Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
494
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %15’lik bir düşüşle 51.500 dolara kadar indi. Bitcoin ağında oluşan yoğunluk sebebiyle de Bitcoin işlem ücretleri 47 dolara kadar yükseldi.23 Nisan günü ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni vergi teklifinin konuşulmasının ardından Bitcoin neredeyse iki ayın en düşük seviyesi olan 48 bin dolara geriledi. Bitcoin hafta sonunda 50 bin doların üzerine yükselse de şimdilerde 49.400 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Çin Merkez Bankası’nın yeni atanan başkan yardımcısı Li Bo, kripto para birimlerinin gelecekte önemli bir rol oynayacağını söyledi. Bo, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alternatif yatırım aracı veya alternatif yatırım olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Bu kripto para sektörü için oldukça önemli bir gelişme çünkü Çin ilk kez kripto paraların varlık değerini tanımış oldu.

Ünlü TIME dergisi artık okuyucularının dijital abonelikler için kripto para birimleriyle ödeme yapmasına izin veriyor. TIME dergisi bu hizmet için dijital varlık borsası Crypto.com ile ortaklık kurdu. 

PayPal şirketi çoğunlukla Y kuşağı tarafından kullanılan Venmo uygulamasına kripto saklama ve kripto para ticareti yapma hizmeti getiriyor. PayPal bu sayede kripto para erişimini daha da genişletmeyi amaçlıyor.

Emlak şirketi WeWork, kripto ödeme sağlayıcısı BitPay aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul etmeye başladı. Kripto para borsası Coinbase, WeWork üyeliği için ödeme yapacak ilk kullanıcı olacak.

Music Week tarafından yayınlanan 20 Nisan raporuna göre, DJ’ler için dünyanın en büyük çevrimiçi mağazası olan Beatport, bu Haziran ayında Bitcoin’i kabul etmeye başlayacak.

Hafta ortasında Bitcoin hakimiyet oranı (BTCD), uzun vadeli bir destek alanından ayrıldı ve 2018’den beri görülmeyen seviyelere ulaştı.

Bill Miller, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) kesinlikle bir balon olmadığını ifade etti. Düşüşe rağmen Miller arz ve talep dinamikleri nedeniyle daha fazla yükseliş beklediğini söyledi.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin’in azalan ivmesi nedeniyle Bitcoin rallisinin sona ereceğini iddia etti. En büyük ABD bankasının stratejisti Bitcoin’in azalan ivmesinin gelecekteki yükselişleri engelleyebileceğini belirtti.

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, Bitcoin’in proof of work algoritmasından proof of stake’e geçmesi gerektiğine inanıyor.  Larsen, böyle bir değişikliğin Bitcoin’in baskın kripto para birimi olarak kalması için “kritik öneme sahip” olacağını iddia etti.

Bitcoin’in 50 bin doların altına gerilemesiyle birlikte Bitcoin’in kripto para piyasasındaki payı da düştü. Bitcoin piyasa hakimiyeti %51’e kadar geriledi.

Analitik platform CryptoQuant’ın CEO’su ve kurucusu Ki Young Ju, Bitcoin düşüşüne rağmen Bitcoin temellerinin hala çok güçlü olduğunu ekledi. Bununla birlikte CEO bu durumun birkaç hafta sürebileceğini ancak piyasa soğuduktan sonra Bitcoin’in yükselişine devam edeceğini belirtti.

Winklevoss ikizlerinin kripto para borsası Gemini, kripto satın alımlarını basitleştirmek için Apple Pay ve Google Pay aracılığıyla para yatırma işlemlerini entegre etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Kryptoin Investment Advisors adlı bir şirketin Bitcoin ETF başvurusunun şu anda resmi olarak incelenmekte olduğunu duyurdu.

Stock to flow modelinin yaratıcısı tanınmış kripto para analisti PlanB, mevcut Bitcoin düşüşünün boğa koşusunun bittiği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

24 Nisan’da BitClout ekibi ilk kez “vizyon” belgesini yayınladı ve düğüm teknolojisi tasarımını değiştirdi. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

20 Nisan tarihli açıklamaya göre, Kanadalı varlık yönetimi firması Purpose Investments dünyanın ilk Ethereum takas fonunu ETF piyasa sürdü. 

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), kısa süre önce Bitstamp borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.575 dolara ulaştı.

Popüler analiz şirketi Glassnode tarafından yayınlanan grafik, aktif Ethereum adreslerinin sayısının bu yıl başladığından beri istikrarlı bir şekilde arttığını gösterdi. Bununla birlikte, bu hafta aktif Ethereum adresleri parabolik bir artış kaydetti.

Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, Ethereum arzını azaltmak için bir iyileştirme önerisi olan EIP-1559 güncellemesinin 14 Temmuz’da başlatılacağı açıkladı.

Ripple kurucu ortağı ve eski Ripple CTO’su Jed McCaleb,  “tacostand” cüzdanından 194 milyon dolar değerinde 140 milyon adet XRP token’i sattı.

Bloomberg bugün yayınladığı makalede SEC ile Ripple şirketi arasında devam eden davanın ABD’de kripto sektörünün geleceğini tehdit edeceğini belirtti.

Ripple, Coinbase, Huobi, PDAX ve diğer birkaç borsa arasında 171 milyon dolara denk gelen toplamda 127.9 milyon XRP transferi gerçekleştirdi.

Japon kripto para borsası DeCurret, Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’yi yeniden listeledi. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse milyarlarca dolar değerinde XRP’yi yakabileceklerini vurguladı. Garlinghouse şirketin emanetinde tutulan XRP tokenlerini yakma hakkında soru sorulduğunda yeni fikirlere “açık” olduğunu söyledi.

Cuma günü kripto para piyasasının düşüşe geçmesiyle birlikte Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, %20 düştü. XRP, Binance borsasında 7 Nisan’dan bu yana kaydettiği en düşük seviyesi olan 0.88 dolara kadar geriledi. 

Ripple ve birkaç büyük kripto para borsası 190,7 milyon XRP transfer etti.

Hafta başında Dogecoin (DOGE) %38 yükseliş kaydetti ve  tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.44 Dolar’a yükseldi.Bunun üzerine Dogecoin’in piyasa değeri bugün 50 milyar dolara yükseldi.

ABD’nin büyük satış sitelerinden biri olan Newegg, platformunda Dogecoin ödemeleri için destek sunarak Dogecoin’in fiyatını önemli ölçüde artırdı.

Yükselişe geçen Dogecoin piyasa değeriyle Ford Motor Company’yi geride bıraktı.

Snoop Dogg, Dogecoin’in esin kaynağı olan Shiba-Inu cinsi bir köpeğin yer aldığı “Snoop Dogg 420 DogeCoin Videosu” adlı bir müzik videosu yayınladı. 

Deneyimli trader John Bollinger, Dogecoin’inönemli bir zirve gördüğünü ancak yakında değerini %50 oranında kaybedeceğini dile getirdi. Bollinger, mevcut yükselişe rağmen Dogecoin’in potansiyel olarak piyasanın tersine dönmesine neden olabilecek bir düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. 

Tanınmış finansal yorumcu Gary Shilling, Dogecoin’i kötü bir son beklediğini dile getirdi.

Kripto para piyasası düşüşteyken, Bitrue borsası bugün bir XRP ticaret çifti daha ekledi. 23 Nisan’da kripto para borsası Bitrue XRP’ye karşı Dogecoin listelemesini duyurdu.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, takipçilerine geleceğin HODL edilecek kripto parasının ne olacağını sordu. Dogecoin için özel olarak bir tweet atmamasına rağmen kripto para yükselişe geçti.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) araştırmak için özel bir iş gücü oluşturdu.

ABD’deki en büyük kripto borsası Coinbase’i listeledikten sonra Nasdaq, Coinbase Global için alım satım opsiyonlarını başlattı. 

Wall Street Journal’un haberine göre, eski Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) başkanı olan Brian Brooks, kripto borsası Binance.US’un CEO’su olacak. 

Facebook, 2021’de stablecoin Diem’in pilotunu başlatmayı hedefliyor. İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen Diem Derneği, 2021’de ABD dolarına sabitlenmiş tek bir stablecoin ile bir pilot başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Merkezi olmayan borsa, Uniswap Analytics’ten alınan istatistiklere göre, haftalık işlem hacminde ilk kez 10 milyar dolardan fazla kaydetti.

Baillie Gifford, Bitcoin cüzdan sağlayıcısı ve kripto para borsası Blockchain.com’a 100 milyon dolar yatırım yaptı ve bu sayede Edinburgh merkezli firma kripto para şirketinin en büyük dış hissedarı oldu.

En büyük kripto para fonu Grayscale Investments, 1 milyar dolar değerinde kripto para ekledi.

Kripto para borsası Thodex 21 Nisan günü kripto para ticaretini durdurdu ve 391.000 aktif yatırımcının fonlarını kilitledi. Bunun üzerine sosyal medya hesaplarını silen Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar değerinde kripto para ile yurt dışına kaçtığını iddia edildi.Dolandırıcılık iddialarının ardından CEO hakkında çıkan iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Özer ortaklık görüşmeleri sebebiyle yurt dışına çıktığını ve birkaç gün içinde Türkiye’ye döneceğini belirtti.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda Thodex borsasıyla ilişkili olduğu tespit edilen 62 kişi gözaltına alındı.

Thodex’te yaşanan skandalın ardından yerli kripto para borsası olan VeBitcoin’e soruşturma açıldı. Borsa işlem yoğunluğu nedeniyle kripto para ticaretini durdurduğunu açıkladı. Bunun üzerine MASAK, Vebitcoin ile ilişkili ülkedeki tüm banka hesaplarını dondurdu ve şirket ve yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Nijerya merkez bankasının kripto şirketleriyle ticaret yapan finans kuruluşlarının yasaklanmasından üç ay sonra eşler arası (P2P) ticaret hacimleri arttı. 

Nisan ayı ortasında Coinbase borsasının Nasdaq’da doğrudan listelenmesinin ardından birçok kripto para şirketi halka açılma planları yapmaya başladı. Kraken, eToro, BlockFi, Bakkt ve NFT Investments dahil olmak üzere kripto para şirketleri, yakın gelecekte muhtemelen halka açılacaklarını ifade etti.

Türkiye Merkez Bankası başkanı Şahap Kavacıoğlu, iki hafta içinde geniş kapsamlı kripto para birimi düzenlemelerini duyurmayı planladığını belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz