Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
828

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin’in aktif hale geldiği 2009 yılından bu yana kripto para ağlarındaki işlem sayısı giderek arttı ve bu yıl itibariyle 3.1 milyar adede kadar ulaştı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, durumun çok kötü bir noktaya geldiğini bu nedenle Bitcoin’in güvenli bir liman olarak görülmediğini söyledi

Stock to flow modeli ile ünlenen PlanB Mart ayında Bitcoin 8.600 doların altında kapatmayacağını tahmin etti. PlanB, Bitcoin’in Mayıs ayında gerçekleşecek ödül yarılanmasının ardından Aralık 2021’e kadar 100.000 dolara ulaşmasını bekliyor.

State Street’in dijital ürün geliştirme ve inovasyon Genel Müdürü Jay Biancamano, Blockchain teknolojisi ve dijital varlıkların elektronik ticaretin seneler önce yaptığı gibi piyasayı etkilediğini söyledi ancak Bitcoin’in şimdilik elektronik ticarette olduğu gibi piyasayı gerçekten ele geçirmediğini belirtti.

Glassnode tarafından hesaplanan verilere göre Bitcoin Realize Edilmemiş Kar endeksi analizine göre fiyat çok sağlıklı bir noktada ve yeni bir boğa koşusu başlamak üzere.

Yeni yayınlanan bir rapora göre dünya genelinde 75 ülkedeki kripto ATM’lerinin sayısı 7.000‘in üzerine çıktı.

Tim Draper Amerika’nın başkan seçilseydi neler yapardı diye sıraladı. Milyarderin planı, Kaliforniya’yı altı ayrı eyalete bölmenin ve Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’i affetmenin yanı sıra Bitcoin’i ulusal bir para birimi haline getirmekti.

Amerikan Merkez Bankası Fed’in 3 Mart tarihinde yaptığı olağanüstü faiz indirimi sonrasında yukarıya doğru bir ivme yakalayarak 8965$’a kadar yükselen Bitcoin (BTC) sert bir satış duvarı ile karşılaşarak tekrar araftaki yerine döndü.

VanEck’in dijital varlık stratejisti Gabor Gurbacs, Bitcoin’in enerji tüketiminin ağı güvenli ve merkezi olmayan hale getirmek için gerekli olan bir özellik olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası’nın yeni başkanı Andrew Bailey, Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığını söyledi.

Bu hafta Güney Kore‘de ve Hindistan‘da kripto paraların kullanımı yasal hale geldi. Bunun üstüne Bitcoin fiyatında artış görüldü.

Amerikalı profesör Steve Hanke kripto yatırımcılarına yine Bitcoin’den kaçınmalarını tavsiye etti.

Gazeteci ve trader Max Kaiser Bitcoin’in bu yıl içerisinde ciddi yükseliş yaşayacağını iddia etti. Kaiser’e göre Corona virüsü sebebiyle global ekonomideki bozulmaya müdahale edecek olan Ameriken Merkez Bankası Fed, faiz indirimlerine gitmeye ve piyasaya para dağıtmaya devam edecek.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Bitcoin fiyatının uzun süre 9.000 dolar seviyesinde kalmayacağını öngördü.

Binance.US kurucusu ve CEO’su Catherine Coley ABD’deki Bitcoin durumu ve kripto para biriminin benimsenmesi hakkında konuştu. 

Fransız Mahkemesi Bitcoin’i para birimi olarak tanıdığını duyurdu.

Amerikalı milyarder yatırımcı Mark Cuban, herhangi bir kripto para birimine sahip olmadığını açıkladı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

İkinci büyük kripto para birimi Ethereum‘un fiyatında yakında ciddi bir kırılma bekleniyor, bu arada Anthony Pompliano Bitcoin’in aksine Ethereum’un para olduğuna inanmanın bir hata olduğunu söyledi.

Bugün,@BTC_JackSparrow isimli trader Haziran ya da Temmuz civarı Ethereum’un 700 dolar veya daha yüksek seviyeye yükselebileceğini tahmin etti.

10 milyar dolarlık Blockchain şirketi Ripple yeni bir özellik açıkladı.  Yapılan açıklamaya göre  şirket XRP sahiplerine güvenli, uyumlu ve kullanımı kolay bir cüzdan sunmaya hazırlanıyor.

Popüler kripto analisti Luke Martin kısa süre önce, Financial Times makalesine yanıt olarak XRP’nin Ripple için iyi olduğunu ve hatta hayatta kalmasının tek yolu olduğunu tweetledi.

Ripple CEO’su Brad GarlinghouseXRP satışlarının şirketin karlılığının önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Ripple şirketi emanet cüzdanından 1 milyar XRP çıkardıktan hemen sonra 70 milyondan fazla XRP aktarımı yaptı.

Whale Alert, bugün içinde yapılan iki büyük XRP işlemini tespit etti. İlk transfer Bithumb kripto borsasından 22.000.000 XRP yani 5 milyon dolar borsanın cüzdanları arasında transfer edildi. İkinci transfer ise Jed McCaleb’ın cüzdanına yapıldı.

Ripple’ın CTO’su David Schwartz, doğrulayıcıların şirketin emanet cüzdanında sahip olduğu tüm XRP tokenlerini yok edip edemeyeceği hakkında konuştu.

Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino, yaklaşan bir konferansta tartışmalı bir stabil kripto para olan Tether’ı (USDT) anlatmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıların korona virüsünden kaynaklanacak ölüm ve bulaşma sayısı hakkındaki tahminlerinden kazanç elde etmelerini sağlayan kripto para Corona Coin piyasa sunuldu.

Justin Sun borsaların gücünü arkasına alarak STEEM’in uğradığı bir saldırı karşısında merkezsiz ağın yönetimini ele alarak kendi istediği şekilde soft fork yaptı ve bunu yaparken ağ oylamasında delegelerin verdiği oylara müdahale ederek paranın merkesizliğine darbe vurdu iddiası ortaya atıldı.Bunun üzerine Binance CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao, Tron’un kurucusu Justin Sun ile ilgili açıklamalarda bulunarak; Sun’ın Steem Blockchain’ini ele geçirmesi konusunda Binance’ın desteğini eleştirenlere seslendi.

Tesla CEO’su Elon Musk, yeniden Dogecoin’i desteklediği yönünde paylaşımda bulundu.

Litecoin’in (LTC) geliştiricisi David Burkett, Litecoin ağı için tasarlanan MimbleWimble gizlilik protokolü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Burkett testnet lansmanının ilk tarihini açıkladı.

Microtask platformu StormX, kripto para birimi geri ödeme özelliğini mobil kullanıcılar için kullanılabilir hale getiriyor.

Altına sabitli Tether stablecoin (XAU₮) en yakın rakibinin önüne geçerek 21 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Ünlü analist Scott Melker,Melker, pazardaki durgunluğu doğru yatırımlarla tersine çevrilebileceğinden bahsetti ve Hedera Hashgraph (HBAR) ve Coti’yi (COTI) vurguladı. 

Ethereum tabanlı spor tokenizasyon platformu Chiliz, Blockchain platformu Chainlink ile anlaşma imzaladı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
İlk Bitcoin savunucularından ve Bitcoin Vakfı’nın kurucularından Charlie Shrem, birçok Amerikalının hala ulaşamadığı Blockchain ve kripto paraların olduğunu söyledi.

IOTA ağı, ekip kullanıcı cüzdanlarının boşaltıldığı birden fazla rapor aldıktan sonra 12 Şubat’ta kapatılmıştı. Bu hafta yayınlanan habere göre ağ 10 Mart tarihinde yeniden açılıyor.

Bloomberg, 2017’den beri bilgisayar korsanları tarafından yatırımcılardan 9.8 milyar dolar çalındığını açıkladı. 

Almanya’nın mali düzenleyicisi kripto paraları finansal araç olarak sınıflandıran yönergeler yayınladı. Alman Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin) 2 Mart 2020 Pazartesi günü yaptığı açıklamada kripto paraları sınıflandırdı.

ABD, Kuzey Kore’nin Lazarus Grubuna bağlı iki Çinli vatandaşı Apple hediye kartları aracılığıyla kripto para aklamaktan suçladı.

Kripto Teknik ekibi her Pazartesi yaptığı gibi bu hafta da Bitcoin ve Altcoinlerdeki durumu analiz etti.

Kripto sektörünün ünlü ismi John McAfee ABD başkanlık kampanyasını bıraktığını açıkladı. Bunun yerine Beyaz Saray’da kendine başka bir pozisyon bulduğunu duyurdu.

HTC, Exodus 5G Hub adlı “dünyanın en güvenli” router’ını tanıttı. Exodus 5G Hub, sahiplerinin bir Bitcoin node çalıştırmasına ve bir cüzdan kripto para birimlerini yönetmesine olanak tanıyor.

Blockchain şirketi Ripple’in ana ortağı MoneyGram, bulut tabanlı stratejisini uygulamaya başlıyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Blockchain sayesinde dünyanın % 80’i kripto paraları kullanacak dedi.

Nike, Tommy Hilfiger ve Calvin Klein gibi önde gelen giyim markaları, küresel bir tedarik zincirindeki ürünleri izlemek için yeni bir projede yer alıyor.

Bu hafta içinde Hindistan kripto para yasağını kaldırdı. Ancak The Economic Times tarafından yayınlanan 6 Mart tarihli bir rapora göre, RBI mahkemenin kararının kripto para birimi ticaretine yol açabileceğinden ve bankacılık sistemini riske atabileceğinden endişe duyuyor.

IOTA’nın Trinity Cüzdanına yapılan son saldırının ardından David Sonstebo mağdurların zararlarının telafi edileceğini söyledi.

D5’in kurucusu Alex Svanevik, Ethereum’un üstünde faaliyet gösteren merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan Kyber Network’ün 2020 yılında 1 milyar dolar hacmine ulaşmasını beklediğini açıkladı. 

Dünyanın en iyi borsalarından Kraken, Noisebridge şirketine 156.000 dolarlık Bitcoin bağış yaptı.

Akbank; dünyada Binance borsası ile çalışan ilk banka oldu.Ancak kısa bir süre sonra bu işbirliği son buldu. Teknik sebeplere nedeniyle işlemlere ara verildiğini duyuran Binance, bugün kullanıcılarına gönderdiği mail ile işlemlerin tamamen durdurulduğunu açıkladı.

Binance DEX, FTX borsası ile işbirliği içine girerek marj ticaret çiftlerini başlattı.

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), BitMEX’i yetkilendirme olmadan finansal hizmetler sunmakla suçladı ve İngiliz vatandaşlarını BitMEX’e karşı uyardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz