Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
397
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta ortasında lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı %6’nın biraz altına düştü ve kripto metrik platformu Nomics’e göre 32.650 dolara geriledi. Hafta boyunca büyük fiyat hareketlilikleri kaydetmeyen Bitcoin şimdilerde 33.821 dolardan işlem görüyor.

Kripto ve dijital varlık yönetimi şirketi Valkyrie Investments, A Serisi finansman turunda yaklaşık 10 milyon dolar aldı. 

REvil fidye yazılımı çetesi, “bir milyondan fazla” virüslü sistem için evrensel bir şifre çözücü sağlamak karşılığında 70 milyon dolar değerinde rekor kıran bir Bitcoin istedi.

Santiment analitik satıcısı, merkezi kripto ticaret platformlarında Bitcoin arzının son altı ayda en düşük seviyeye keskin bir düşüş gördüğünü gösteren verileri yayınladı.

Kripto para yöneticisi CoinShares tarafından 5 Temmuz’da yayınlanan bir rapora göre, dijital varlık yatırım fonları ve ürünleri geçen hafta bir aydan fazla bir süredir ilk kez giriş gördü. Bu, kurumsal yatırımcıların büyük bir piyasa düzeltmesine rağmen tekrar yükselişe geçtiğini gösteriyor.

Bitcoin.org’un takma adlı sahibi “Cobra”, web sitesinin şu anda “kesinlikle büyük” DDoS saldırısına uğradığını duyurdu. 

Brezilya Federal Polisi, en az 1.5 milyar Brezilya reali yani yaklaşık 300 milyon dolar çaldığı iddia edilen bir kripto para zenginini yakaladı. 

MicroStrategy CEO’su ve Bitcoin destekçisi Michael Saylor, Bitcoin’e trader olarak yatırım yapan insanların her zaman Bitcoin volatilitesi yüzünden hayal kırıklıklarına uğrayacaklarını dile getirdi.

The Financial Times’a göre, Londra’dan yaklaşık 55 milyar doları yöneten büyük bir hedge fonu olan Marshall Wace, kripto para birimi sektörüne girdi. 

İran’da yaz ayları boyunca devam edecek olan yasağa rağmen, yaşanan elektrik kesintilerini için Bitcoin madencileri suçlandı. 

Londra merkezli kripto fonu Nickel Digital Asset Management tarafından yürütülen bir ankete göre, kurumsal kripto yatırımcılarının %40’ı çok daha fazla kripto para birimi satın almak istiyor.

Deneyimli trader John Bollinger, son tweetinde kripto para piyasasının “yeni bir rejime” girebileceğini iddia etti. “Bollinger Bantları” teknik göstergesini geliştirmesiyle tanınan ünlü analist, bazı “olağan dışı” ticaret modelleri tespit etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), borsada işlem gören fon Bitcoin ETF hakkında karar vermeyi bir kez daha erteledi. 

Bloomberg’in önde gelen stratejisti Mike McGlone, 2021’in ikinci yarısında Bitcoin boğa piyasasının 100 bin dolara doğru devam edebileceğine inanıyor. 

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, Jalisco Talent Land Digital 2021 etkinliği sırasında lider kripto para birimi Bitcoin’i “en şaşırtıcı matematik mucizesi” olarak nitelendirdi.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey bugün ödeme şirketinin bir Bitcoin donanım cüzdanı oluşturmayı planladığını doğruladı. 

Analitik satıcısı Santiment, geç saatlerde kripto borsalarından Bitcoin ve Ethereum çekimlerinin durumuyla ilgili yeni veriler yayınladı. Her iki grafik de ticaret merkezlerindeki en büyük iki dijital para biriminin bakiyelerinin tarihi düşük seviyelere düştüğünü gösterdi.

The Sun’ın haberine göre İngiliz bir adam, 275 milyon sterlin yani yaklaşık 378 milyon dolar değerinde Bitcoin içeren kayıp sabit diskini bulmak için 200 metre karelik bir çöp sahasında 400.000 ton çöp aramayı planlıyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Microsoft’un ortalama insanların dijital kimliklerini korumalarına yardımcı olmak için Bitcoin kullanacakları bir projeden bahsetti. 

Finansal hizmetler şirketi Capital International, MicroStrategy hissesine yarım milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Son veriler, Bitcoin arzının yüzde 3,64’ünü sadece dört kripto cüzdanında saklandığını ortaya çıkardı. 

Alman polisi, kendini Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto ilan eden 48 yaşındaki Alman girişimci Jorg Molt’u tutukladı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Geçtiğimiz haftanın son gününde piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum, 18 Haziran’dan bu yana en yüksek değeri olan 2.350 doları aşmayı başardı.

EthHub’ın kurucusu Anthony Sassano, Ethereum için EIP-1559 yükseltmesi ile uzun zamandır beklenen hardfork’un 9 Temmuz’da çekirdek Ethereum geliştiricileri toplantısında tartışılacağını ve duyurulacağını paylaştı. 

Colin Wu’ya göre, birden fazla kripto borsasındaki Ethereum (ETH) arzı keskin bir şekilde düşmeye devam ediyor ve şimdiye kadar 2020’deki en düşük seviyeye ulaştı.

Analitik merkez Santiment, Bitcoin fiyatındaki son değişikliklere rağmen ERC20 tabanlı projelerin yüksek aktivite göstermeye devam ettiğini belirtti.

Kripto pazar araştırma firması Coin Metrics tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, Ethereum (ETH) blok zincirindeki ortalama gas fiyatı Mart 2020’den bu yana en düşük noktasına ulaştı. 

Hafta ortasında Ethereum (ETH) gün içinde %8.25 kayıpla 2,180 dolara düştü.

Üç üst düzey kripto para borsası 131 milyon dolar değerinde 195 milyon XRP tokenini değiştirdi.

Ripple kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb, şirketten 291 milyondan fazla XRP tokeni aldı.

Popüler blok zinciri izleme hesabı Whale Alert tarafından yayınlanan bir tweet, bu yılın başlarında Nasdaq’ta doğrudan bir listeleme yapan San Francisco merkezli Coinbase borsasının 62 milyon XRP taşıdığını gösterdi. 

Merkezi olmayan borsa Uniswap’ın yerel yönetim tokeni olan UNI’nin fiyatı, kripto ölçüm platformu CoinGecko’dan elde edilen verilere göre hafta başında %9 artarak 20,6 dolara ulaştı.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’da “binlerce” varlık olduğunu belirtti.

Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregaard, son sunumunda Zug merkezli organizasyonun önümüzdeki beş yıl için sahip olduğu bazı büyük hedefleri paylaştı.

ABD kongre üyesi Barry Moore, son olarak şaka token’i Dogecoin’e (DOGE) yatırım yaptığını açıkladı.

33 yaşındaki Glauber Contessoto son yayınladığı videoda günlük işini bıraktığını, YouTube kanalından geçindiğini, Dogecoin’de ödeme aldığını ve düşüşte daha fazlasını satın aldığını dile getirdi.

Input Output Hong Kong’un kurucusu ve CEO’su Charles Hoskinson, Alonzo güncellemesinin lansmanıyla ilgili güncellemeleri içeren düzenli videolarından birinde, Alonzo Blue lansmanının olumlu sonuçlarını paylaştı. 

 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla en sevdiği kripto para ilan ettiği Dogecoin’i savundu. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Vietnam Başbakanı, paranın dijitalleşmesinin “kaçınılmaz bir eğilim” olduğunu iddia etti. Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, ülkenin merkez bankasından önümüzdeki iki yıl boyunca blok zinciri tabanlı bir kripto para birimini denemesini istedi.

Klaytn Blockchain platformu, büyük Koreli Shinhan Bank ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Barclays, kripto para borsası Binance’e yapılan tüm kredi/banka kartı ödemelerini bloke etmeye başladı.

Bloomberg Terminali ve 8BTC tarafından paylaşılan habere göre Çin Merkez Bankası (PBoC), kripto para ticareti için yazılım hizmetleri sağladığından şüphelenilen Pekin şirketinin web sitesini engelledi. 

Kripto para piyasasının genel düşüşünün aksine Synthetix Network (SNX), Compound (COMP) ve SushiSwap (SUSHI) dahil olmak üzere merkezi olmayan finans (DeFi) tokenleri, günlük kazançlar kaydetti. 

Reuters’in kripto analitik platformunun DappRadar’dan gelen verilere atıfta bulunan bir raporuna göre, non fungible token (NFT) piyasası 2021’in ilk yarısında 2,5 milyar dolarlık satış hacmine ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün AB’nin ödeme ağı olan Single Euro Payments Area (SEPA), euro banka mevduatlarını askıya aldığını duyurdu.

Hindistan’ın kripto para birimi düzenlemeleriyle ilgili merakla beklenen yeni yasası, muson parlamentosu oturumunun gündemine dahil edilecek.

Finansal hizmetler şirketi Visa, kriptoyu daha erişilebilir hale getirecek bir ekosistem oluşturmayı planlıyor.

Birçok popüler spor serisini tokenize etmekten sorumlu blockchain tabanlı platform Socios, Boston Celtics basketbol takımının kadrosuna katılacağını söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin artan baskısıyla karşı karşıya kalan Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, kripto endüstrisinin devam eden büyümesi için “açık düzenlemelerin kritik olduğunu” savunan bir açık mektup yazdı.

Arjantinli Kongre Üyesi José Luis Ramón, işletmelerin çalışanlarına kripto para biriminde ödeme yapmalarına izin verecek bir yasa tasarısı önerdi. 

Çinli gazeteci Colin Wu’ya göre, 8 Temmuz’da birçok Binance kullanıcısı web sitesinin Çin’de engellendiğini öğrendi. 

Bank of America, kripto para birimlerini araştırmak için özel bir ekip oluşturdu.

En popüler NFT koleksiyonlarından biri olan CryptoPunks, Eduardo Burillo tarafından Miami’nin Çağdaş Sanat Enstitüsü’ne (ICA) verildi. 

The Daily Mail’in bildirdiğine göre, Dogecoin gibi bazı kripto paraların yükselişinden kısmen sorumlu olan son derece popüler video paylaşım uygulaması TikTok, kullanıcılarının kripto para birimlerini tanıtmasını yasakladı. 

Müzayede evi Sotheby’s, dün 12 milyon dolarlık kripto para birimi karşılığında nadir bulunan armut biçimli bir elmas sattı. 

Paraguay kongresinin bir üyesi, önümüzdeki birkaç gün içinde kriptoyu düzenleyen bir yasa tasarısı sunacaklarını duyurdu. 

ChainSwap (ASAP), akıllı sözleşmesindeki kritik bir güvenlik açığı sebebiyle saldırıya uğradı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz