Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
395

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %6 değer kazanarak 36 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. Hafta ortasında 32 bin dolara gerileyen Bitcoin Pazar günü Bitstamp borsasında 35 bin dolar seviyesini geri aldı.Bitcoin şimdilerde 35.455 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in hash oranı, 19 Temmuz 2019’dan bu yana en düşük seviyesi olan 58 EH/s’ye düştü.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Çin hükümetinin kripto madencilerine ve kripto trader’larına karşı politikası sayesinde paranın dijitalleşmesinin artık büyüdüğüne inanıyor.

Bristol Gold Group üyesi Trey Reik, Bitcoin’i bir yatırım varlığı olarak değerlendirdi ve “kıskançlığını” kabul etti.  Reik, son beş yıldır Bitcoin’e yatırım yapmadığı için kıskançlık hissettiğini itiraf etti.

Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia eden Craig Wright, bugün Yüksek Mahkemede Bitcoin eğitim sitesini Bitcoin teknik incelemesini web sitesinden kaldırmaya zorladığı davayı kazandı.

İspanyol bankacılık devi Banco Sabadell’in sahibi olduğu Londra merkezli TSB Bank, Business Insider tarafından 28 Haziran’da yayınlanan bir rapora göre kripto para alımlarını yasaklamayı planlıyor.

Bitcoin destekçisi Cathie Wood’un ARK şirketi 21Shares ile iş birliği içinde bir Bitcoin ETF’si için başvuru yaptı. 

Barry Silbert’in Digital Currency Group’un bir yan kuruluşu olan büyük kripto para varlık yöneticisi Grayscale Investments, 28 Haziran Pazartesi itibariyle dijital para varlıklarının 1,1 milyar dolar eklediğini duyurdu. 

Kanadalı elektrikli araç üreticisi Daymak, fütüristik üç tekerlekli Spiritus modelinin ilk prototipinin Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer kripto para birimlerini çıkarmaya başlayacağını duyurdu. 

Amerikalılar kripto paraya olan ilgilerini hızla kaybediyor. Arbor Data Science tarafından sağlanan verilere göre, Google’da “kripto” terimiyle ilişkili arama etkinliği ABD’de düşmeye devam ediyor.

Canaan Madencilik CEO’su Edward Lu, Angie Lau ile yaptığı röportajda, Çin’de madenciliğe karşı alınan kısıtlayıcı önlemlerin ardından ilk çeyrekte satışlarının %80’den fazla arttığını söyledi. 

ABD Senatörü ve Bitcoin savunucusu Cynthia Lummis, Bitcoin emeklilik planının bir parçası olarak gördüğünü itiraf etti. 

Kripto madenciliği şirketi Foundry’nin başkan yardımcısı Kevin Zhang, Çin’in en güneybatı eyaleti olan Yunnan’da tüm büyük Bitcoin madencilik çiftliklerinin kapatıldığını iddia etti.

Hedge fon devi George Soros’un Bitcoin’e katılan en son milyarder olduğu bildirildi.

Kazakistan kripto para madenciliği için giderek daha popüler hale gelirken, ülkenin cumhurbaşkanı kripto madencileri için ekstra vergi getiren yeni bir yasa imzaladı.

Bitcoin (BTC), 2018’den bu yana en kötü 2. çeyrek performansını kaydetti. İkinci çeyreğe 58.800 dolardan başlayan lider kripto para birimi Bitcoin, şimdilerde 33.200 dolara düştü.

Kıdemli emtia trader’ı Peter Brandt, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’in (BTC) günlük grafiğinin “kesinlikle olumsuz” göründüğünü iddia etti. Brandt Bitcoin’in 29 bin doların altına inmemesi gerektiğini öne sürdü.

2 Temmuz’da yayınlanan bir rapora göre, İran parlamentosu ülke içinde ödemeler için tüm ulusal olmayan kripto para birimlerinin kullanılmasını yasaklayan yeni bir yasa tasarısı hazırladı. 

Bitcoin’in çevresel etkisi ile ilgili endişelere yanıt olarak bu yılın başlarında kurulan Bitcoin Madencilik Konseyi, Bitcoin’in arkasındaki elektriğin %56’sının “sürdürülebilir” kaynaklardan geldiğini iddia eden bir sunum paylaştı. 

CME Group’un Bitcoin vadeli işlemleri ve opsiyonları ikinci çeyrekte rekor bir ortalama günlük hacim gördü.

Bitcoin kullanıcıları, teçhizatları için sürekli olarak alternatif enerji kaynakları arayan Bitcoin madencilerinin çalışmalarının, petrol ve doğal gaza dayalı geleneksel enerji endüstrisinin çevre için ne kadar güvenli olduğuna bir örnek olarak Meksika Körfezi’ndeki son yangına atıfta bulundu. 

Trader ve analist Willy Woo, Bitcoin’in (BTC) düşük hash oranı ve Çin’in madenciler üzerindeki baskılarına rağmen iyi performans gösterdiğini dile getirdi. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) haftanın ilk gününde yeniden 2 bin dolarlık önemli seviyeye yükseldi.

Kripto para analitik platformu Santiment tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum, adres etkinliği açısından ilk kez Bitcoin’i geride bıraktı. 

Büyük bir Bitcoin destekçisi olan Twitter CEO’su Jack Dorsey, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’u satın almayacağını dile getirdi. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Ethereum’un (ETH) Bitcoin’i (BTC) gölgede bırakabileceğini düşünüyor. En büyük altcoin olan Ethereum’un ileride Bitcoin’i geçerek en büyük kripto para birimi olabileceğini ifade etti.

Eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci tarafından yönetilen hedge fonu SkyBridge Capital, yatırımcıları için özel bir Ethereum fonu başlatmayı planlıyor. 

Analitik veri sağlayıcısı Santiment, birden fazla kripto borsasındaki Ethereum bakiyelerinin tarihi bir düşüş gördüğünü duyurdu.

Whale Alert Binance tarafından anonim bir cüzdana aktarılan 600 bin ETH tespit etti. Binance, 1.28 milyar dolarlık kriptoyu en büyük 15. ETH cüzdanına taşıdı.

Ripple ve birkaç üst düzey dijital para borsası arasında toplamda 214.4 milyon XRP transfer edildi.

Blockchain devi Ripple, 1 Temmuz’da 1 milyar XRP yayınladı. 

15.6 milyar dolarlık net değeriyle Meksika’nın en zengin üçüncü kişisi olan Grupo Salinas’ın kurucusu Ricardo Salinas Pliego, Dogecoin’in yatırımcılarına kazanç sağlamayacağına inanıyor. Pliego, yakın tarihli tweet’inde öfkeli bir Dogecoin sahibine, “fakir kalacağını” söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, Godfather filminden bir meme paylaşarak “Dogecoin’i serbest bırakın” dedi. 

En büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments, son analiz verileri, şirketin altcoin trust girişlerinin arttığını gösterdi. 

Robinhood ticaret uygulaması, 2021 yılının ilk çeyreğinde Dogecoin’den (DOGE) büyük paralar kazandı. Popüler bin yıllık ticaret uygulaması Robinhood, 2021’in ilk üç ayındaki gelirinin üçte birinden fazlasının Dogecoin’den geldiğini iddia etti. 

Önde gelen kripto para varlık yöneticisi Grayscale, Cuma günü yaptığı açıklamada, Cardano’yu (ADA) Dijital Büyük Sermaye Fonu’na eklediğini duyurdu.

Celo token’i %20’nin üzerinde bir artışla 3,59 dolara ulaştı. Celo, merkezi olmayan bir eşler arası ödeme platformu oluşturmayı amaçlayan, mobil öncelikli bir kripto projesidir.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Dogecoin satın almakla Las Vegas’ta kumar oynamak arasında paralellikler kurdu.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Blockchain adli tıp firması Chainalysis’in verilerine göre, Hindistan’daki kripto yatırımları geçtiğimiz bir senede %19,900’e kadar artarak 200 milyon dolardan yaklaşık 40 milyar dolara yükseldi.

Çin hükümetinin Bitcoin madencilerine yaptğı baskının ardından kripto borsası Huobi, güncellenmiş bir kullanıcı sözleşmesine göre Çin’deki kullanıcıların türev ticareti yapmasını yasaklıyor.

Küresel profesyonel aracılar firması TP ICAP, yeni bir kripto para ticaret platformu başlatmak için ABD finansal hizmetler şirketi Fidelity Investments ve İngiltere bankacılık devi Standard Chartered ile iş birliği yaptı. 

Yedi kez Super Bowl kazananı Tom Brady ve manken eşi Gisele Bündchen, kripto borsası FTX ile ortaklık kurdu. Yakın zamanda FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Brady ve Bündchen’in FTX Trading Limited’de hisse senedi alacağını paylaştı. 

CoinMarketCap, Uniswap tabanlı bir takas özelliği başlattı. Kullanıcılar bu özellik sayesinde Ethereum tabanlı token’leri doğrudan popüler kripto fiyat referans sitesinde takas yapabilecek. 

BFM Business raporlarına göre, Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, kripto para birimlerinin acilen düzenlenmesi gerektiğini belirtti. 

Twitter NFT pazarında Rarible’da 140 Twitter temalı token yayınladı. Bir tweet’teki karakter sayısı kadar NFT oluşturuldu.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Birleşik Krallık’ta dijital varlıkların uygulanması ve potansiyeli hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

Cayman Adaları Para Otoritesi, yakın zamanda yayınlanan bir kamu açıklamasına göre, bildirilen işlem hacmine göre en büyük kripto para borsası olan Binance’in Cayman Adaları’nda faaliyet yürütme yetkisine sahip olmadığını iddia etti.

NBA takımlarından Portland Trail Blazers, kripto şirketi StormX ile sponsorluk anlaşması imzaladı. StormX, bir NBA takımıyla forma yama anlaşması yapan ilk şirket oldu.

Fed kayıtlarına göre, Federal Rezerv başkanı Jerome Powell, 11 Mayıs’ta Coinbase CEO’su Brian Armstrong ile bir toplantı yaptı. 

Jay-Z non fungible token NFT’si müzayedede 139 bin dolara satıldı. Ünlü müzayede evi Sotheby’s, 139 bin dolarlık kazanan bir teklifle başarılı bir NFT sanat müzayedesini daha yeni tamamladı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz