Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2825

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta 50 bin doların altına inmesinin ardından yeniden yükseldi ve hafta başında 55 bin dolara yaklaştı. Hafta sonunda 57 bin doların üzerine yükselen Bitcoin şimdilerde 56.500 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

PayPal CEO’su Dan Schulman, kripto para talebinin başlangıçta beklediğinin çok üstüne çıktığını belirtti.

Global Macro Investor ve Real Vision Group CEO’su Raoul Pal, lider kripto para birimi Bitcoin’in Kara Perşembe çöküşünden bu yana ilk kez aşırı satıldığını açıkladı. 

Ünlü NFL oyuncusu Sean Culkin, yıllık maaşını Bitcoin’e çevirdiğini duyurdu. Culkin bu sayede yıllık maaşının tamamı Bitcoin ile ödenecek olan ilk Ulusal Futbol Ligi (NFL) sporcusu oldu.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “Bitcoin’imin hiçbirini satmadım” dedi. Bunun üzerine Bitcoin yaklaşık 2 bin dolar değer kazandı. 

Birkaç büyük kripto topluluğu üyesi, sosyal medya devi Facebook’un lider kripto para birimi Bitcoin’i bilançosunda tutuyor olabileceğini dile getirdi. Ancak iddialarının ardından Facebook kazanç çağrısı sırasında birçok kişinin beklediği büyük bir Bitcoin satın alımını açıklamadı.

Glassnode tarafından sağlanan bir grafik, Madenciler Net Konum Değişikliği göstergesinde büyük bir artış olduğunu ortaya çıkardı. Bu, BTC madencilerinin madenden çıkarılan Bitcoin’lerini satmak yerine uzun vadeli soğuk depolarda saklamaya devam ettiklerini gösteriyor.

Güney Koreli video oyunu devi Nexon, 100 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu. Şirket her bir Bitcoin için ortalama 58.226 dolar ödediğini açıkladı.

Tesla’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaptığı 2021 yılının ilk çeyreği raporunda 31 Mart 2021 itibarıyla tutulan Bitcoin’in adil piyasa değerinin 2,48 milyar dolar olduğu belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yöneticisi VanEck’in Bitcoin borsa yatırım fonunu veya ETF ile ilgili kararını ileri bir tarihe erteledi. 

Coinbase, ABD kullanıcılarının artık PayPal’a bağlı banka kartları ve banka hesaplarını kullanarak kripto satın alabileceklerini duyurdu. 

Shark Tank’tan Kevin O’Leary, Ethereum’un (ETH) her zaman Bitcoin’den (BTC) sonra geleceğini ifade etti. 

Yaklaşık 3.6 milyar dolar değerinde Bitcoin opsiyonlarının süresi 30 Nisan tarihinde doldu. Arcane Research’ten gelen veriler, dünyanın en büyük kripto türevleri borsası olan Deribit’te süresi dolan opsiyon sözleşmelerinin sayısının 68.500 BTC’ye yükseldiğini ortaya çıkardı.

CryptoQuant ve Whale Alert tarafından sağlanan veriler, son on üç saat içinde bir kurumsal firmanın ABD merkezli büyük kripto borsası Coinbase’de 11.827 Bitcoin satın aldığını ve bunu bir soğuk cüzdana gönderdiğini ortaya çıkardı.

Financial Times’ın raporuna göre, Silikon Vadisi risk sermayesi devi Andreessen Horowitz, üçüncü bir kripto fonunu başlatmaya hazırlanıyor. Şirket ripto para birimleri ve kripto girişimlerine yeni yatırımlar için 1 milyar dolarlık kripto para odaklı bir fon oluşturmayı hedefliyor.

Warren Buffett’ın sağ kolu olan Charlie Munger, Bitcoin’in başarısından nefret ettiğini açıkladı. Munger tüm Bitcoin gelişiminin iğrenç olduğunu söyledi ve medeniyetin çıkarlarına ters düştüğünü ekledi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) hafta başından bu yana yükselişini sürdürüyor. Hafta başında 2.600 doları aşmayı başaran Ethereum daha sonra 2.700 dolara yükseldi. 

Bloomberg tarafından aktarılan habere göre, Avrupa Birliği’nin Lüksemburg merkezli borç verme kolu olan Avrupa Yatırım Bankası, Ethereum Blockchain’i üzerinden 2 yıllık dijital tahvil yayınlayacağını açıkladı.

Yeni Ethereum balina adreslerinin miktarı, cüzdan başına en az 10.000 ETH ile geçtiğimiz hafta sonu rekor kırdı. 

Amerikan bankacılık devi JPMorgan’ın, uzun vadede Ethereum’un (ETH) lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) “geride bırakması” gerektiğine inanıyor. 

Küresel analiz ajansı Weiss Ratings’in kripto para birimi departmanı, büyük kurumsal yatırımcıların ve şirketlerin yakında en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’a yatırım yapacağına inanıyor.

Pazar araştırma şirketi olan FundStrat, en büyük altcoin Ethereum’un 10 bin dolara yükselebileceğini tahmin etti. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üst düzey Ripple yöneticilerinin Yargıç Sarah Netburn’e yazdığı bir mektupta yabancı borsalardaki hesaplarıyla ilgili herhangi bir belge sunmadığını ifade etti.

XRPscan’den alınan verilere göre, eski Ripple CTO’su ve şirketin kurucularından biri olan Jed McCaleb, 231 milyon dolara denk gelen 202 milyon XRP sattı.

Fox Business ile konuşan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal mücadelesi beşinci ayına uzanırken, şirketinin mahkemede kaydettiği ilerleme konusunda “gerçekten iyi” hissettiğini ifade etti. 

Japon finans devi SBI Group’un CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple’ın SEC davasından sonra halka açılacağını iddia etti ve kurucu ortak Chris Larsen’in şirketin böyle bir yönde ilerlemesini istediğini ekledi.

Ripple, Bitstamp, BitGo ve diğer birkaç büyük kripto platformu toplamda 163 milyon dolara denk gelen 104.7 milyon XRP taşıdı. 

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, 30 Nisan tarihinde %17’lik bir artışla 1.67 dolara yükselmeyi başardı. 

Her ayın ilk gününde olduğu gibi Ripple 1 Mayıs tarihinde de 1 milyar XRP’nin kilidini açtı. 

25 Nisan günü Solana (SOL) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 43,64 dolara ulaştı.

Dünyanın en büyük stablecoin’i olan Tether’in (USDT) piyasa değeri, hafta başında 50 milyar doları aştı. Tether Operations Limited, şu anda dolaşımda olduğu bildirilen yaklaşık 50 milyar USDT ile bunu doğruladı. 

milyarder girişimci Mark Cuban, yatırımcıların şu anda bu parayı aktif olarak kullandığını ve giderek daha fazla büyük şirketin ödeme olarak DOGE’yi kabul ettiğini söyleyerek Dogecoin’e yatırım yapmanın iyi olduğunu ifade etti.

Polygon Network (MATIC), hafta başında fiyatını ikiye katladı ve bu sayede tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Devam eden piyasa toparlanması sırasında tartışmasız en iyi performans gösteren MATIC fiyatı son bir gün içinde %20’den fazla artarak 0.62 dolara yükselmeyi başardı.

Elon Musk’ın “DogeFather” hakkındaki son tweetinden sonra, Dogecoin’in (DOGE) piyasa değeri 3 milyar dolar arttı.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Bitcoin’in sürekli artan enerji tüketiminden şikayet etti ve bu konuda Cardano’nun Bitcoin’e kıyasla daha iyi olduğunu savundu. Hoskinson, ​​Cardano’nun çevreye zarar vermediğini vurgulayarak en büyük kripto para birimi Bitcoin’den 1,6 milyon kat daha fazla enerji verimli olduğunu iddia etti.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre,  hafta sonunda Binance borsasının kripto para birimi Binance Coin (BNB), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 641,86 dolara ulaştı.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın SNL programında en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’den (DOGE) bahsedeceğini doğrulamasının ardından Dogecoin’in fiyatı %10 değer kazandı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Önde gelen kripto para birimi ticaret platformu Binance, Apple, Microsoft ve MicroStrategy’nin tokenize edilmiş hisselerini Nisan ayı sonuna kadar listeleyeceğini duyurdu. 

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, kendi NFT platformunu kuruyor. Binance NFT başkanı Helen Hai, Binance’in blockchain altyapısına dayanan Binance NFT’nin minimum NFT işlem maliyetleri sağlamayı hedeflediğini söyledi. 

Güney Kore maliye bakanı Hong Nam-ki hükümetin gelecek yıldan itibaren kripto ticaretinden elde edilen sermaye kazançlarını vergilendirmeye başlayacağını doğruladı. Reuters tarafından yayınlanan habere göre bakan Hong, kripto para vergilendirilmesinin “kaçınılmaz” olduğunu ifade etti.

İran Merkez Bankası, kripto paranın ithalat için ödeme yapmak amacıyla kullanılabileceğini açıkladı.

Hasbro CEO’su Brian Goldner, NFT’leri gerçek bir fırsat olarak nitelendirdi. 

Winklevoss ikizlerinin sahibi olduğu Gemini borsası bugün birçok merkezi olmayan borsa (DeFi) token’i listelemeye başladı.

Grayscale Investments, tek bir günde 2,5 milyar dolarlık kripto para satın aldı.

Ethereum tabanlı bir kripto para birimi cüzdanı olan MetaMask, 5 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. blockchain yazılım firması ConsenSys’e göre MetaMask’ın aktif kullanıcı sayısı Ekim ayındaki 1 milyondan bu ay 5 milyona yükseldi.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) konusunda acele etmek yerine çalışmaları doğru yapmanın daha önemli olduğunu ifade etti. 

Güney Kore’nin kripto para odaklı fonu onaylamaya hazırlandığı bildirildi.

Cardano geliştiricisi IOHK, blockchain destekli World Mobile ile büyük bir ortaklık yaptığını duyurdu. IOHK, Tanzanya’ya internet bağlantısı getirmek için World Mobile ile ortaklık kurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yeni icra şefi Alex Oh, görevi üstlendikten birkaç gün sonra yeni atandığı görevden istifa etti. 

Thodex skandalının ardından açılan soruşturmada altı kişi tutuklandı. Mahkeme kayıp CEO’nun kardeşleri ve üst düzey şirket çalışanları da dahil olmak üzere altı şüpheliyi tutukladı. 

VICE’ın bir raporuna göre, Internal Revenue Service (IRS) soruşturmalarla ilgili kripto para cüzdanlarını kırabilecek hackerlar arıyor.

Coinbase, bir kripto veri ve analiz platformu olan Skew’i satın aldı.

Çin merkezli kripto para borsası Hotbit, saldırıya uğradı. Perşembe günü borsaya düzenlenen siber saldırı girişiminin ardından borsa tüm hizmetlerini kapattı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz