Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
345
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta ortasında Tesla şirketinin artık ödeme seçeneği olarak Bitcoin kabul etmeyeceğini açıklaması üzerine lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) düşüşe geçti. %10 değer kaybeden Bitcoin 50 bin dolara geriledi. Bitcoin haftanın son gününde 49.300 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Tarihteki herhangi bir NFL serisinden daha fazla Super Bowl maçı kazanmasıyla tanınan ünlü oyun kurucu Tom Brady, lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) benimsedi. 

Morgan Creek Capital CEO’su Mark Yusko, Bitcoin’in önümüzdeki dört veya beş yıl içinde 250 bin dolarlık bir değere ulaşabileceğini tahmin etti.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’tan paylaştığı son gönderisine göre keçilerine “Max” ve “Bitcoin” adını verdiğini duyurdu. Bunun üzerine SkyBridge kurucusu Anthony Scaramucci, Zuckerberg’i Bitcoin topluluğuna davet etti.

Chicago Board Options Exchange (Cboe), Fidelity Investment’ın Bitcoin ETF’sini listelemek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir teklif sundu. 

Peter Thiel’ın kurduğu Palantir, bilançosuna Bitcoin ekleme planını açıkladı. CNBC’ye göre milyarder Peter Thiel tarafından kurulan veri madenciliği şirketi Palantir Technologies, kazanç çağrısı sırasında Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak benimsedi. 

ECB’den Fabio Panetta, Bitcoin madenciliği küresel sürdürülebilirlik çabalarına zarar verebileceğini belirtti. 

Blockchain yazılım firması Block.one, bir kripto para borsası başlatma planlarını duyurdu. Salı günü yayınlanan bir açıklamaya göre, “Bullish Global” olarak adlandırılan platform EOS blok zincirinde çalışacak. 

CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’in temellerinin güçlü kaldığına ve bu düzeltmenin tamamen teknik olduğunu dile getirdi. Ayrıca finans kurumlarının hala dünyanın en büyük kripto para birimini satın almaya devam ettiğini belirtti.

Eski Ripple ortağı MoneyGram şirketi Bitcoin’i benimsemeye başladı. Dallas merkezli para transferi şirketi, Bitcoin alımlarını ve satışlarını binlerce kişiye ulaştırmak için kripto para borsası Coinme ile ortaklık kurduğunu duyurdu. 

SEC, yatırımcıları Bitcoin vadeli işlem piyasasında dikkatli olmaya çağıran bir bildiri yayınladı.

Kripto borsası Bitstamp CEO’su Julian Sawyer, kripto endüstrisinin kitlesel pazarı kapsayacak şekilde büyüdükçe “önemli bir an” ile karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin artık bir ödeme seçeneği olarak Bitcoin kabul etmediğini açıkladı.Bunun üzerine kripto para topluluğundan birçok kişi Musk’ın bu hareketine tepki gösterdi. Birçok uzman “Musk son üç ayda Bitcoin madenciliğinin nasıl çalıştığını bilmiyor muydu?” diye sordu.

BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin madencilik 25 trilyonun üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, sahibi olduğu Dallas Mavericks’in Bitcoin ödeme desteğini devam ettireceğini dile getirdi. Musk’a yanıt olarak tweet atan Dallas Mavericks sahibi Mark Cuban, Mavs’ın biletler ve ticari ürünler için ödeme aracı olarak Bitcoin, Ethereum (ETH) ve Dogecoin’i (DOGE) kabul etmeye devam edeceğini açıkladı.

MicroStrategy şirketi 15 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. Şirketin CEO’su Michael Saylor, MicroStrategy’nin nakit olarak 15 milyon dolar değerinde 271 adet Bitcoin satın aldığını duyurdu. 

Ödeme şirketi Square’in baş yatırım sorumlusu Amrita Ahuja, geçtiğimiz günlerde Financial News’e şirketin daha fazla Bitcoin satın almayı planlamadığını söyledi.

Tesla şirketinin hisse senetleri düşüşe geçti. Tesla hisseleri sene başındaki rekor seviyesine kıyasla neredeyse %40 düştü. 

SkyBridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) “zirve avcısı” olarak nitelendirdi.

Büyük küresel yatırımcı ve Bitcoin destekçisi olan Tim Draper, Tesla’nın Bitcoin ödemelerini askıya almasının ardından Elon Musk’ı eleştirdi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

10 Mayıs tarihinde ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH) tarihinde ilk kez 4 bin doları aşmayı başardı. 

Ethereum’un (ETH) piyasa değeri, tüm zamanların en yüksek seviyelerinin arasında ilk kez 500 milyar dolara ulaştı. 

Glassnode tarafından 12 Mayıs’ta sağlanan verilere göre, sadece 10 dakika içinde 103.124 ETH kripto borsalarına gönderildi. 

118 milyon dolar değerinde 74 milyon XRP, San Francisco’da bulunan Coinbase ve Seattle merkezli Bittrex kripto ticaret şirketleri tarafından işlem gördü. 

XRPscan verilerine göre, Ripple’ın kurucu ortağı ve ilk CTO’su Jed McCaleb, geçtiğimiz iki hafta içinde 259 milyon XRP token sattı. 

Önde gelen CNN sunucusu Julia Chatterley, yatırımcı Anthony Pompliano’nun katıldığı programda XRP’nin Bitcoin’den daha çevreci olduğunu belirtti.Chatterley, XRP veya Ethereum gibi para birimlerinin madencilik yapılamayacağını ve bu nedenle Bitcoin’den ‘daha temiz’ ve ‘daha çevreci’ olduğunu varsaydı. 

Geometric Energy Corporation (GEC) tarafından yapılan açıklamaya göre Elon Musk’ın şirketi SpaceX tamamen şaka token’i Dogecoin ile finanse edilen “DOGE-1 Mission to the Moon” isimli projeyi başlatacak. 

İnternet arama istatistikleriyle ölçülen Dogecoin’e (DOGE) yönelik küresel kamu ilgisi, ilk kez Bitcoin’in (BTC) ilgisini geçti. Google Trends’den alınan veriler 2-8 Mayıs tarihleri arasında Dogecoin’in lider kripto para birimi Bitcoin’den daha çok aratıldığını gösterdi.

Dünyanın en büyük borsası Binance, Shiba Inu’yi (SHIB) Innovation Zone’da listeledikten sonra Shiba-Inu tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini başlatmak üzere olduğunu duyurdu.

CNBC’nin son Squawk Box programına katılan Dijital Ticaret Odası’nın kurucusu ve CEO’su Perianne Boring, Dogecoin’in fiyatını yükselten Tesla CEO’su Elon Musk’ın elinden geldiğince sert bir şekilde pompalayan bir Dogecoin sahibi olduğunu belirtti.

Popüler analiz şirketi Glassnode tarafından sağlanan grafiklere göre, balinalar sadece on dakika içinde kripto borsalarına toplamda 813 milyon Tether (USDT) gönderdi. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, topluluğun Tesla’nın otomobilleri için Dogecoin’i kabul etmeye başlamasını isteyip istemediğini öğrenmek için bir anket yayınladı. Anket sonucuna göre yanıt verenlerin %78.2’si Tesla şirketinin ödeme seçeneği olarak Dogecoin kabul etmesini istediğini gösterdi.

Özel sermaye şirketi Bain Capital’in eş başkanı Steve Pagliuca, Dogecoin’i bir “felaket reçetesi” olarak nitelendirdi. Pagliuca, bir veya iki dolar değerinde Dogecoin satın almanın eğlenceli olacağını ancak birikimlerini Dogecoin’e kesinlikle yatırmayacağını dile getirdi.

Stablecoin Tether (USDT), The Block’a göre 2014 yılından bu yana ilk kez rezerv raporu açıkladı. Yayınlanan raporda 31 Mart 2021 itibariyle, Tether’in rezervlerinin neredeyse %76’sı nakit veya nakit benzerlerinde tutulduğu görüldü.

Cardano Vakfı, Tesla’nın Cardano (ADA) tokenini benimsemesi gerektiğini belirtti. Twitter hesabından açıklama yapan Cardano Vakfı, Cardano ve Tesla şirketleri arasında mükemmel bir eşleşme olduğunu dile getirdi.

Coinbase borsasının Dogecoin token alım satımına izin vereceğini duyurması, Dogecoin’in yükselişe geçmesini sağladı. ABD merkezli kripto borsası Coinbase, piyasa değeri ile dördüncü en büyük token olan Dogecoin’i listeleyeceğini duyurdu. 

Elon Musk, Coinbase’in DOGE’u listeleyeceğini onayladıktan sonra yeni duyuru ile Dogecoin’in piyasa değerine 12 milyar dolar ekledi. Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para biriminin işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalıştığını duyurdu.

14 Mayıs tarihinde kripto para borsası FTX, USDC’nin ortak yaratıcısı Circle ile ortaklık yoluyla USD Coin (USDC) desteğini artırdı.

CoinMarketCap platformu tarafından paylaşılan verilere göre Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA, %17’lik bir artışla 2,18 dolara ulaşarak yeni bir tarihi zirveye ulaştı.

Cardano (ADA) tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam ederken, Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban’ın ilgisini çekti.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre, İsviçre’nin büyük bankası UBS, kullanıcılarından gelen yoğun talep doğrultusunda kripto para birimi sunmaya başlayacağını duyurdu. 

Çinli çay şirketi Urban Tea, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) kabul etmeye başladı. 

eBay, NFT satışlarına girişen ilk büyük e-ticaret şirketi oldu. Reuters’in bildirdiğine göre, e-ticaret devi eBay, non fungible token (NFT) satışlarına izin vereceğini duyurdu.

BitMEX kara para aklama davasının tarihi, suçlamaların ilk açıklanmasından 18 ay sonra, Mart 2022’de başlayacak şekilde belirlendi. 

Kripto para birimlerinin yasal statüsünü tanıyan “Sanal Para Yasası” Texas Temsilciler Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bitwise’ın “kripto” ETF’si piyasaya sürüldü. Şirketin 12 Mayıs tarihli açıklamasına göre, adında “kripto” kelimesi bulunan ilk borsa yatırım fonu ETF 1,5 milyar dolarlık dijital varlık fonu yöneticisi Bitwise tarafından ABD’de başlatıldı.

Facebook destekli dijital para birimi projesi Diem, ABD Dolarına sabitlenmiş bir stablecoin başlatmak için kripto para birimi dostu banka Silvergate ile ortaklık kurdu. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, New York Magazine ile yaptığı yeni röportajda kripto para birimlerinin artık toplam net değerinin %85’ini oluşturduğunu açıkladı. 

Chainalysis’e göre, bu yıl kripto para biriminde en az 81 milyon dolar fidye yazılımı saldırıları yoluyla çalındı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz