Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
378

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta başından bu yana 58 bin ila 59 bin dolar arasında işlem gördü ancak 10 Nisan tarihinde erken saatlerinde Bitcoin, önde gelen kripto borsası Binance’de 61.495 dolara yükseldi. Bu sayede Bitcoin 13 Mart’ta kaydettiği 61.926 dolarlık bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bırakmaya yaklaştı.Bitcoin şu anda 59.941 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Shark Tank’tan Kevin O’Leary, temiz enerjiyle üretilen Bitcoin’leri satın almayı tercih ettiğini dile getirdi. O’Leary yaptığı açıklamada satın alacağı Bitcoin’in nerede çıkarıldığına dikkat ettiğini belirtti. 

5 Nisan tarihinde MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, şirketin coin başına ortalama 59.339 dolara 253 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. 

ABD merkezli yatırım şirketi Grayscale, Grayscale Bitcoin Fonu’nu (GBTC) mümkün olan en kısa sürede Bitcoin Borsası Yatırım Fonu’na (ETF) dönüştürmek istediğini açıkladı.

Kripto veri sağlayıcısı CoinGecko tarafından sağlanan veriler, kripto para piyasasının ilk kez 2 trilyon dolar değerine yükselerek rekor kırdığını gösterdi.

Bitcoin şimdilerde her zamankinden daha güçlü ve hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin’in hash oranı 179,4 EH / s’ye yükselerek rekor kırdı. 

NBA takımı Sacramento Kings, çalışan maaşlarını Bitcoin olarak yatırabileceklerini açıkladı. Sacramento Kings Başkanı ve CEO’su Vivek Ranadivé, organizasyon için çalışan herkese maaş seçeneği olarak Bitcoin’i sunacaklarını duyurdu.

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, kripto sektörünün geliştiğini belirtti ve önümüzdeki yıllarda dijital para alanında “büyük bir evrim” gerçekleşeceğini tahmin etti. 

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), “Kimchi primi” sebebiyle Güney Kore’deki Upbit borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 79.422.000 won’a yani 71 bin dolara ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su kripto para milyarderi Changpeng Zhao (CZ), net değerinin neredeyse hepsinin kripto parada olduğunu açıkladı. CZ, ”Ben sadece kripto tutmak istiyorum ve gelecekte kripto paramı nakde dönüştürmeyi planlamıyorum.” diye ekledi.

Hisse senetleri Nasdaq borsasında işlem gören Bitcoin madencilik şirketi Riot Blockchain, 42 bin adet S19j Antminers satın aldığını açıkladı. 

Los Angeles merkezli emlak şirketi Caruso, Bitcoin’i konut ve ticari mülklerinde kabul etmek için kripto para borsası Gemini ile ortaklık kurdu. 

PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel, ABD hükümetini Çin’in Bitcoin (BTC) tehdidi konusunda uyardı. Thiel, Çin’in ABD’ye karşı Bitcoin’i finansal bir silah olarak kullanabileceğini iddia etti. 

Fidelity Digital Assets’in başkanı Tom Jessop’a göre, Bitcoin’in benimsenmesi “eşi görülmemiş bir parasal ve mali teşvik” ortamı sayesinde bir “kritik bir eşiğe” ulaştı. 

“Kripto Annesi” olarak bilinenen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) komisyon üyelerinden biri olan Hester Peirce, yatırımcıların Bitcoin ticareti yapmasını engellemenin çok zor olacağını dile getirdi ve bu nedenle hükümetin Bitcoin’i yasaklamaya çalışmasının aptalca olacağını belirtti.

Dijital Ticaret Odası’nın kurucusu ve başkanı Perianne Boring, PlanB’nin stock to flow isimli modelini kullandıklarını ve bu modele göre Bitcoin’in bu sene içinde 288 milyon dolara yükseleceğini öne sürdü.

Kripto para borsası Currency.com’un yapttığı ankette, borsa kullanıcılarının çoğu, Bitcoin rallisinin devam etmesini beklediğini açıkladı.

Bybt analiz platformundan elde edilen veriler, Bitcoin’in hafta sonunda yükselişe geçmesiyle yatırımcıların 447 milyon dolarlık Bitcoin’in likidite ettiğini gösterdi.

ABD merkezli yatırım şirketi Grayscale Investments, bir günde platformuna toplamda 1 milyar dolar değerinde Bitcoin eklediğini açıkladı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Shopify CEO’su merkezi olmayan finans DeFi ve en büyük altcoin Ethereum hakkında bilgi sahibi olmaya başladığını açıkladı.

Glassnode analitik şirketi, Ethereum’un kripto borsalarındaki bakiyesinin 20 ayın en düşük seviyesine ulaştığını ve birkaç gündür ETH’nin 2 bin dolar seviyesnin üzerinde işlem gördüğünü paylaştı.

En büyük altcoin Ethereum’un (ETH) YouTube’da bugüne kadarki en popüler kripto para olduğu belirtildi. Total Processing şirketi yayınladığı raporda YouTube’da dünyanın en popüler kripto para biriminin Ethereum olduğunu paylaştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ajansın Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapmadıklarını belirtti.

10 Nisan tarihinde Ethereum (ETH) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve tarihte ilk kez 2.200 doları aşmayı başardı.

Ethereum fiyatının rekor kırması sıralamada Netflix, Adobe ve Coca-Cola gibi dünya lideri şirketlerinin önüne geçmesini sağladı. 

Blockchain devi Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, geçtiğimiz hafta 35 ayın en yüksek haftalık kapanışını kaydetti.

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP hafta başında 0.94 dolar seviyesine genişleyerek yükselmeye devam etti.6 Nisan tarihinde CoinMarketCap’te XRP piyasa değerinin 45 milyon doların üzerine yükselmesiyle birlikte token yedinci sıradan dördüncü sıraya çıktı.

Blockchain devi Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı ilk yasal zaferini kazandı. Dün gerçekleşen konferansta Yargıç Sarah Netburn, Ripple’ın Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgelerin üretimini zorunlu kılma talebini kabul etti.

Whale Alert blockchain hizmeti, Binance, Bittrex, Coinbase gibi birkaç üst düzey borsanın toplamda 209.2 milyon XRP taşıdığını ortaya çıkardı.

Ticaret efsanesi Peter Brandt, XRP’nin Bitcoin’e karşı yükselebileceğini belirtti.

XRP yatırımcıları, daha SEC Başkanlığına seçilmeyen Gary Gensler’ın Ripple şirketine açılan davadan vazgeçmesi için uğraşıyor. 

Ripple kripto devi ve Bitstamp borsası toplamda 366 milyondan fazla XRP token transfer etti.

Efsanevi emtia trader’ı Peter Brandt, Ripple’ın kripto para birimi XRP’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını belirtti.

Litvanya merkezli dijital varlık ödemeleri sağlayıcısı CoinGate, XRP’yi bırakma kararından vazgeçti. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, mevcut XRP rallisinin Blockchain devi Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzlaşma görüşmelerinde bir miktar ilerleme kaydettiğinin bir göstergesi olduğunu iddia etti. 

Tron’a bağlı BitTorrent Token (BTT),  hafta başında etkileyici bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta BTT fiyatı %275 arttı.

5 Nisan tarihinde en iyi kripto para borsası Binance’in kripto para birimi Binance Coin (BNB) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 372 dolara yükselmeyi başardı. Bundan sadece bir gün sonra BNB ilk kez 400 doların üzerine yükseldi.

IOHK ve Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, şu anda Cardano’da “muazzam miktarda aktivite” gerçekleştiğini belirtti.

43 milyar dolarlık piyasa değerine sahip stablecoin Tether (USDT), Polkadot ve Kusama ağlarında başlatılacak.

Dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments, Chainlink’i (LINK) Digital Large Cap Fund’a eklediğini duyurdu. 

Dünyanın en iyi kripto para borsası Binance yakında çıkacak olan Filecoin’in hardfork’unu destekleyeceğini duyurdu.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

5 Nisan tarihinde Japonya Merkez Bankası kendi CBDC’sini başlatmanın risklerini ve fizibilitesini incelemeye başladı.

Bloomberg gözlemcileri Joanna Ossinger ve Sunil Jagtiani tarafından yayınlanan araştırmaya göre, NFT’de fiyatlar arka arkaya birkaç haftadır düşüyor.

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, federal savcıların kendisine ve üç BitMEX yöneticisine karşı ilk kez suçlamalarda bulunmasından altı ay sonra Hawaii’de teslim oldu. 

İsveç merkez bankası dijital para pilotunun ilk aşamasını tamamladı.

2021 yılında kripto para piyasasının yükselişe geçmesiyle birlikte, kripto endüstrisinin dokuz yeni temsilcisi Forbes 35. Yıllık Dünya Milyarderler Listesi’ne katıldı. 

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

Sam Bankman-Fried ve Gary Wang tarafından 2019’da kurulan kripto para borsası FTX, Miami Heat ile ortaklığını resmen açıkladı. FTX, “Miami Heat’in resmi ve özel kripto para borsası ortağı” olarak seçildi.

Yatırım bankası Piper Sandler tarafından yapılan yeni bir ankete göre, ABD’li gençlerin %9’u kripto para birimlerinde işlem yapıyorlar. 

Kripto para borsası Kraken’in seneye halka arzı başlatacağı açıklandı. CNBC röportajında Kraken CEO’su Jesse Powell, borsanın 2022’de doğrudan listeleme yoluyla halka açılacağını belirtti.

Tennessee’nin en büyük sekizinci şehri olan Jackson, Tennessee eyaletinin kripto para merkezi olacak şekilde şekilleniyor.

Robinhood 2021 yılının ilk çeyreğinin sonunda neredeyse 10 milyon kripto para birimi kullanıcısına ulaştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz