Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2757
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta ortasında %30’luk bir düşüş kaydetti. 8 Şubat’tan bu yana ilk kez 40 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin, 31 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin’in düşüşüyle birlikte tüm altcoin’ler kırmızı renge döndü. Aynı gün akşam saatlerinde Bitcoin %43 oranında toparlandı ve 40 bin dolar seviyesine yaklaştı. Bir gün sonra Bitcoin yeniden 41 bin doların üzerine yükseldi ve birçok kripto para birimi yeşil renge dönmeye başladı.Bitcoin, Çin’in madencilik ve ticareti durdurma taahhüdünü yinelediğine dair haberler arasında 21 Mayıs’ta yeni bir fiyat düşüşü gördü. Bitcoin dakikalar içinde %12 düştü. En iyi kripto para şimdilerde 35 bin dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti hafta başında %40,2’ye düştü. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, bu hafta 2018’in ortasından bu yana görülmemiş seviyelere geriledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin sahip olduğu Bitcoin’i satmadığını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Musk, e-araba üreticisinin Bitcoin satmadığını doğruladı.

Fundstrat’tan Tom Lee, yıl sonu Bitcoin hedefini 100 bin dolardan 125 bin dolara çıkardığını söyledi.

MySpace’in kurucusu Tom Anderson, düşüşe rağmen lider kripto para birimi Bitcoin’i destekledi. Anderson, lazer gözlü bir fotoğrafını yayınladı ve Bitcoin’i dipten satın almak gerektiğini söyledi. 

Dijital varlık firması Galaxy Digital tarafından bu ay yayınlanan bir rapora göre, dünyanın bankacılık sistemi Bitcoin’den daha fazla enerji kullanıyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre Wall Street’ten bir grup analist, mevcut Bitcoin (BTC) düzeltmesinin devam etmesini ve lider kripto para birimi Bitcoin’in 40 bin dolara kadar düşmesini bekliyor.

MicroStrategy şirketi mevcut Bitcoin düşüşünde dipten Bitcoin satın almaya devam ediyor. 18 Mayıs SEC dosyalamasına göre, MicroStrategy coin başına ortalama 43,663 dolarlık bir fiyatla 10 milyon dolar değerinde Bitcoin daha satın aldı. 

Çin İnternet Finansmanı Derneği, Çin Bankacılık Derneği ve Çin Ödeme ve Takas Derneği ile ortak bir bildiri imzaladı ve halkı kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskleri konusunda uyardı. 

Avrupa Parlamentosu üyesi olarak görev yapan Alman siyasetçi Sven Giegold, Bitcoin madenciliğin kısıtlanması gerektiğini savundu. Bitcoin madenciliği tarafından tüketilen elektrik miktarına bir sınır getirilmesi gerektiğini söyleyen siyasetçi, bunun için bir yasa çıkarılması çağrısında bulundu.

Andrew Yang’ın başlattığı Humanity Forward kuruluşu birçok kripto para birimi bağışlarını kabul ettiğini duyurdu.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, CNBC’nin “Squawk Box” ile yaptığı son röportajına göre, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) 40 bin dolar seviyesini tutmasını ve ardından bir konsolidasyon döneminden sonra yükselişe geçmesini bekliyor. 

Borç verme platformu BlockFi, yanlışlıkla kullanıcılarına büyük miktarda Bitcoin promosyon ödülü gönderdi. 

Bitcoin fiyatının %30’a kadar düştüğü kripto piyasası çöküşünün ortasında, Bitcoin’e yatırım yapan teknoloji şirketleri de hisselerinin düştüğünü gördü. Yazılım şirketi MicroStrategy (MSTR), piyasa öncesi ticarette %14’e kadar geriledi, ardından öğlen EST itibariyle %8.4 düşüşle hafif bir toparlanma göstererek 487 dolardan 415 doların en düşük seviyesine geriledi.

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, mevcut Bitcoin düşüşüne rağmen önceki hedefine sadık kalarak lider kripto para birimi Bitcoin’in 500 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. 

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, 10 bin doları aşan kripto para transferlerinin İç Gelir Servisi’ne (IRS) bildirilmesi için çağrıda bulundu.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, lider kripto para birimi Bitcoin’in artık ana akıma girdiğine inanıyor. 

The New York Daily News tarafından yayınlanan bir rapora göre, Brooklyn Nets’in ana şirketi BSE Global, yakın gelecekte Bitcoin’i kabul etmeye başlayacak. 

Vermont merkezli bir tarımsal emtia ETF sağlayıcısı olan Teucrium, Bitcoin vadeli borsa Yatırım Fonu (ETF) için başvuruda bulundu. 

Bitcoin topluluğu, 22 Mayıs’ta BTC ile ilk pizza satın alımının 11. yıl dönümünü kutladı.

Goldman Sachs’ın kripto paralar ile ilgili yakında yayınlanacak raporunun sayfaları Twitter’da ekonomist Alex Krüger tarafından paylaşıldı. Raporda Michael Novogratz kritik bir güvenilir yatırımcı ve kurum kitlesinin şu anda kripto varlıkları ile ilgileniyor olmasının, resmi bir varlık sınıfı olarak konumlarını pekiştirdiğini savundu.

Popüler kripto para analisti Willy Woo, mevcut düşüşe rağmen Bitcoin (BTC) boğa koşusunun devam ettiğini dile getirdi. Bitcoin’in genel yükselişinin sona ermediğini söyleyen Woo, yükselişin devam edeceğini öngördü. 

Dünyanın en iyi satranç oyuncuları, bu hafta kripto para borsası FTX’in sponsor olduğu bir turnuvada 2,18 Bitcoin kazanmak için yarışacak.

Nomics’ten alınan veriler, tüm kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,5 trilyon doların altına düştüğünü gösterdi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

19 Mayıs tarihinde Kara Perşembe çöküşüne benzer bir düşüş gerçekleşti. En iyi altcoinlerin çoğu, değerlerinin yarısından fazlasını 24 saatten daha kısa sürede sildi. 

Hafta ortasında Ethereum (ETH) %40 düşüşle 2.059 doları gördü. Daha sonra toparlanan Ethereum 2.500 doların üzerine yükselmeyi başardı. Ancak haftanın son gününde yeni bir düzeltmeyle Ethereum yeniden 2.000 doların altına düştü ve %13 değer kaybetti. 

Arama verilerinin analizi, ABD, Almanya ve Türkiye’de Ethereum aramalarının arttığını gösterdi.

Ethereum Vakfı araştırmacısı Carl Beekhuizen yayınladığı yazıda, Ethereum’un Proof of Stake’e (PoS) geçtikten sonra enerji tüketiminin %99,95 oranında azalacağını belirtti.

Nvidia, üç yeni grafik kartının madencilik yeteneklerini sınırladı ve bunları “Lite Hash Rate” olarak etiketledi. Nvidia tarafından yayınlanan duyuruda şirket, yeni ürettiği GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti grafik kartlarına azaltılmış bir Ethereum hash oranı uygulayacağını açıkladı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum’un Bitcoin’in piyasa değerini aşma şansı olduğunu tahmin etti.

Hafta başında XRP ve Stellar yükselişe geçti. XRP, %17 artarak pazartesiden beri en yüksek fiyatı olan 1,6 dolara yükseldi ve Stellar %18 artışla 0,7 dolara yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Blockchain devi Ripple ve önde gelen kripto para platformları arasında toplamda 110 milyon XRP transfer etti. 

Mısır Ulusal Bankası, RippleNet ağına katıldı. 19 Mayıs tarihinde yayınlanan açıklamaya göre Blockchain devi Ripple ile Mısır’ın en büyük bankası olan Mısır Ulusal Bankası ile ortaklık kurdu. 

Blockchain devi Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Komisyonu’nun (SEC) yabancı menkul kıymet düzenleyicilerine Mutabakat Muhtırası (MoU) talepleri göndermesini durdurmayı talep etti ancak Yargıç Sarah Netburn Ripple’ın bu talebini reddetti. 

Whale Alert iki Ripple ODL platformu, BitGo ve diğer üç büyük borsa tarafından aktarılan 140 milyon dolar değerinde 113 milyondan fazla XRP tespit etti. 

Ripple’in ilk CTO’su Jed McCaleb, Mayıs ayının ilk 20 gününde soğuk depodan yaklaşık 265 milyon XRP satmak için taşıdı.

Tether, USDT tokenini Avalanche ağında piyasaya sürecek. Tether CTO’su Paolo Ardoino, The Block’a verdiği demeçte, USDT’nin Avalanche ağındaki lansmanının Haziran ortasında başlatılacağını söyledi.

CryptoQuant analitik platformu tarafından sağlanan veriler, akıllara durgunluk veren 5,28 milyar dolarlık stablecoinlerin birden fazla kripto borsasına yatırıldığını gösterdi.

Tesla CEO’su Elon Musk, en sevdiği kripto para birimi ilan ettiği Dogecoin’i (DOGE) 1 dolara ulaştırmak istiyor.

Elon Musk, son düzeltmeye rağmen Dogecoin’i (DOGE) tutmaya devam edeceğini açıkladı. Musk, hiçbir zaman Dogecoin satmadığını ve ileride de satmayacağını dile getirdi.

Monero (XMR), Biden’ın yeni vergi planlarının ardından yükselen birkaç kripto para biriminden biri oldu. Gizlilik token’i Monero %32 artarak 316 dolara yükselmeyi başardı. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

FLR token sahipleri için Flare Atlas “oracle” hizmeti, mainnet’te Flare doğrulama süreçlerine katılacak olan genişletilmiş “veri sağlayıcıları” listesini açıkladı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Shiba Inu (SHIB) tokenlerinin %90’ını yakarak Shiba Inu topluluğunda değişiklikler yaptı. Kalan yüzde 10’un hayır kurumuna gönderileceğini açıkladı.

Bloomberg’in bildirdiğine göre Bank of America, düzenlenmiş kripto şirketi Paxos tarafından geliştirilen ABD hisse senetleri için blockchain tabanlı yerleşim ağına katıldı.

Mike Novogratz’ın kurduğu ve yönettiği Galaxy Digital’in 2021 yılı ilk çeyrek raporuna göre, şirket net kapsamlı gelirini %58 artırdı ve geçen yıl 27 milyon dolar kaybettikten sonra şaşırtıcı bir şekilde 860 milyon dolara çıkardı.

Coinbase Wallet, kullanıcılarının merkezi olmayan finans veya DeFi kullanmasını kolaylaştırmak için yeni bir tarayıcı uzantısı başlattı.

Bloomberg verilerine göre Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, günde 3,16 milyar dolar kaybettikten sonra dünyanın en zengin milyarderleri sıralamasında üçüncü sıraya geriledi.

Hindistan kripto para birimlerini düzenlemek için özel bir komite kuruyor. 

Business Insider’a göre, San Francisco merkezli bankacılık devi Wells Fargo, haziran ortasına kadar varlıklı kullanıcılar için kendi kripto para birimi stratejisini eklemeye hazırlanıyor.

Forbes makalesine göre, birkaç kripto milyarderi, son dokuz günde net değerlerinin toplam 15 milyar dolarından fazlasını kaybetti. 

Instagram, 8 Haziran ile 10 Haziran arasında üç gün sürecek olan “İçerik Oluşturucu Haftası” kapsamında non fungible token (NFT) oluşturucular için bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yeni başkanı Gary Gensler, ajansın “kripto gibi konuları içeren davaları açmaya hazır olması gerektiğini” belirtti. 

Avustralya Mali Hizmetler Bakanı Jane Hume, kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olarak büyüyeceğini ve Avustralya hükümetinin kripto trader’larının önünde durmayacağını söyledi.

İngiltere Premier Ligi’nin Manchester City kulübü, Riyad Mahrez ve Sir Kenny Dalglish’in yardımıyla NFT çılgınlığına katıldı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz