Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
309
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Bitstamp borsasında gün içi en düşük 32.418 dolara geriledi.Hafta ortasında Bitcoin yükselişe geçmeyi başardı. El Salvador devlet başkanının Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak tanıdıklarını açıklaması Bitcoin’in yükselişini tetikledi ve Bitcoin 36 bin doları aştı.Bitcoin şimdilerde 36.078 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Efsanevi emtia trader’ı Peter Brandt, 7 Haziran tarihli tweetinde Mayıs ayındaki düşüşlere rağmen lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) uzun vadede hala 100 bin dolara ulaşabileceğini yazdı. 

SkyBridge Capital’in kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski’nin yakın gelecekte hem Bitcoin’in hem de altının Fed sayesinde yükseleceğine inandığını belirtti. 

Çin’in Twitter benzeri bir platformu Weibo birkaç kripto para hesabını kapattı.

Bireysel ve kurumsal yatırımcılar Bitcoin’i borsalardan hızla uzaklaştırmaya başladı. Glassnode tarafından sağlanan veriler, Bitcoin’in Kasım ayından bu yana en hızlı şekilde borsalardan çekildiğini ortaya çıkardı. 

MicroStrategy, daha fazla Bitcoin satın alabilmek için büyük borç teklifi sunarak ek 400 milyon dolar toplamayı hedeflediğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin’in bir aldatmaca olduğunu söyledi. Dolar ile rekabet ettiği için Bitcoin’i sevmediğini söyleyen Trump, Bitcoin’in sadece bir aldatmaca gibi göründiğini dile getirdi.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin kullanıcılarının El Salvador’u bir üs olarak benimsemelerine yardımcı olmak istediğini söyledi. 

Glassnode analitik ajansı tarafından sağlanan veriler, Pazartesi günü toplamda 22.550 Bitcoin’in kripto borsalarından taşındığını gösterdi. 

Santiment analitik ekibi, Bitcoin ve Ethereum’u izleyen en iyi göstergelerinin son hareketleri hakkında bir rapor yayınladı. Rapora göre, kripto balinaları daha fazla Bitcoin satın alırken, geçen yılın Ekim başında satın aldıkları Ethereum’u ellerinde tutmaya devam ediyor.

Bitcoin düşmanı Warren Buffett’ın şirketi kullanıcılarına Bitcoin ETF’si sunan bir dijital bankaya 500 milyon dolarlık yatırım yaptı. 

CNBC’nin “Squawk Box” programına katılan milyarder Marc Lasry, daha fazla Bitcoin satın almadığı için pişman olduğunu dile getirdi. Lasry insanlar daha fazla Bitcoin kullanmaya başlarsa lider kripto para biriminin yükselmeye devam edeceğini öngördü.

Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, düşüşün ardından yaklaşık 2 milyar dolar kaybetti. 

ABD Gelir İdaresi Başkanı (IRS) Charles Rettig, 8 Haziran’da bir Senato Finans Komitesi duruşması sırasında kripto para birimlerini düzenlemek için ek kaynaklara ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bunun üzerine Bitcoin düşüşe geçti. 

MicroStrategy, daha fazla Bitcoin satın alabilmek için tahvil anlaşmasını 500 milyon dolara yükseltti. 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin tasarısının 84 oydan 62’sini alarak Salvador Kongresi’nde resmen geçtiği açıkladı. Bitcoin artık El Salvador’da yasal bir para birimi olarak kabul edilecek.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in 20 bin dolara düşmek yerine 40 bin doları yeniden kazanma şansının çok daha yüksek olduğunu dile getirdi. 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, bir devlet şirketine volkan enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapma planı hazırlamasını istedi.

ABD Senatörü Ted Cruz, en büyük kripto para birimi Bitcoin’i destekledi. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, merkez bankası dijital para birimlerine odaklanan 9 Haziran Senatosu duruşması sırasında lider kripto para birimi Bitcoin’i sert bir şekilde eleştiren Elizabeth Warren’ı takibi bıraktı.

Basel Bankacılık Denetleme Komitesi (BCBS), bankaların Bitcoin varlıklarındaki kayıpları tam olarak telafi etmek için yeterli fon hazırlamasını önerdi ve Bitcoin’i en yüksek risk kategorisine yerleştirdi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmesi ile ilgili çeşitli sorunları gündeme getirdi. IMF El Salvador’un Bitcoin kararının finansal ve yasal sorunlar yaratabileceğini iddia etti. 

Popüler Fransız DJ David Guetta, Miami Beach’teki 14 milyon dolarlık dairesi için Bitcoin ve Ethereum kabul edeceğini açıkladı. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya devinin Bitcoin blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir ikinci katman ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network’ü entegre etmesinin sadece “an meselesi” olduğunu belirtti. 

Enerji bilincine sahip bir Kuzey Amerika Bitcoin madencilik şirketi grubu olan Bitcoin Madencilik Konseyi, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Konsey’de “hiçbir rolü” olmayacağını açıkladı.

Güney Afrikalı bir milyarder olan bir finansal hizmetler şirketi olan Sygnia’nın CEO’su ve kurucu ortağı Magda Wierzycka, Elon Musk’ın Bitcoin piyasasını kendi çıkarı için manipüle ettiğine inanıyor. 

ABD’nin en büyük bankası JP Morgan, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinin ekonomik bir fayda sağlamayacağını belirtti.

12 Haziran’da ortaya çıkan 687249 numaralı Bitcoin bloğu rekor sayıda işlem içerdi. 4.075 işlem ile bugünkü blokta yeni bir rekor kırıldı. 

Stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü kripto para analisti PlanB, “Hala 288 bin dolar oyunda” diyerek Bitcoin’in yükselişe geçeceğini öne sürdü.

Çin hükümeti Yunnan’da Bitcoin madenciliği faaliyetlerini bu ayın sonuna kadar durdurma kararı aldı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Büyüyen Ethereum işlem ücretleri, 2020 seviyelerine geri döndü. Ancak Ethereum ve Ethereum tabanlı DeFi protokollerine olan talep düşüşe geçti. 

Analitik platformu CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, ABD merkezli en büyük borsa olan Coinbase’den büyük miktarda Ethereum çekildiğini duyurdu. 

Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian, en büyük altcoin olan Ethereum’un büyük bir potansiyeli olduğunu dile getirdi.

Whale Alert kripto izleme hizmeti tarafından paylaşılan veriler, Huobi, Binance, Coinbase ve Bybit gibi üst düzey kripto para borsaları üç işlemde 269,5 milyon XRP transfer ettiğini gösterdi. 

Blockchain veri sağlayıcısı Whale Alert tarafından yayınlanan tweet’lere göre, Ripple ve diğer iki büyük kripto borsası toplamda 140.5 milyon XRP transfer etti.

SEC aleyhindeki davada mahkemede şirketin başkanı Brad Garlinghouse’u savunmak için Ripple hukuk ekibine yeni bir avukat dahil oldu.

Doge meme’inin arkasındaki Japon anaokulu öğretmeni Atsuko Sato, Doge’un meşhur meme’ini NFT olarak satışa çıkardı. Daha sonra Doge’un ünlü meme görüntüsü NFT olarak 4 milyon dolar değerinde Ethereum’a satıldı.

Solana’nın fiyatı son bir günde %20.9 artarak 33.5 dolardan 42 dolara yükseldi. 

Cardano’nun halka açık test ağı olan Alonzo’daki ilk akıllı sözleşme, 11 Haziran’da yapılan bir geliştirme güncellemesine göre başarıyla yürütüldü. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Cardano’yu “garip bir kült” olarak gördüğünü söyledi. Novogratz ayrıca kripto para biriminin 46 milyar dolarlık değerini şok edici buldu. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Ünlü NHL takımı San Jose Sharks, Bitcoin ve Ethereum dahil birçok kripto parayı kabul edeceğini duyurdu. 

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), ilgili menkul kıymetler yasalarını karşılamadığı için kripto para borsası KuCoin’e karşı harekete geçiyor.

Binance, Huobi ve OKEx kripto borsaları için yapılan aramalar Baidu ve Sogou gibi Çin’deki tüm arama motorlarında engellendi.

İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, kripto para ticareti için yasal çerçeve çağrısında bulundu. Rouhani, ulusal çıkarları korumak ve korumak için kripto para birimi faaliyetlerini yasallaştırma gereğini vurguladı. 

Yatırım stratejilerini hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara sunan San Antonio merkezli varlık yönetim şirketi Victory Capital, kripto para piyasasına girme planını açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kripto para birimi borsalarını düzenleme çağrısında bulundu.

Hindistan kripto endüstrisinden çeşitli üst düzey kaynaklara atıfta bulunan The New Indian Express, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para olarak tanımasının ardından, Hindistan’ın Bitcoin’i ülkede bir varlık sınıfı olarak nitelendirmesine yol açtığını bildirdi.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Pisscoin, CumRocket ve Dogecoin gibi meme token’lerinin borsalarda yasaklanacağını duyurdu. 

Sotheby’s müzayedesinde bir CryptoPunk NFT’si 12 milyon dolar değerinde 4.761 adet Ethereum’a satıldı.

Hut 8 Mining Corporation, hisselerinin dünyanın en büyük ikinci borsası olan NASDAQ’da listelenmek üzere onaylandığını doğruladı. 

Çin Halk Bankası eski başkanı Zhou Xiaochuan, 10 Haziran’da Şanghay’da başlayan Lujiazui Forumu 2021 sırasında kripto para birimlerinin potansiyel olarak gerçek ekonomiye hizmet edebileceğini söyledi. 

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, CBDC’lerin hükümeti bir sonraki bankacılık çağına taşıyacağına inanıyor.

Teksas Valisi Greg Abbott, son tweet’inde sanal para birimlerinin yasal statüsünü tanıyan bir yasa tasarısı imzaladığını duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz