Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2592

HAFTANIN ÖNEMLİ BİTCOİN HABERLERİ

Geçtiğimiz hafta birçok düzeltme kaydeden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu haftaya yükselişle başladı.Hafta ortasında Bitcoin 40 bin doların üzerine yükseldi.Daha sonra ABD Başkanı Joe Biden’ın 6 trilyon dolarlık yeni harcama bütçesini açıklamasının ardından Bitcoin yükselişini sürdürdü. Ancak bir gün sonra Japonya Merkez Bankası Başkanı tarafından eleştirilen Bitcoin 36 bin dolara geriledi. Guggenheim’ın CIO’su Scott Minerd’ın hafta sonunda Bitcoin’in volatil olacağını söylemesinin ardından cumartesi günü Bitcoin 35 bin doların altına düşerek kırmızı renge döndü. Bitcoin şimdilerde 35.800 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Dünyanın en zengin hedge fon yöneticilerinden biri olan ve Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, bir miktar Bitcoin’e (BTC) sahip olduğunu açıkladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, Kuzey Amerika Bitcoin madencilik işletmelerinin yöneticileriyle bir toplantı yaptığını tweetledi ve onları “potansiyel olarak umut verici” olarak nitelendirdi.

Fundstrat’tan Tom Lee, 100 bin dolarlık yıl sonu Bitcoin hedefinin arkasında durdu. Bitcoin, yıllık kazançlarının çoğunu kaybettikten sonra 2021’de sadece %30 arttı. Buna rağmen Lee, yıllık Bitcoin hedefini değiştirmedi.

Bloomberg’in önde gelen emtia stratejisti Mike McGlone, geçtiğimiz hafta yaşanan piyasa düzeltmesine rağmen lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 100 bin dolara ulaşacağına inanıyor. 

Guggenheim Partners’ın baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, son CNBC röportajında, yeni bir kripto para biriminin Bitcoin ve Ethereum’u potansiyel olarak geçebileceğini öngördü.

Miami’de düzenlenecek olan dünyanın en büyük Bitcoin konferansının ünlü konuşmacıları arasında boks şampiyonu Floyd Mayweather yer alacak.

İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, ülkenin devlet televizyon ağından bugün yaptığı açıklamada, hükümetin yüksek enerji tüketimi seviyelerine ilişkin endişeleri nedeniyle İran’da Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğinin yasaklanacağını duyurdu. 

Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu (ASA), kripto para borsası Luno’nun büyük ölçekli Bitcoin reklam kampanyasını Londra’nın toplu taşıma sisteminden kaldırmaya zorladı.

Castle Island Ventures’tan Nic Carter, Bitcoin madenciliğini daha çevre dostu hale getirmek için harekete öncülük edecek doğru kişinin Elon Musk olmadığını belirtti. 

Fidelity Investments’in geçtiğimiz sene başlatılan Bitcoin endeks fonu 100 milyon dolarlık bir artış sağladı.

Ödeme devi PayPal, yakında kullanıcılarının kripto para birimlerini üçüncü taraf cüzdanlara göndermesine izin verecek.

Büyük bir Bitcoin madencilik merkezi olarak bilinen Sichuan’da Bitcoin madenciliği hakkında bir sempozyum düzenlenecek. 

Glassnode analiz ekibi tarafından sağlanan iki grafik, geçtiğimiz hafta Kanada merkezli Purpose Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) girişlerinin büyük bir düşüşün ardından yeniden yükselmeye başladığını gösterdi.

Kanada Merkez Bankası henüz dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlamasa da, merkez bankasının başkan yardımcısı Timothy Lane, projenin Bitcoin’den çok daha çevre dostu olacağını ifade etti.

Popüler TV programı “Shark Tank’ın” sunucusu Kevin O’Leary, Bitcoin’in sürdürülebilirlik sorununun kurumsal benimsemeyi engellediğini söyledi. 

Ark Yatırım Yönetimi’nin kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, Consensus 2021 konferansında bir konuşma yaparken, Bitcoin’in kapatılmasının imkansız olduğunu belirtti. 

Ünlü Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) gözetim programını halka açıklayan muhbir Edward Snowden, Başkan Joe Biden’ın geçtiğimiz gün açıkladığı devasa bütçe teklifinin Bitcoin için iyi olacağını belirtti.

Büyük kripto para fonu Grayscale, yalnızca bir günde 2,1 milyar dolarlık kripto varlığı kaybetti ve çıkışlar bir süredir devam ediyor. 

 

HAFTANIN ÖNEMLİ ALTCOİN HABERLERİ

Analitik verilere göre sadece on dakika içinde 1.5 milyar dolarlık Ethereum Binance borsasından çekildi. 

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH) Binance borsasında 2.436 dolar seviyesine düştü ve tek bir günde %11 değer kaybetti. 

Icahn Enterprises kurucusu Carl Icahn, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’u övdü. Milyarder Ethereum’u Bitcoin’e tercih ettiğini belirtti.

Yatırım ürünlerine odaklanan bir varlık yöneticisi olan WisdomTree, bir Ethereum ETF başvurusunda bulundu. WisdomTree, VanEck’ten sonra Ethereum ETF için başvuruda bulunan ikinci firma oldu.

Ethereum’un ortalama işlem ücretleri, Ocak ayından bu yana kaydedilen en düşük seviyelere geriledi. Kripto ölçüm sitesi BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, Ethereum’da bir işlemin ortalama maliyeti dün 7.37 dolara ulaştı, bu da ücretlerin ortalama 6.89 dolar olduğu 23 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeydi.

Blockchain devi Ripple, Bittrex ve diğer iki büyük borsa neredeyse 85 milyon XRP coin’i taşıdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aylardır devam eden Ripple davasında birkaç şahit daha eklemek için mahkemenin iznini istedi. 

Ripple CEO’su Brad Garlingouse, önceden belirlenen XRP tokeninin “sıfır enflasyon dinamiğine” sahip olduğunu söyledi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda kıdemli duruşma danışmanı olan Dugan Bliss, Ripple davasından çekilmek için mahkemenin iznini istedi.

XRP sahipleri, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Blockchain devi Ripple şirketine karşı açtığı davayı protesto etmek için Cuma günü Washington, D.C.’deki SEC binasının önünde toplandı.

Cardano Vakfı tarafından yapılan bir duyuruya göre, Proof-of-Stake blockchain Cardano 1 milyon ADA cüzdanını aştı.

Cardano’nun arkasındaki şirket olan IOHK’nın CTO’su Romain Pellerin, Dogecoin’in (DOGE) sadece bir şaka token’i olduğunu ve kesinlikle dijital para birimleri arasında geleceğin teknolojisi olmadığını belirtti. 

Tether’in piyasa değeri, tarihte ilk kez 60 milyar dolara ulaştı. 

Tesla CEO’su Elon Musk, en sevdiği kripto para birimi ilan ettiği Dogecoin’i (DOGE) kontrol etmediğini dile getirdi.

Dallas Mavericks’in sahibi milyarder yatırımcı Mark Cuban, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini iyileştirmeye çalışan Hintli bir kripto girişimi olan Polygon’a açıklanmayan bir miktar yatırım yaptı. 

Cardano (ADA) geliştiricisi Charles Hoskinson, Yahoo Finance’de, Ethereum’u proof of stake’e (PoS) geçiren Ethereum 2.0 güncellemesiyle Cardano’yu kıyasladı. Cardano’nun PoS’da pazar lideri olduğunu ve “mücadeleye liderlik ettiğini” iddia eden Hoskinson, bu pazara ilk Cardano’nun girdiğini söyledi.

Binance Smart Chain tarafından desteklenen popüler bir merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü olan BurgerSwap, saldırıya uğradığını ve 7.2 milyon dolar kaybettiğini belirtti. 

BitPay, Dogecoin’in (DOGE) ödemeler için Bitcoin, Bitcoin Cash ve Ethereum’dan sonra dördüncü en popüler kripto para birimi olduğunu ve işlem hacminin %12,6’sına yükseldiğini açıkladı.

Gizlilik kripto paraları Monero, ZCash, Horizen ve Dash %22 arttı. Bu sayede gizlilik paraları geçtiğimiz hafta yaşanan kripto çöküşünde kaydettiği kayıpların bir kısmını geri kazandı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Çin hükümetinin Bitcoin madenciliği ve ticaretini durdurma sözü vermesinden birkaç gün sonra, Huobi ve OKEx kripto para borsaları Çinli kullanıcılarının bazı hizmetlerine erişmesini engellemeye başladı. 

Dinamo Kiev, maç biletlerini fungible token (NFT) olarak satacağını duyurdu.

Reuters’in bildirdiğine göre Güney Kore Bankası, pilot platformunu başlatmaya hazırlanarak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmeye yaklaşıyor.

Rusya Merkez Bankası, önümüzdeki yıl dijital ruble denemelerini başlatma planlarını doğruladı. 

PricewaterhouseCoopers’a (PwC) göre, kripto hedge fonlarının yönetimi altındaki toplam varlık sayısı 2020’de iki katına çıkarak 2019’da 2 milyar dolardan 3,8 milyar dolara yükseldi.

DeFi token’lerinin yükselişe geçmesiyle birlikte toplam kripto para piyasasına 400 milyar dolar eklendi.

Greenpeace ve WWF çevre grupları tarafından yayınlanan bir rapora göre, İngiliz bankaları yılda 805 milyon ton CO2 üreten projeleri finanse etti. 

JPMorgan analisti Josh Younger, yeni araştırma notunda kripto para piyasasının devasa bir düzeltmeye rağmen “sağlıklı” kaldığını yazdı. 

SEC, kayıt dışı bir dijital menkul kıymet teklifi olduğunu iddia ettiği BitConnect’i destekleyen beş kişiyi suçladı. 

VanEck, kripto ETP’lerini Fransız ve Hollanda borsalarında listeleyen ilk ETF sağlayıcısı olacak. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz