Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2465
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 4 Mayıs tarihinde 58 bin dolarlık direnç alanı tarafından reddedildi ve 56 bin dolara kadar geriledi. Hafta sonuna doğru 58 bin dolarlık alana yeniden yükselmeyi başaran Bitcoin şimdilerde 57.800 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert, lider kripto para birimi Bitcoin 100 bin dolara ulaştığında Berkshire Hathaway şirketine Bitcoin satmayı dört gözle beklediğini dile getirdi. 

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Bitcoin’in volatilitesi hakkında yorum yaparak, piyasa değerine göre en büyük kripto paranın Apple ve Tesla gibi benzer büyüklükteki şirketlerin hisse senedi fiyatlarından daha az volatil olduğunu ifade etti. 

Chicago merkezli CME Group devi, 3 Mayıs tarihinde micro vadeli işlemlerini başlattı. 

E-ticaret devi eBay, kripto para birimlerini yeni bir ödeme seçeneği olarak eklemeyi bir kez daha düşünüyor. Seneler önce ödeme seçeneği olarak Bitcoin’i eklemeyi planlayan şirket şimdilerde bunu bir kez daha hedefliyor. 

Kuzey Amerika’daki en büyük kripto madenciliği şirketlerinden biri olan Blockcap, ek 8.000 ekipman satın aldığını ve diğer kripto para birimleri madenciliğine başladığını açıkladı.

Müzayede evi Sotheby’s, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile ortaklık kurdu ve bu sayede ödeme seçeneği olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) kabul edeceğini açıkladı. 

The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi zirvesinde, Amerika’nın en büyük bankası JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon, kullanıcılarının lider kripto para birimi Bitcoin ile ilgilendiklerini ifade etti. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, faiz oranlarının yükselmesi gerekebileceğini söyledi. Yellen’in açıklamaları üzerine lider kripto para birimi Bitcoin %7 düşüş kaydetti. 

New York Eyaleti, Bitcoin madenciliğini üç yıllığına durdurabilir. Önerilen bir yasa tasarısında, endüstrinin çevresel etkisini doğru bir şekilde değerlendirmek için New York Eyaletindeki Bitcoin madenciliği üç yıllık bir süre için durdurulması istendi. 

Mil başına ödeme yapan bir sigorta şirketi olan Metromile, bugün kullanıcılarının Bitcoin’de (BTC) prim ödemesine izin vereceğini duyurdu. 

Goldman Sachs, yatırımcılarına Bitcoin destekli devredilemez vadeli sözleşmeler sunmaya başladı. 

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin’in menkul kıymet olmadığını söyledi. Gensler Bitcoin’in oldukça volatil bir varlık olmasına rağmen dijital ve sınırlı bir değer deposu olduğunu ifade etti. 

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Bitcoin ve kripto para birimlerini sadece takip etmek için bile oldukça fazla enerji harcandığını vurguladı ve Bitcoin’in çevresel etkisinin gerçek bir sorun haline geldiğini belirtti.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH)  hafta başında  tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.140 dolara ulaştı.Ethereum 8 Mayıs’ta rekor seviyesini belirleyerek piyasa değerini 442 milyar doların üzerine çıkardı. Haftanın son gününde ise Ethereum 3.983 dolara ulaştı ve bu sayede 4 bin dolar seviyesini geçmeye çok yaklaştı.

Colin Wu, Ethereum (ETH) fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte dijital borsalara ETH girişlerinin %44,2 oranında düştüğünü bildirdi.

Ethereum’un 3 bin doları aşmasıyla Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in kişisel cüzdanındaki Ethereum miktarı 1 milyar doları aştı. 

Müzayede evi Sotheby’s, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile ortaklık kurdu ve bu sayede ödeme seçeneği olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) kabul edeceğini açıkladı.

Varlık yönetimi devi VanEck, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) “VanEck Ethereum Trust” adlı bir borsa yatırım fonu başlatmak için başvuruda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP sahiplerinin kendilerini Ripple davasına dahil etmeye çalışmalarını engellemek istediğini belirtti. 

Büyük kripto para platformları arasında yaklaşık 98 milyon XRP transfer edildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ticaret ve piyasa bölümünde 2008’den 2009’a kadar çalışan Georgetown Hukuk profesörü Linda Jeng, Roll Call’a SEC’in Blockchain devi Ripple şirketi ile olan yasal mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. 

Blockchain devi Ripple, yakın zamanda yayınlanan üç aylık raporuna göre, 2021’in ilk çeyreğinde XRP satışlarını %97 artırdı. 

163 milyon dolara eşdeğer olan XRP transferi şirketin fonları diğer platformlara taşımak için sıklıkla kullandığı RL18-VN cüzdanına gönderildi.

Milyarder Mark Cuban, Dogecoin’in potansiyel olarak uygun bir para birimine dönüşebileceğine inanıyor. 

Binance borsasının yerel parası Binance Coin (BNB), 654 dolara yükselerek yeni bir rekor kırmayı başardı. 

Hafta başında Dogecoin’in piyasa değeri sosyal medya devi Twitter’ın ve Ford Motor Company’nin piyasa değerini aştı.

CoinMarketCap’in yayınladığı verilere göre, şaka token’i Dogecoin (DOGE) tüm zamanların en yüksek seviyesi 0.48 dolara ulaştı. Bu sayede Dogecoin, CoinMarketCap sıralamasında yeniden en büyük beşinci kripto para olarak listelendi. 

Winklevoss ikizlerinin sahibi olduğu Gemini borsası bugün popüler kripto para Dogecoin’i (DOGE) listeledi.

Yakın tarihli bir Bloomberg röportajında, Blockchain Capital’in ortağı Spencer Bogart, popüler kripto para birimi Dogecoin’in gerçek kullanıcıları ve geliştiricileri olmadığını belirtti.

Önde gelen ABD merkezli kripto borsalarından biri olan Kraken, Cardano’nun ADA’sı için staking yayınladı. 

Ethereum Classic (ETC) %40 yükseldi ve bu sayede 20 Aralık 2017’den bu yana ilk kez rekor kırdı. 5 Mayıs tarihinde Ethereum Classic’in fiyatı, büyük spot platformlarda 81,56 dolara yükseldi. 

Cardano’nun ADA kripto para birimi, Binance borsasında şimdiye kadarki en yüksek günlük kapanışını 1.4798 dolar ile kaydetti. 

Dallas Mavericks’in sahibi ve milyarder yatırımcısı Mark Cuban, şaka tokeni Dogecoin’in (DOGE) 1 dolara yükseleceğini ve stablecoin olacağını ifade etti. 

Tesla CEO’su Elon Musk, kripto para birimilerinin “umut verici” olduğunu söyledi ve takipçilerinin kriptoya yatırım yaparken daha dikkatli olması gerektiğini hatırlattı. 

Tesla CEO’su Elon Musk, en sevdiği kripto para birimi ilan ettiği kripto para birimi Dogecoin’i (DOGE) “özel bir teşvik primi” olarak gördüğünü belirtti. 

CoinMarketCap’ten gelen verilere göre kısa süre önce dördüncü en büyük kripto para birimi Dogecoin (DOGE) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.73 dolara yükselmeyi başardı. 

Elon Musk SNL programında en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’den bahsetti ancak Dogecoin düşüşe geçti ve topluluğun beklediği 1 dolarlık fiyat hedefi gerçekleşmedi. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Türünün tek örneği olan, kuantuma dirençli hibrit bir blok zinciri olan QANplatform, yeni non fungible token (NFT) serisinde Star Wars serisindeki efsanevi karakterleri tokenize ediyor.

Kredi kartı devi Mastercard tarafından yapılan bir anket, on kişiden dördünün önümüzdeki yıl ödemeler için kripto para birimi kullanmayı planladığını ortaya çıkardı. 

CoinDesk, Mike Novogratz tarafından kurulan ve yönetilen Galaxy Digital yatırım kripto bankasının 1,2 milyar dolara kripto saklama hizmeti BitGo’yu satın aldığını bildirdi. 

Tala, Visa, Stellar Foundation ve Circle ile yüksek profilli bir iş birliği başlattı. 

IRS 2016’dan 2020’ye kadar dört yıllık bir dönemde toplam işlem hacmi 20.000 doları aşan kullanıcılar hakkında bilgi istedi. 

Ödeme devi PayPal bu yılın ilk çeyreğinde 6,03 milyar dolarlık gelir ve 1,22 dolarlık hisse başına kazanç açıkladı. 

Kripto para borsası Coinbase, önümüzdeki sene San Francisco’daki merkez ofisini kapatacağını duyurdu. 

Blockchain analitik firması Coin Metrics, finans devi Goldman Sachs liderliğindeki bir fonla 15 milyon dolar topladı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yeni atanan başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarının düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Gensler, özellikle kripto para birimi ticaret platformlarının düzenlenmesi hakkında konuştu ve Kongre’nin daha fazla yatırımcı korumaları getirmesi gerektiğinden bahsetti. 

Iran International’ın haberine göre, İran Merkez Bankası (CBI), ülke dışında çıkarılan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ticaretini yasakladı. 

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Citi, kullanıcılarından gelen talep doğrultusunda kripto para sektörüne girmeyi hedefliyor.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yerel kripto para borsalarının 10 bin Türk Lirasını yani 1.200 doları aşan işlemleri bildirmesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, hala şirketinin genel merkezi olmadığı konusunda ısrar ediyor. 

CNBC tarafından yayınlanan habere göre ABD bankacılık devi Goldman Sachs, kendi kripto para birimi ticaret ekibini başlattığını bildirdi.

Hayır kurumları için dijital koleksiyonları piyasaya sürmek amacıyla başlatılan Ethernity Chain (ERN), futbol efsanesi Pele’nin NFT’leri yayınladı.

Binance.US’in yeni CEO’su Brian Brooks, bu yılki sanal Ethereal Zirvesi’nde şirketin gelecek yıl için oluşturulan genişleme planlarını özetledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz