Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
298
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için oldukça hareketli bir haftaydı. Hafta başında 32 bin dolara kadar geriledi. Diğer büyük altcoinlerin de değer kaybetmesiyle birlikte toplam kripto piyasa değeri 1.3 trilyon dolara düştü.Çin’in Bitcoin madenciliğine baskı yapması kripto para biriminin düşüşünü hızlandırdı. Bitcoin Ocak ayından bu yana ilk kez 30 bin doların altına düştü.Hafta ortasında Bitcoin %4.39 artışla 34 bin dolar seviyesine yükselmeyi başardı. 24 Haziran akşamı Bitcoin 35 bin dolara ulaştı.Ancak hafta sonunda Bitcoin yeniden düşüşe geçti ve %7’lik bir düşüş kaydetti. Bitcoin şimdilerde 33.475 dolardan işlem görüyor.

Stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü kripto para analisti PlanB, bu senenin sonuna kadar lider kripto para birimi Bitcoin’in 450 bin dolara yükseleceğine inanıyor.

Bitcoin’in hash oranı 24 saat içinde %17 düştü. Sichuan eyaletinden yetkililerin 26 madencilik çiftliğini durdurmasının ardından bir gecede Bitcoin hash oranı %16,94 düştü.

21 Haziran tarihinde MicroStrategy şirketi neredeyse yarım milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı. MicroStrategy şirketi artık elinde 105.000’den fazla Bitcoin tutuyor.

Eski hedge fon yöneticisi ve Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz’a göre baskı, Başkan Xi Jinping’in siyasi sisteminin otoriterliğine atfedilmelidir. Bitcoin’in otoriterliğin karşıtı olduğunu söyleyen Novogratz Çin’deki vatandaşların her zaman varlıklarını sistem dışına taşımanın bir yolunu bulacaklarını dile getirdi.

İranlı yetkililer yasa dışı bir kripto madenciliği çiftliğine baskın yaptı. IRNA tarafından 22 Haziran’da yayınlanan bir rapora göre, İranlı madencilerin 7.000 kripto para madenciliği makinesine el konuldu. 

El Salvador’un muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı Jamie Guevara, El Salvador’un Bitcoin yasasına karşı dava etti. 

ESG odaklı bir Bitcoin madencilik şirketi olan Stronghold Digital Mining Inc., hisse senetlerinin iki özel yerleşiminin bir parçası olarak 105 milyon dolarlık yatırım aldı.

Cathie Wood’un ARK Yatırım Yönetimi, Bitcoin’in 30 bin doların altına inmesiyle dipten Bitcoin satın aldığını duyurdu.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin şu anda inşa edilmekte olan yanardağ destekli Bitcoin madencilik projesinin tasarımını yayınladı. 

Bitcoin endüstrisindeki en büyük madenci üreticilerinden biri olan Canaan, Çin’in Bitcoin madencilerine yaptığı baskının ardından Kazakistan’da Bitcoin madenciliğine başlayacağını duyurdu. 

Kripto para borsası Gemini’nin sahipleri sıcak cüzdanlarında tutulan BTC’nin karbon emisyonlarını dengelemek için çok sayıda karbon kredisi satın aldı.

Galaxy Investment CEO’su Mike Novogratz, kripto paraların Afrika’da bir geleceği olduğunu söyledi. 

Başkan Nayib Bukele Cuma günü yaptığı canlı konuşmada, El Salvador’un her yetişkin vatandaşa 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini duyurdu. 

Kraken CEO’su Jesse Powell, Bitcoin fiyatındaki son düşüş hakkında konuştu. owell, kendisi için Bitcoin fiyatındaki son düşüşün, 10 yıl önce parktaki tipik bir yürüyüşle veya roller coaster’a binmeyle karşılaştırılabilir olduğunu söyledi.

Analitik satıcısı CryptoQuant tarafından sağlanan veriler, kripto ticaret merkezlerindeki stablecoin miktarının 17 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi.

Elon Musk, Bitcoin etkinliğinde Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey ile konuşmayı kabul etti. 

1 Temmuz’da, madenciler Çin’i toplu olarak terk ettiğinde, Bitcoin’in madencilik zorluğu 2020’nin başlarındaki seviyelere düşebilir. 

Barry Silbert’in Digital Currency Group’un bir yan kuruluşu olan en büyük kripto para fonu Grayscale Investments, 25 Haziran’da yarım milyar ABD doları daha daraldığını açıkladı.

Celsius’un CEO’su ve kurucu ortağı Alex Mashinsky, Bitcoin’in bu yıl 160 bin dolara yükseleceğini öngördü.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Bitcoin ağının Ethereum’a kıyasla aşırı yavaş olduğunu dile getirdi. Bitcoin’den farklı olarak Hoskinson, en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’un birçok avantajı olduğunu dile getirdi.

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) karşısında Mayıs başından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. 

Santiment tarafından sağlanan analiz verileri, şu anda Bitcoin hakimiyetinin büyüdüğünü ve bunun en büyük altcoin olan Ethereum’u tükettiğini gösterdi.

Ethereum ağının Londra güncellemesi Ropsten test ağında etkinleştirildi. Ropsten, çok beklenen Londra hardfork’unu destekleyen ilk Ethereum (ETH) test ağı oldu.

Ethereum 2.0 sözleşmesine yatırılan toplam ETH miktarı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.9 milyon ETH’ye yükseldi. ETH 2.0 sözleşmesindeki Ethereum sayısı, toplam Ethereum arzının %5,08’i ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

BitInfoCharts verilerine göre şu anda Ethereum’daki ortalama işlem ücreti 2,15 dolar. Bu, ortalama ücretin 2,00 ABD doları olduğu 20 Aralık 2020’den bu yana en düşük ortalama işlem ücretidir. 

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, tropikal ülkenin yasal para birimi olarak herhangi bir alternatif kripto para birimi benimseme planı olmadığını doğruladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Hester Peirce, bir kripto para birimine SEC tarafından dava açılması o kriptonun mutlaka menkul kıymet anlamına gelmediğini söyledi.

XRPScan tarafından sağlanan veriler, son on dokuz gün içinde, Ripple’ın eski CTO’su Jed McCaleb’in, Ripple’dan 408 milyon XRP token’i aldığını ve daha sonra satılmak üzere 214,5 milyon XRP token’ini piyasaya sürdüğünü gösterdi. 

Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dahili ticaret politikalarını edinme talebi Sulh Hakimi Sarah Netburn tarafından kabul edildi.

Ticaret efsanesi Peter Brandt, Ripple bağlantılı XRP tokeninin tüm zamanların en düşük seviyelerine düşebileceğini söyledi.

Popüler DLT izleme hizmeti platformu Whale Alert,birkaç merkezi kripto para borsası tarafından toplamda 210,9 milyon XRP token’inin transfer edildiğini paylaştı. 

Yeni Avukat, kurucu ortak ve eski CEO Chris Larsen’in çıkarlarını SEC’e karşı mahkemede sunmak için Ripple ekibine katıldı.

Şaka kripto para birimi Dogecoin (DOGE), 21 Haziran’da şimdiye kadarki en kötü ikinci gününü kaydetti ve %36’nın üzerinde değer kaybetti.

Elon Musk, DOGE işlem ücretlerin düşürülmesinin önemli bir gelişme olacağını söyledi.

DOGE sahibi bir günde neredeyse 170.000 dolar kaybetti, ancak şaka token’i Dogecoin’i elinde tutmaya devam edeceğini açıkladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in rakibi olarak tanıtılan Shiba Inu token’i ile ilgili bir paylaşım yaptı ve token’in fiyatı %11 arttı. 

Analitik satıcısı CryptoQuant tarafından sağlanan veriler, kripto ticaret merkezlerindeki stablecoin miktarının 17 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını gösterdi.

Hafta sonunda neredeyse tüm kripto para birimleri değer kaybetti. Ancak piyasa düşüşüne rağmen CoinMarketCap verilerine göre Celo token’i %40 yükselmeyi başardı. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital bir euronun mahremiyeti büyük bir teknoloji şirketi tarafından çıkarılan bir stablecoin’den daha iyi koruyacağına inanıyor. 

Çin Merkez Bankası, beş bankanın ve Alipay dahil olmak üzere birkaç ödeme firmasının borsalar da dahil olmak üzere kripto ile ilgili herhangi bir şirketle işlem yapmasını yasakladı.

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), en büyük beş kripto borsasından biri olan Bybit’i suçladı. 

Blockchain Capital aralarında PayPal ve Visa’nın da bulunduğu yatırımcılardan 300 milyon dolarlık fon aldı.

Binance pazarındaki ilk NFT müzayedesinde Salvador Dali ve Andy Warhol’un sanat eserleri yer alacak.

Sports Business Journal’ın 23 Haziran tarihli haberine göre Hong Kong merkezli kripto para borsası FTX, Major League Baseball (MLB) ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. 

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), hükümetlerin paranın kontrolünü elinde tutmasını sağlamak için merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC’ler) ihtiyaç olduğunu söyledi.

75 yaşındaki antivirüs öncüsü John McAfee, Barselona Hapishanesi’nde ölü bulundu.

Facebook, Google, Netflix, Nvidia ve PayPal gibi birçok önemli şirketin tokenize edilmiş hisse senetleri, Solana’da yayınlanacak. 

Marvel Entertainment, bu yıl resmi NFT’leri başlatmak için dijital koleksiyon platformu VeVe ile ortaklık kurdu.

İşlem hacimlerine göre en büyük kripto para borsası olan Binance, Financial Conduct Authority tarafından 26 Haziran’da yayınlanan bir uyarıya göre Birleşik Krallık’ta iş yapma yetkisine sahip değil. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz