Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
310
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta büyük fiyat hareketliliği göstermedi. Genellikle Bitcoin hafta boyunca 31 bin dolar ile 33 bin dolar arasında işlem gördü. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 31.739 dolardan satışta.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, ikincil piyasada satılan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerinin bir diliminin Bitcoin için “gerçekten önemli olmadığını” belirtti. 

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen bir hisse alım satım platformu olan SelfWealth, 2021 yol haritasının bir parçası olarak kripto para ticareti sunmayı planlıyor.

En büyük ABD bankası JPMorgan, El Salvador’un lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi ilan etmesini eleştirdi. Ülkenin bu hareketinin hem ülke hem de kripto para birimi için potansiyel riskler yaratabileceğini belirtti. 

Grayscale Investments, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yeni bir dosyalama ile dijital para yatırım ürünlerine olan bağlılığını güçlendirmeye devam ediyor. 

Popüler kripto izleme Twitter botu Whale Alert, dokuz yılı aşkın süredir uykuda olan bir Bitcoin cüzdanının etkişleştirildiğini açıkladı. Cüzdan mevcut Bitcoin fiyatında 26 milyon dolar değerinde 791 BTC içeriyor. 

Grayscale Investments, Bitcoin Trust’a varlık hizmeti ve ETF hizmetleri sağlamak için küresel varlık yönetimi şirketi BNY Mellon ile bir ortaklık imzaladı. 

New York merkezli finansal hizmetler firması Wilshire Phoenix’in kurucu ortağı William Cai, yakın zamanda ETF.com ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin bağlantılı bir borsa yatırım fonunun ABD’de 2022’de bile onaylanmayacağını dile getirdi.

PAC Protokolü CEO’su David Gokhstein, bir sonraki adımda Bitcoin fiyatının 80 bin dolara ulaşabileceğini tahmin etti. 

Çin’in Anhui şehri tüm kripto para madenciliği projelerini kapatacağını açıkladı. Bu sayede Anhui, kripto madenciliğini yasaklayan en son Çin eyaleti oldu.

IntoTheBlock ekibinin son tweet’inde, yatırımcıların uzun vadede Bitcoin’e olumlu baktığını ve yeni kripto cüzdanları kurmaya devam ettiğini paylaştı. 

Paraguay Ulusal Milletvekili Carlitos Rejala, Bitcoin için büyük günün geldiğini duyurdu.

NFL yıldızı Saquon Barkley, Strike aracılığıyla sponsorluk parasının yüzde 100’ünü Bitcoin’de alacağını duyurdu.

Bitcoin’in düğüm sayısı, düğümlerin neredeyse yarısının Tor’da çalışmasıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

En büyük kripto para birimi Bitcoin, bir F-varlığı olarak eklenebilir ancak ilk önce topluluk onayından geçmesi gerekiyor. Flare (FLR) ekibi ve topluluğu, Bitcoin’in (BTC) proof of work’ten kurtulması için bir yol daha önerdi.

Popüler CryptoQuant analitik satıcısının yakın tarihli bir tweetine göre, 15 Temmuz’da, 14.550 adet Bitcoin en iyi kripto para borsası Binance’e yatırıldı. 

Belediye Başkanı Scott Conger Cuma günü yaptığı açıklamada, Tennessee eyaletinin sekizinci en büyük şehri olan Jackson’ın vatandaşlarının emlak vergilerini Bitcoin ile ödemesine izin vereceklerini duyurdu.

Bank of America (BoA), bazı kullanıcılarına özel olmak üzere Bitcoin vadeli işlemlerine izin verecek.

Yatırım firması Guggenheim Partners’ın baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, yakın tarihli bir tweet’te, Bitcoin’in 30 bin dolar civarındaki temel destek seviyesinin “yakında başarısız olabileceğini” belirtti. 

Kripto takipçisi Whale Alert ekibi tarafından yakın zamanda atılan bir tweete göre, son üç saat içinde, anonim bir kripto balinası, ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase’e yüklü miktarda BTC gönderdi. 

Tim Draper, Bitcoin’in (BTC) 2022’nin sonunda veya 2023’ün başında 250 bin dolara ulaşacağı tahminine hala inanıyor. 

Boks efsanesi Mike Tyson, takipçilerine en iyi kripto paranın Bitcoin (BTC) mi yoksa Ethereum (ETH) mu olduğunu sordu.

Bitcoin ağının madencilik zorluğu arka arkaya dördüncü negatif ayarını kaydetti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Bloomberg’in bildirdiğine göre, 10.4 trilyon dolarlık yatırım fonu devinin kripto para birimi odaklı bir birimi olan Fidelity Digital Assets, Ethereum ve diğer kripto para birimleri için hizmet sunmaya başlamayı planlıyor. 

Dune Analytics’in istatistikleri çeşitli DeFi protokollerinde kullanılan benzersiz Ethereum (ETH) adreslerinin toplam sayısı ilk kez 3 milyonu aştığını gösterdi. 

Güvenli kripto cüzdanı olan Gnosis Safe hizmetini Polygon ve Binance Smart Chain üzerinde başlatarak, kullanıcılara Ethereum ana ağından uzakta daha ucuz çözümler sunacağını açıkladı. 

Santiment analiz ekibi, yakın zamanda en büyük on Ethereum cüzdan sahibinin toplam Ethereum arzının %2.12’sini daha satın aldığını paylaştı. 

Güneydoğu Asya’nın en büyük özel bankalarından biri olan Siam Commercial Bank, RippleNet dijital ödeme işlemcisi ile operasyonları için lisans aldı.

PAC Protokol CEO’su David Gokhshtein, Ripple’ın kripto endüstrisine netlik getireceğini tweetledi.

Hakim Sarah Netburn, yakın tarihli bir duruşmada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Kurumsal Finansman Bölümü eski müdürü Williman Hinman’ın ifadesine karar verdi. 

1,4 trilyon dolarlık kripto piyasasının geri kalanı durgunlaşırken, Stacks bir gecede %12 artışla 1,39 dolara yükseldi.

Synthetix (SNX), Aave (AAVE) ve THORchain (RUNE) dahil olmak üzere çok sayıda merkezi olmayan finans (DeFi) tokeni yükseliş kaydetti. 

Tesla CEO’su Elon Musk, e-araba devi için gülünç bir Dogecoin özelliğinden bahsetti. Musk, Shiba Inu köpeklerini gördüklerinde Tesla arabalarının Dogecoin’i oluşturması hakkında şaka yaptı. 

Polygon bir ölçeklendirme çözümü olarak Coinbase’in gözetimsiz cüzdanına entegre edildi.

IOHK tarafından yapılan bir duyuruya göre Cardano, akıllı sözleşme sunumunun Alonzo White aşamasına resmen girdi.

Hazine Bakanı Janet Yellen, önümüzdeki hafta stablecoin’ler üzerinde tartışmaya hazırlanıyor. Yellen, 19 Temmuz’da stablecoin’leri tartışmak için birden fazla finansal düzenleyiciyle bir araya gelecek.

Dünyanın önde gelen merkezi kripto para borsası Binance tarafından ABD Doları ile sabitlenmiş bir stablecoin olan Binance USD (BUSD), piyasa değeri olarak 10 milyar dolara ulaştı.

Tesla CEO’su Elon Musk en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’i Twitter profil resmine taşıdı. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Güney Kore’nin toplam varlıklara göre dördüncü en büyük borç veren bankası Woori Financial Group, kripto para saklamaya girişen kurumların büyüyen listesine katıldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde’a göre, dünya çapında en az 80 merkez bankası CBDC’yi benimsemeyi hedefliyor.

BAE merkez bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir kripto para birimi geliştirmenin 2023-2026 stratejisinde yer alan yedi hedeften biri olduğunu duyurdu. 

Metropolitan Polisi Salı günü yaptığı açıklamada, İngiliz dedektiflerin 180 milyon sterlin yani 250 milyon dolar değerinde kripto paraya el koyduğunu duyurdu. 

Sosyal medya kanallarında yapılan resmi duyuruya göre, IOTA’nın dijital koleksiyon için ilk platformu NFT Marketplace sonunda testnet modunda yayında. 

CNN Türk tarafından bildirilen ve Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı bankalar, spor takımları ve kripto para hizmet sağlayıcıları da dahil olmak üzere birçok farklı kuruluş için düzenleyici yönergeler yürürlüğe sokacak.

FTX CEO’su milyarder Sam Bankman-Fried, FTX’in gelecekte ABD finans devi Goldman Sachs’ı ve Chicago Mercantile Exchange (CME) gibi borsaları satın almayı düşünebileceğini belirtti.

Yakın tarihli bir blog gönderisine göre, bugün ECB Yönetim Konseyi dijital bir euro yayınlamadan önce bir inceleme aşaması başlattı. 

The Street tarafından 14 Temmuz’da yayınlanan bir raporda JPMorgan ve UBS’nin ilk kez kripto hedge fonlarını desteklemeye çalıştıkları bildirildi. 

İtalyan Şirketler ve Borsa Komisyonu (CONSOB), 15 Temmuz’da Binance Group hakkında şirketlerinin ülkede yatırım hizmetleri ve faaliyetleri sağlamaya yetkili olmadığını belirten sert bir uyarı yayınladı. 

Blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili birden fazla konuyu ele alan Çinli gazeteci Colin Wu, Huobi borsasının Çin’deki son düzenleyici baskısı sebebiyle büyük mali kayıplarla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Bloomberg raporuna göre, Biden yönetimi, özellikle fidye yazılımı saldırıları söz konusu olduğunda, kripto para ödemelerini izleme çabalarını artırmayı planlıyor.

Ödeme devi PayPal, büyük miktarda kripto para birimi satın alıyor. Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, PayPal’ın dijital varlıklar için haftalık satın alma limitini 100.000 dolara çıkardığını duyurdu.

AXE markası Twitter hesabından yaptığı paylaşımın ardından Dogecoin topluluğunun ilgisini çekti.

Binance.com’da bugün yapılan bir duyuruda, şirket yeni hisse senedi token’leri satın alınamayacağını ve borsanın 14 Ekim 2021’den itibaren hiçbir hisse senedi token’ini desteklemeyeceğini belirtti. 

Çin Halk Bankası’nın (PBoC) merkez bankası dijital para birimi (CBDC) şu anda 20 milyondan fazla cüzdanda bulunuyor.

Milanolu lüks moda evi Dolce & Gabbana, son ayların popüler uygulaması non fungible token (NFT) sektörüne girmeye hazırlanıyor.

Araştırmacı haber kaynağı El Faro’nun Cuma günü bildirdiğine göre, El Salvador  hükümetinin bir ABD doları stablecoin piyasaya sürmeyi planlıyor olabilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz