Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2481
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kripto para birimiyle yollarını ayırdığını gösteren kırık kalp emojisi ile Bitcoin hashtag’ini paylaştı. Bu tweet’in ardından Bitcoin yaklaşık bir saat içinde keskin bir düşüş yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şimdilerde 35.935 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bridgewater Associates CEO’su Ray Dalio, CNBC’deki röportajı sırasında lider kripto para birimi Bitcoin’in “alternatif bir para birimi” olduğunu söyledi.

Wall Street araştırma firması Fundstrat’a göre, Bitcoin tarihinin üçüncü en büyük aylık düşüşünü kaydetmesine rağmen 50 bin dolar seviyesine ulaşabilir. 

Bir Bitcoin araştırmacısı, Bitcoin’i ölçeklendirmek için bir proje üzerinde çalışmak için ek fon aldı. Kripto borsası BitMEX, Bitcoin araştırmacısı Calvin Kim’e 100 bin dolar bağışladı.

Goldman Sachs’ın küresel emtia araştırma başkanı Jeff Currie, CNBC International ile yaptığı son röportajda Bitcoin’in altının yerini aldığı fikrini reddetti. Currie, lider kripto para birimi Bitcoin’in altının yerini alamayacağını ancak yeni bakır olabileceğini ifade etti.

Tesla şirketinin rakibi Kanadalı elektrikli araç üreticisi Daymak, henüz piyasaya sürülmemiş fütüristik arabası Spiritus’un park halindeyken Bitcoin ve Dogecoin madenciliği yapmayı mümkün kılacağını duyurdu.

Fon yönetim şirketi Guggenheim Partners, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir dosyaya göre yeni bir fon olan Guggenheim Aktif Tahsis Fonu başlattı.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın çevrimiçi itibarı, Bitcoin görüşünün değişmesiyle birlikte büyük bir darbe aldı.

Popüler trader Crypto Ed, Bitcoin yükselmeye başlamadan önce kısa vadede başka bir düşüş yaşayacağını öngördü. BTC/USD için 36 bin dolarlık kısa vadeli bir hedef veren analist boğa koşusuna devam etmeden önce başka bir fiyat düşüşü gerektiğini söyledi.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, portföyünde Bitcoin ve Ethereum bulunduğunu açıkladı. Suarez Bitcoin’i 35.000 ila 40.000 dolar seviyeleri arasındayken satın aldığını belirtti.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone Twitter hesabından Bloomberg’in Haziran ayı raporunu paylaştı. Bloomberg’e göre Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşmak için yükselişe devam etmesi muhtemel.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, en sevdiği kripto para Dogecoin (DOGE) ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili şakalar yaptı. Musk’ın açıklamasının ardından Bitcoin yaklaşık bir saat içinde keskin bir düşüş yaşadı.

Üst düzey kripto para borsası OKEx’in yöneticisi Lennix Lai, Bitcoin (BTC), Altın (XAU), NASDAQ ve S&P 500 dinamikleri arasındaki korelasyonu gösteren bir infografik paylaştı. Yıllar geçtikçe, kurumsal kabulün bir işareti olarak Bitcoin’in Nasdaq ile olan korelasyonu yükseldi. 

New York merkezli ofis geliştirici firma KPG Funds, kiracılarının kiralarını Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile ödemelerine izin verdi. 

IntoTheBlock analitik ekibi tarafından paylaşılan veriler, çok sayıda yeni yatırımcının 570 bin BTC satın aldığını gösterdi.

Miami’nin Bitcoin 2021 konferansında konuşan eski başkan adayı Ron Paul, Federal Rezerv’i sert bir şekilde eleştirdi ve ekonominin mevcut durumu ve Fed’in para politikası göz önüne alındığında Bitcoin’in “ciddi olarak değerlendirilmesi” gerektiğini söyledi. 

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Square’in Bitcoin için bir donanım cüzdanı geliştirmeyi “düşündüğünü” söyledi.

Kripto para türevleri borsası BitMEX, Pittsburgh merkezli Astrobotic Technology’nin dördüncü çeyrekte Bitcoin’i aya göndereceğini duyurdu. SpaceX’in Dogecoin’i aya göndereceğini açıklamasının ardından lider kripto para birimi Bitcoin de BitMEX sayesinde aya gönderilecek.

Tesla ve SapaceX CEO’su Elon Musk, Twitter profil fotoğrafında yeniden Bitcoin’e yer verdi.

Kraken CEO’su Jesse Powell, BTC’nin bu sene sonunda 200 bin dolara ulaşabileceğini öne sürerek önceki fiyat hedeflerine bağlı kaldı. 

Miami’deki Bitcoin 2021 konferansının son saatlerinde El Salvador büyük bir Bitcoin hamlesi yaptı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, önceden kaydedilmiş bir videoda, Bitcoin’in yasal ihale olarak tanınması için ülke kongresine bir yasa tasarısı göndereceğini duyurdu.

Square ve Blockstream, ABD’de güneş enerjisiyle çalışan bir Bitcoin madencilik tesisi inşa etmek için iş birliği yaptı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Glassnode Alerts tarafından bildirildiği üzere, 31 Mayıs 2021’de, Ethereum 2.0 mevduat sözleşme değerinin önceki yüksek seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. 

2021 Uluslararası Finans Forumu’nun (IFF) bahar toplantıları sırasında, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) bilim ve teknoloji denetim bürosu başkanı Yao Qian, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) doğrudan Ethereum ağında çalışabileceğini söyledi.

Ethereum işlem ücretleri bugün yeni aylık en düşük seviyeye geriledi. ETH gas ücretleri Pazar günü 10 gwei’ye düştü. 

En büyük altcoin Ethereum (ETH) dünden bu yana %11 değer kazanarak 2.640 dolara yükseldi. Bu yükseliş ile birlikte en büyük merkezi olmayan finans (DeFi) token’leri de değer kazandı.

Blockchain devi Ripple şirketi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı önemli bir galibiyet daha aldı. Yargıç Sarah Netburn, SEC’in kripto ödeme şirketinin XRP’nin menkul kıymet statüsü hakkında aradığı veya aldığı yasal tavsiye kayıtlarına erişme istediğini reddetti.

Blockchain devi Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, %12’lik bir fiyat artışının ardından 1 doları geçti. 

Fintech sağlayıcısı Ripple, yeni bir ayın ilk günü geldiğinde bir milyar XRP token’i daha yayınladı.

CNBC, Twitter’da Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tarafından uyarıldıktan sonra Ripple’ı XRP olarak değiştirdi. 

DLT veri izleme hizmeti Whale Alert, Çinli kripto devi Huobi’nin yarım milyar XRP aktardığını duyurdu.

2 Haziran tarihinde XRP topluluğu bugün kripto para biriminin 9. yılını kutladı.

Ripple kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb, geçtiğimiz ay devasa miktarda XRP sattı. Son veriler, Mayıs ayında ve Haziran ayının ilk dört gününde McCaleb’in satılmak üzere 453 milyon XRP aktardığını gösterdi.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, şaka token’i Dogecoin’i (DOGE) eleştirdi. “Kripto kralı”olarak anılan Silbert, token’in değerinin herhangi bir yardımcı program yerine “kolektif bir inançtan” ​​geldiğini iddia etti.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase Pro şaka token’i Dogecoin’i (DOGE) listeledi.ABD merkezli kripto para borsası Coinbase Pro’da listelenmesi ve ardından Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter hesabından Dogecoin ile ilgili açıklamalarda bulunması token’in %40 yükselmesini sağladı. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, kişisel servetinin %99’unun dijital varlıklarda bulunduğunu açıkladı ve parasının sadece Binance Coin (BNB) ve Bitcoin’de olduğunu belirtti.

Hindistan kripto para birimlerinde yasak olmadığını açıkladı. Hindistan Merkez Bankası, bankaların kullanıcılarının hesaplarını kripto ile uğraştıkları için kapatamayacaklarını duyurdu.

31 Mayıs’ta yapılan bir duyuruya göre, Mt. Gox kripto para borsasının mağdurları kaybettikleri Bitcoin’lerini geri alabilmek için oy kullanabilecek. 

Güneydoğu Asya’nın en büyük bankası Singapur merkezli DBS, yeni bir tokenize tahvil duyurdu ve bu sayede blok zincirinde tahvil ihraç eden en son banka oldu. 

Hint kripto borsası WazirX’in yerel kripto para birimi WazirX (WRX) son bir gün içinde %43 değer kazandı. 1.93 dolara kadar yükselen WRX token’i önemli bir yükseliş kaydetti. 

1 Haziran’da yapılan duyuruya göre Uniswap Labs, profesyonel Dota 2 ekibi Team Secret ile ortaklık kurdu.

İlk büyük ölçekli, karşılıksız token projesi olan 888 The New World ekosistemi, Flare (FLR) ağı üzerinde başlatılıyor. 888 The New World tarafından yapılan resmi duyuruya göre, dijital koleksiyon ilk olarak Flare’de (FLR) yayınlanacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) uygulamaya koymaktan vazgeçen hükümetlerin finansal sistemlerine ve parasal özerkliğe yönelik tehditlerle karşı karşıya kalabileceğini belirterek sert bir uyarıda bulundu. 

Google, kripto para borsaları ve cüzdanların ABD kullanıcılarını hedeflemesine izin verecek. Bugün yapılan açıklamada arama devi Google, 3 Ağustos’tan itibaren kripto para borsaları ve cüzdanların reklam vermesine izin verdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Tesla tweet’leri nedeniyle şirket avukatları tarafından onaylanması gereken mahkeme emri politikasını iki kez ihlal ettiğini açıkladı.

Rusya’nın merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina, ülke ekonomisi daha çevrimiçi hale geldikçe dijital para birimlerinin finansal sistemlerin geleceği olacağını ifade etti.

İngiltere’nin Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) Aralık ayında kurulan kripto para birimi işletmeleri için geçici lisans rejimini uzattı.

Solana (SOL), ROK Capital ile imzaladığı anlaşma sayesinde Kore pazarına açılıyor. ROK Capital, Solana blok zinciri ile stratejik bir ortaklığa girdi.

Dallas Mavericks’in sahibi milyarder Mark Cuban, eski SEC avukatı John Reed Stark’ı “kesinlikle kriptodan anlamadığı” için eleştirdi. 

Tom Henderson Twitter hesabından Rockstar Games tarafından hazırlanan GTA’nın son oyununda bazı görevleri tamamlamak için oyunculara nakit yerine kripto para ödülü verileceğini iddia etti.

IOHK CEO’su ve Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile arasını düzeltmeye çalışıyor.

Galaxy Investment CEO’su Mike Novogratz, büyük kurumsal yatırımcıların merkezi olmayan finans DeFi token’lerini benimsemeye başlamasının sadece bir zaman meselesi olduğunu belirtti. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), takipçilerine “diğer zengin insanların tweetlerine” dayalı ticaretin zengin olmanın yolu olmadığını söyledi. 

Piyasa değerine göre on altıncı en büyük kripto para birimi olan Solana, metrik sitesi Nomics’in verilerine göre son bir günde %12 ve bu hafta %48 arttı.

NFT Glee yaptığı açıklamada gelecekteki tüm Bitcoin konferanslarına ömür boyu erişimini garanti eden ve aynı zamanda birden fazla VIP avantajına erişim sağlayan “Golden Whale Pass” NFT’si için Justin Sun’ın 460.000 dolar değerinde ödeme yaptığını duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz