Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
422
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), haftanın ilk gününde 40 bin dolarlık kilit direnç seviyesine yükselmeyi başardı.Hafta ortasında FED açıklamalarının ardından Bitcoin düşüşe geçti.Hafta sonunda ise Bitcoin gün içi en düşük 35.143 dolara düştü.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 35.180 dolardan işlem görüyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, e-araba üreticisinin kripto para biriminin temiz enerji kullanımı %50 eşiğine ulaştığında Bitcoin ödemelerine devam edeceğini açıkladı. 

Fundstrat’ın analisti Tom Lee’ye göre Elon Musk’ın tweet’leri Bitcoin’in yeterince olgunlaşmadığını gösteriyor. 

Bloomberg analisti Mike McGlone, yükselişe geçen lider kripto para birimi Bitcoin’in 100 bin doları hedeflemeye devam ettiğini söyledi. 

Elon Musk, elindeki son evi satmaya karar verdi ancak elinde hala Bitcoin ve DOGE bulunuyor. 

Bitcoin hakimiyet oranı (BTCD), 19 Mayıs 2021’deki düzeltmede %39,66’lık düşük seviyeye ulaştığından beri Bitcoin hakimiyeti yükselişini sürdürüyor.

MicroStrategy şirketi bugün yaptığı açıklamada 500 milyon dolarlık borç teklifini tamamladı ve gelirleri Bitcoin satın almak için kullanmayı planladığını açıkladı. 

Financial News’in haberine göre, TheCityUK’un 15 Haziran konferansı sırasında İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey, kripto paraların hiçbir değeri olmadığını belirtti.

El Salvador’un Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Rolando Castro, El Salvador’daki şirketlerin maaşları Bitcoin olarak ödemesi gerekip gerekmediğini tartıştıklarını söyledi.

Efsanevi trader John Bollinger, Bitcoin’in sonraki hedefinin 50 bin dolar olduğunu belirtti.

BTC.TOP madencilik havuzunun CEO’su Jiang Zhuoer, Bitcoin madencilerinin temiz enerji kullanımının şimdilerde %50’yi aştığını belirtti.

Morgan Stanley bankası yeni bir Bitcoin fonu için SEC’e başvurdu. Geçtiğimiz Mart ayında banka New York Digital Investment Group (NYDIG) ve FS Investments ile birlikte ilk kez Bitcoin fonlarını benimsedi. 

Santiment analitik ekibi, Bitcoin balinalarının son üç ayda BTC pozisyonlarını artırdığını ve şu anda en büyük kripto para biriminin tüm arzının yarısını elinde tuttuğunu paylaştı.

Colin Wu, MicroStrategy hisse senetlerinin Bitcoin sayesinde son zamanlardaki yükselişe geçtiğine dikkat çekti. Wu, yaptığı açıklamada Tesla ve Coinbase şirketinin hisselerinin düştüğünü ancak Bitcoin’e yatırım yapmayı sürdüren MicroStrategy’nin hissesinin arttığını belirtti.

CNBC’nin programına katılan General Motors CEO’su Mary Barra, şirketinin Bitcoin (BTC) ödemelerini kabul etmesini “hiçbir şeyin engellemediğini” söyledi. 

Dünya Bankası, El Salvador’un Bitcoin’i ekonomisine entegre etme çabasında yardım talebini reddetti. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck’in Bitcoin Trust adlı Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) hakkındaki kararını yeniden erteledi. 

Nascar sürücüsü Landon Cassill, maaşını kripto para birimi olarak alacağını duyurdu. 

Kraken CEO’su Jesse Powell kısa süre önce Bitcoin’in eleştirmenlerin söylediğinden daha çevreci olduğunu ve Musk’ın BTC hakkında daha fazla şey öğrenmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Musk, Twitter’dan yanıt vererek bu varsayımın hangi kaynaklara dayandığını sordu ve Powell’ın ifadesinden açıkça şüphe etti.

Teksas, hükümet yetkililerinin artan düzenlemelerinin ardından Çin’den gelen kripto madencileri için popüler bir yer haline geldi.

6 aylık denemelerin ardından BBVA İsviçre, özel kullanıcıları için Bitcoin ticaretinin başladığını duyurdu.

ABD’li Senatör Cynthia Lummis, Bitcoin’in enflasyonla mücadelede aktif bir rol oynayabileceğine inanıyor. Lummis, yatırım açısından ilk kripto para birimini tamamen desteklediğini ifade etti.

Goldman Sachs, Bitcoin vadeli işlem ticaretini genişletmek için Galaxy Digital ile güçlerini birleştirdi. 

Belediye Başkanı Francis Suarez, şu anda Çin’de baskı altında olan Bitcoin madencilerinin Miami’ye gelebileceğini belirtti.

ABD’nin önde gelen market zincirlerinden biri olan H-E-B, Coin Cloud’un kripto para ATM’lerini 29 mağazaya kuracak. San Antonio merkezli süpermarket zinciri, alışveriş yapanların Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve diğer kripto para birimlerini alıp satmasına izin verecek. 

Santiment analitik ajansı, Bitcoin’in 35 bin dolara gerilemesine rağmen, Bitcoin balinalarının fiyat düşüşünden yararlanarak Bitcoin satın almaya devam ettiğini bildirdi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Apple şirketinin erken dönemlerini lider kripto para birimine benzetti.

Nexo kurucu ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin (BTC) 100 bin dolara ulaşacağına inanıyor.

BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in madencilik zorluğu %11.18’lik bir düşüş kaydetme yolunda ilerliyor.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Blockchain devi Ripple ile düzenleyici SEC arasında aylardır devam eden davada Yargıç Sarah Netburn, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’ın lobicilik çabalarıyla ilgili belge talebini reddetti. Daha sonra mahkeme Blockchain devi Ripple’ın ABD dışında SEC’e karşı adli yardım talebine onay verdi.

Ripple ve birkaç büyük borsanın toplam 282 milyon XRP’yi transfer etti.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Tesla’nın Bitcoin yerine Cardano’yu benimsemesi gerektiğini söyledi. Hoskinson, Tesla şirketinin sürdürülebilirliği ve karbon nötrlüğünü gerçekten önemsiyorsa en büyük kripto para birimi Bitcoin’i bırakması gerektiğini ifade etti.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Polkadot’u (DOT) listeledi. DOT, o zamandan beri yaygın olarak “Coinbase etkisi” olarak adlandırılan şey sayesinde %16’dan fazla arttı.

Cardano ekibi, Alonzo platformunun lansmanı için tamamlanan bir başka kilometre taşını işaret eden AlonzoBlue 2.0 düğümünün yepyeni bir sürümünü test ağına çıkardı.

ABD’nin en büyük kripto borsasının profesyonel kolu olan Coinbase Pro, meme kripto para birimi Shiba Inu’yu (SHIB) listeledi. 

Milyarder Mark Cuban tarafından desteklenen merkezi olmayan bir finans projesi olan Iron Finance çöktü. Cuban, algoritmik stablecoin protokolü olan Iron Finance’in çökmesinin ardından endüstrinin daha fazla gözetime ihtiyacı olduğunu ifade etti.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Cardano geliştiricisinin, arzlarını otomatik olarak ayarlayarak sabit tutan algoritmik stablecoinler hakkında yeni bir araştırma makalesi yayınlayacağını duyurdu.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, ülkesinin kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesi için hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Başkan Dante Mossi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Orta Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan Merkez Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası’nın (CABEI) El Salvador’a Bitcoin’i benimseme çabasında yardımcı olacağını belirtti. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Uranüs’ün her 84 yılda bir Güneş’in yörüngesinde dönmesi hakkında bir tweet attı. Bunun üzerine aynı adı taşıyan Uranus (URAC) tokeni %50 yükseldi. 

Amerikan hedge fonları, varlıklarının bir kısmını beş yıl içinde kriptoda tutacaklarını söyledi.

Dallas Mavericks’in sahibi ve efsanevi yatırımcısı Mark Cuban DeFi’nin yükselişine değinerek, “Endişelenmesi gereken birçok finansal kurum var” dedi. 

İsviçre dijital varlık bankası Sygnum, merkezi olmayan finans (DeFi) token portföyü için kurumsal düzeyde saklama ve alım satım hizmetleri başlatıyor. 

Güney Koreli kripto para borsası Upbit, 18 Haziran’da beş kripto para birimini listeden çıkaracağını duyurdu.

Financial Conduct Authority (FCA) tarafından yapılan en son araştırmaya göre, Büyük Britanya’daki kripto para birimi kullanıcılarının sayısı arttı. 

Ferrari’den sonra ikinci sırada gelen başarılı İngiliz motor yarışları takımı McLaren, “taraftar deneyiminin kalbinde yer alan bir NFT platformu” yaratmak için Tezos ile ortaklık kurdu. 

Guggenheim Partners’ın baş yatırım yetkilisi Scott Minerd, kripto paranın geleceğin paradigmasını temsil ettiğini dile getirdi.

İngiltere Merkez Bankası CBDC direktörü Tom Mutton, merkez bankası tarafından üretilen para biriminin dijitalleştirilmesinin gelecekte birçok faydası olabileceğini belirtti. 

Madencilik teçhizatı üreticisi Bitmain, Dogecoin ve Litecoin madeniliği için yeni bir makine hazırladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz