan bir rapora göre,  Nisan ayından itibaren Antminer E3 ile ETH madenciliği yapılamayacak. Bu da ağda ciddi hash gücü kaybına sebep olacak. Ethereum ağının üst düzey geliştiricisi ve hardfork koordinatörü James Hancock, Ethereum ağına yaklaşan tehlike ile ilgili yatırımcıları uyardı.

Torus dApp’ın kurucu ortağı Zhen Yu Yong’a çeşitli Ethereum konferanslarına katıldıktan sonra korona virüsü teşhisi konuldu.

Bitcoin’in devasa bir düşüş yaşadığı 12 Mart tarihinde Ethereum’da 123 Dolara kadar sert bir düşüş yaşadı.

Martın başında Ethereum’un Pariste düzenlenen EthCC konferansına katılıp Corona virüsüne yakalanan kişi sayısı bugün itibariyle yediye çıktı. Burada dikkat çekici olan ise Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in yazdığı notta yüksek ateş sıkıntısı yaşadığını belirtmesi oldu. Şimdi herkes Buterin’den gelecek olan açıklamayı bekliyor.

Son dönemin popüler yatırım alanı merkezsiz finans (De-Fi) uygulamaları kripto piyasalardaki büyük düşüş sonrası ciddi sıkıntı yaşıyor.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum düşük elektrik kullanımı sayesinde madenciler tarafından 2020’de en çok tercih edilen coin oldu.

XRPL Monitor‘a göre  toplam değeri 170 milyon doları bulan birkaç XRP transferi gerçekleştirildi.

Filipinler ve Avustralya’daki XRP likidite endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından, anonim cüzdanlar ve kripto borsaları arasında devasa büyüklükte XRP taşındı.

IOTA ağı uzun süre kapalı kaldıktan sonra 10 Mart tarihinde tekrar açıldı.

Kripto piyasasında birçok varlık düşerken Tether 60.000.000 yeni USDT token’i bastı.

Bitcoin’in son geri çekilmesi ile birlikte altcoinlerde de sert düşüş başladı. 12 Mart’ta büyük paralardan Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) ise %14 oranında düştü. XRP ise %10’la düşüşte onları izliyor.

Japon polisi, 2018 yılında Coincheck borsasını hackleyerek 550 milyon dolarlık NEM coin çalan iki hackerı yakaladığını duyurdu.

Facebook’un Libra Derneği’ndeki en büyük isimlerinden bazıları Blockchain teknolojisini kullanan rakip bir stablecoin projesine katıldı.

Binance borsasında işlem gören Chainlink (LINK) USDT işlem çiftinde 30.000 kat düşerek 0.0001 dolara düştü.

Ethereum Classic’de (ETC) 16 Mart’ta madenci blok ödülleri 4 ETC’den 3.2 ETC‘ye düşürülüyor!

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Son zamanlarda yaşanan büyük Bitcoin ve kripto para piyasası çöküşünün ardından, popüler Twitter fenomeni WhalePanda, BitMEX’te işlem yapmayı artık öneremeyeceğini belirtti.

Ekotürk TV’de yayınlanan Kripto Gündem programına Kripto Teknik ekibinden Oytun ES ve Altuğ İŞLER katıldı.

Yapılan açıklamaya göre yazılım geliştiricisi, hayırsever ve Microsoft kurucu ortağı Bill Gates Microsoft yönetim kurulundan ayrılacak.

Mayıs ayında gerçekleşecek New York Blockchain haftasındaki etkinlikler iptal edildi. New York Valisi Andrew Cuomo Perşembe günü yaptığı açıklamada, korona virüsün yayılması konusundaki endişeler nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Popüler Facebook oyunu FarmVille’in yaratıcısı Eric Schiermeye, şimdi de Blockchain tabanlı bir oyun ağı geliştiriyor.

En son yayınlanan raporda, FAMGA olarak bilinen ve Facebook, Apple, Microsoft, Google, Amazon‘dan oluşan teknoloji’nin beş büyük firması, 30 Ocak tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) virüsü halk sağlığı için acil durumu ilan ettiğinden beri piyasa değerlerinden toplu olarak 460 milyar dolar kaybettikleri ortaya çıktı.

Craig Wright ve Kleiman davasına başkanlık eden ABD yargıcı, Wright’ın 12 Mart tarihine kadar istenen belgelerin bir listesini yapmasını emretti.

Corona virüsü salgınının New York’a ulaşmasının ardından birçok banka personellerini tahliye etmeye başladı. Wall Street önümüzdeki aylarda virüs nedeniyle sorun yaşayacakken Bitcoin ticaret platformlarının herhangi bir ofise gerek olmadan çalışabilmesi dolasıyla etkilenmesi beklenmiyor.

PayPal‘in teknolojiden sorumlu başkanı Sri Shivananda katıldığı bir etkinlikte kripto paralar ile ilgili konuştu. 

Binance’in insani yardım kanadı Charity 9 Mart tarihinde hastanelere ve hastalık kontrol komuta merkezlerine yeni tıbbi malzemeler bağışlayarak korona virüsüne karşı mücadeleye destek olduklarını duyurdu.

TechCrunch’a göre, Horizon Blockchain Games, SkyWeaver oyunları için 5 milyon dolarlık sermaye topladı.

Çin Halk Bankası (PBoC), Blockchain ticaret finans platformu için Çin’in merkezi hükümetinden 4.7 milyon dolarlık fon sağladı.

OKEx, kripto para piyasasında 12 Mart tarihinde yaşanan büyük çöküş nedeniyle dün kısa bir bakım yaptı. Bununla birlikte OKEx borsası rakibi BitMEX‘i geçerek en yüksek hacimli Bitcoin vadeli işlem platformu oldu.

Kraken Borsası fiat para çiftlerini borsaya entegre edeceğini ve birbirleri arasında alım satım yapılabilecek online bir döviz bürosu gibi hizmet vereceğini açıkladı.

FTX tarafından sağlanan ilk kaldıraçlı token’ler Binance borsasında piyasasında satışa çıktıktan sonra şimdi de Binance Coin (BNB) de kaldıraçla ticarete hazır hale geldi.

Kripto para borsası Binance, Steemit topluluğundan resmi olarak özür diledi.

Binance CND/ETH, CTXC/BNB, DLT/BNB, VIBE/ETH, ZEC/PAX kripto para çiftlerini delist ettiğini duyurdu.

İsveçli kripto borsası BTCX, bu yıl bir halka arz (IPO) başlatacağını duyurdu. BTCX, IPO’yu bu yılın üçüncü çeyreğinde başlatma niyetini doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz