Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
479

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 19 Temmuz tarihinde Bitstamp borsasında gün içi en düşük 30.560 dolara düştü. Bu sayede Bitcoin’in 30 bin dolarlık destek seviyesi giderek daha kırılgan hale geldi.Bir gün sonra Bitcoin toplarlanmaya başladı ve 32 bin dolara doğru yükselişe geçti.24 Temmuz’da Bitcoin %4 değer kazanarak 32.600 dolardan 33.919 dolara yükseldi. Bitcoin şimdilerde 34.554 dolardan işlem görüyor.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Aralık 2020’den bu yana en düşük haftalık kapanışını kaydetti. Geçen hafta, lider kripto para birimi Bitcoin Bitstamp borsasında %7.65 düşüşle 31.675 dolara kadar geriledi. 

CNBC’nin Squawk Box programına katılan Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Bitcoin ETF’nin er ya da geç ABD’de kesinlikle onaylanacağını söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’i yaymayı ve kripto para biriminin çevresel etkisi hakkındaki bazı endişeleri ortadan kaldırmayı amaçlayan çevrimiçi bir konferans olan “The B Word” programına katıldı.

Bitcoin haftalar sonra 30 bin dolarlık destek seviyesinin altına düştü. Bu sayede balinalar Bitcoin’i düşükten satın aldı. 

CoinShares tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin fonları ve ürünleri Temmuz ayında şimdiye kadar 15 milyon dolar değerinde çıkış kaydetti.

2008-2009’daki ipotek menkul kıymetleri krizini tahmin eden Bitcoin karşıtı Nouriel Roubini, mevcut Bitcoin düşüşünü değerlendirdi. Roubini Bitcoin’in çok daha büyük bir düşüş yaşanacağını tahmin etti. 

CryptoQuant analitik ekibi, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) mevcut düşüşüne rağmen ayı piyasasında olmadığını belirtti. 

Cathie Wood’un şirketi ARK Invest, günlük olarak yayınlanan ticaret kayıtlarına göre Salı günü ARK Yeni Nesil İnternet ETF’si için Grayscale Bitcoin Trust’ın 140.157 hissesini daha satın aldı.

En zengin kripto milyarderinin ticaret şirketi, 30 doların altında ‘çok daha fazla’ Bitcoin satın aldığını açıkladı. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone’a göre, 30 bin dolar seviyesinin üzerinde düzeltmeye çalıştığı mevcut zorluklar, BTC’nin daha fazla yükseliş için olgunlaştığının bir işareti olarak görülebilir. 

FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman, Bitcoin’i bekleyen büyük miktarda satın alma gücü olduğundan dolayı kripto paranın aşırı düşük seviyelere ulaşmayacağına dikkat çekti.

Tesla CEO’su Elon Musk, Ark Invest’ten Cathie Wood ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’in de yer aldığı “The B Word” konferansında kripto para portföyünü açıkladı. Musk, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin’e (DOGE) yatırım yaptığını belirtti. Musk ayroca Tesla’nın Bitcoin ödemelerini kabul etmeye “büyük olasılıkla” devam edeceğini söyledi.

Yakın zamanda düzenlenen The B Word konferansında ARK Invest CEO’su Cathie Wood, 700 milyar dolarlık havale piyasasında kripto paraların kullanılması gerektiğini öne sürdü.

Bloomberg’e konuşan Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, yatırımcıların portföylerine kripto para birimleri eklemek için beklemediklerini söyledi.

New York merkezli ETF sağlayıcısı Global X, SEC web sitesindeki kayıt beyanına göre bir Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. 

Business Insider tarafından elde edilen bir habere göre, ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase, tüm üst düzey kullanıcıları için kripto para birimi fonlarına erişim açtı.

Arcane Crypto araştırma başkanı Bendik Norheim Schei, mevcut Bitcoin düzeltmesinin kısa ömürlü olacağına inanıyor. 

Rapçi Busta Rhymes, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e destek veren son ünlü oldu. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Bitcoin destekçisi Mike McGlone, Çin hükümeti tarafından uygulanan son kripto madenciliği ve ticaret yasağının ülkenin ekonomik yükselişini askıya alabileceğini belirtti. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) Twitter’ın geleceği için kilit trendlerden biri olacağını açıkladı. 

Yakın zamanda yapılan bir anket, Bitcoin yatırımcılarının 2018’den bu yana 3 katına çıkarak yükselişe geçtiğini gösterdi. 

Bir Amazon sözcüsü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi aktif olarak kripto para birimi ödemelerini etkinleştirmeyi planladığını duyurdu. 

Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin’in 32.500 dolar ile 32.700 dolar seviyelerindeki direnci kırdığını belirtti. Poppe’ye göre BTC bu seviyeleri destek seviyeleri olarak tutmaya devam ederse Bitcoin’in fiyatı 36 bin dolara yükselecek.

NYSE’de BTCM olarak işlem gören BIT Mining Limited, Çin’deki piyango işini bıraktı. Piyango işinden zarar eden şirket şimdi denizaşırı yerlerde kripto para birimi madenciliği operasyonlarını genişletecek.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Real Vision’ın kurucusu tanınmış yatırımcı Raoul Pal, en büyük altcoin olan Ethereum’un birkaç yıl içinde çok daha iyi performans göstereceğini söyledi.

CNBC sunucusu Jim Cramer, en büyük altcoin olan Ethereum’un (ETH) 12 Mayıs’taki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.356 dolardan %52 düşmesine rağmen Ethereum’da yükselişini sürdürüyor.

84,3 milyon XRP tek bir işlemle dünyanın en iyi kripto para borsası olan Binance’e gönderildi.

Popüler blok zinciri izleme platformu Whale Alert, Lüksemburg merkezli Bitstamp kripto borsasına toplamda yaklaşık 220 milyon XRP gönderildiğini ortaya çıkardı.

Blockchain takipçisi Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, Ripple, Huobi ve Binance iki işlemde 65 milyon dolara denk gelen 110 milyon XRP’yi taşıdı. 

Kripto para borsası Binance, 16. BNB token yakma işleminin tamamlandığını duyurdu. Kümülatif olarak 393 milyon dolar değerinde yaklaşık 1,3 milyon BNB token’ini yaktı.

33 yaşındaki YouTuber Glauber Contessoto, dipten şaka token’i Dogecoin (DOGE) satın almaya devam ediyor.

Gizlilik token’i Monero, Monero Blocks XMR gezginine göre blok başına günlük ortalama 57.9 işlem rekoruna ulaştı. 

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, proof of work algoritmasını başlatmaya adım adım yaklaşırken önümüzdeki iki ayın “eğlenceli” olacağına söz verdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Jack Ma’s Alibaba Group’un sahibi olduğu Hong Kong merkezli önde gelen bir gazete olan South China Morning Post, NFT koleksiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu. 

Blockchain.com para birimi istatistiklerine göre, Bitcoin fiyatı 31.400 dolara düştüğü için en büyük kripto borsalarındaki işlem hacmi yeni düşük seviyelere geriledi.

Tüm zamanların en büyük sörfçüsü olarak bilinen Kelly Slater, The Gentleman’s Journal ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, kendi kripto para birimini piyasaya sürmeyi düşündüğünü açıkladı.

Fidelity Digital Assets tarafından yapılan bir anket, kurumsal yatırımcıların %90’ının 2026 yılına kadar kriptoya sahip olmayı planladığını ortaya çıkardı.

İsviçreli bankacılık devi UBS’nin CEO’su Ralph Hamers, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda kriptoyu “test edilmemiş bir varlık kategorisi” olarak nitelendirdi.

Avrupa Birliği yeni bir teklifi onaylayarak anonim kripto para cüzdanları ve işlemlerinin daha sıkı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

FTX, kripto para birimi endüstrisi tarihindeki en büyük finansman turunu tamamladı. En iyi borsalardan biri olan FTX, finansman turunda 900 milyon dolar kazandı. 

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Goldman Sachs’ın dünya çapında 150’den fazla aile ofisini kapsayan yakın tarihli bir araştırması, bu ofislerin %45’inin kripto para birimlerine yatırım yapmakla ilgilendiğini gösterdi.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarına karşı yeni kısıtlayıcı önlemler açıkladı. 

CB Insights’tan alınan verilere atıfta bulunan bir CNBC raporuna göre, büyük bir kripto para birimi çöküşüne rağmen, kripto para ve Blockchain şirketleri 2021’in ikinci çeyreğinde 4,4 milyar dolarlık fon sağladı. 

2021’in büyük bölümünde kripto para karşıtı olan Nijerya Merkez Bankası (CBN), bu hafta yatırımını ve kriptonun altında yatan teknoloji olan blockchain araştırmasını iki katına çıkardı ve blockchain destekli merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) pilot planı için net bir tarih belirledi.

The New York Times ile yakın tarihli bir röportajda Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para birimi devinin neden FTX borsasında erken yatırımcı olmaya karar verdiği sorulduğunda diğer borsaları rakip olarak görmediğini söyledi. 

Yerel haber yayıncısı WWNY-TV’nin bildirdiğine göre, Kanada sınırında yer alan küçük bir New York kasabası olan Massena, kripto para madenciliğini 90 gün boyunca yasaklayacak.

Galaxy Digital fonunun CEO’su ünlü yatırımcı Mike Novogratz, NFT’lerin gelecekte her sektöre nufüz edeceğini öngördü. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz