Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
292

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider krito para birimi Bitcoin (BTC) haftanın ilk gününde %6 yükselerek 58 bin doları aşmayı başardı. PayPal’ın ABD’deki kullanıcılarının satın alma için kripto kullanmalarına izin vermesinin ardından, Bitcoin 59 bin dolara yükseldi. 2 Nisan tarihinde Bitcoin erken saatlerde 60 bin dolarlık önemli seviyeye yükseldi ancak daha sonra 59 bin dolara geriledi.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, şehrin ulusal güvenlik ve BTC madenciliği ile ilgili sorunları çözmek için temiz enerjiye sahip olması sebebiyle Bitcoin madenciliği merkezi olmayı çok seveceğini söyledi.

Profesyonel hizmetler ağı PwC’nin yeni bir raporu, kripto endüstrisindeki toplam birleşme ve satın alma hacminin 2019’da 481 milyon dolardan iki katından fazla artarak 2020’de 1.1 milyar dolara çıktığını bildirdi. 

Fidelity Digital Assets, kurumsal yatırımcılara Bitcoin teminatlı krediler sunmak için banka Silvergate Capital ile ortaklık kurdu.

Ödeme devi PayPal, trader’lar için kripto para birimi hizmetinin lansmanını duyurmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın önde gelen piyasa türevleri platformu CME Group, 3 Mayıs tarihinde Mikro Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatacağını duyurdu.

TradingView tarafından yayınlanan grafikler Bitcoin için 56 bin doların önemli bir destek seviyesi olduğunu bildirdi ve bu seviyenin üstünde kaldığı sürece Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin dolara ulaşabileceğini gösterdi.

PayPal CEO’su Dan Schulman, şirketin yeni kripto para birimi ödeme hizmetini test etti. 

Kripto saklama sorumlusu Bakkt, hem Android hem de iOS kullanıcıları için kripto para birimini depolamasına, satın almasına ve satmasına olanak tanıyan bir mobil uygulama başlattı.

Geçtiğimiz sene kazanç sağlayamadığı gerekçesiyle Bitcoin satan Dave Portnoy, yeniden Bitcoin satın almak istediğini belirtti. Portnoy, Bitcoin’e geri dönmek için uygun bir Bitcoin düşüşü beklediğini söyledi. 

Bankacılık devi Goldman Sachs yüksek net değerli kullanıcılarına Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için ilk yatırım tekliflerini sunmayı hedefledi. 

Bitcoin destekçisi Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) geleneksel varlık altının piyasa değerini aşacağını belirtti. Novogratz, kripto para biriminin benimseme hızı karşısında şok olduğunu söyledi.

Tesla, Bitcoin’in açık kaynaklı ödeme işlemcisi ve cüzdan BTCPay sunucusunda bulunan hatayı düzeltmeyi başardı. Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla şirketi BTCPay sunucusundaki bir hatayı belirlemeye ve düzeltmeye yardımcı oldu. 

Ünlü iş dergisi Fortune, ünlü bir Amerikan TV kişiliği Alani Nicole “La La” Anthony’nin Bitcoin satın aldığını ve Bitcoin’in gelecekte 200 bin dolara ulaşacağına inandığını duyurdu. 

Altın destekçisi Peter Schiff sonunda Bitcoin konusunda yanıldığını itiraf etti.  Bunun üzerine büyük bir Bitcoin destekçisi haline gelen oğlu Spencer Schiff, babasının tweet’ine karşılık vererek, şimdiye kadar Bitcoin ile ilgili attığı tweet’ler arasında ilk kez babasına hak verdiğini ifade etti.

CoinGecko ve CoinMarketCap tarafından yayınlanan veriler tüm kripto para birimlerinin piyasa değerinin 31 Mart’ta 1.9 trilyon doları aştığını gösterdi.

Madencilik şirketi Riot Blockchain’in hash oranı geçtiğimiz sene %460 arttı. En son yıllık mali raporuna göre, önde gelen ABD merkezli madencilik şirketi Riot Blockchain, hash kapasitesini %460 artırdı ve 2020’de bilançosunda tutulan Bitcoin miktarını iki katına yükseltti. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, SEC’e öncülük etmeden önce bile Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığına karar verdiğini söyledi. 

Hilton otellerinin varisi sosyetik isim Paris Hilton, Bitcoin satın aldığını duyurdu. Gelecekte Bitcoin’in önemli bir yeri olacağını belirten Hilton, Bitcoin konusunda “çok çok heyecanlı” olduğunu söyledi.

Çin Halk Bankası, Bitcoin volatilitesinin dijital yuan ilgisini artırabileceğini belirtti. Bankanın bir temsilcisi Bitcoin’in yakın zamandaki yükselişinin ülkenin dijital yuan projesine yeniden ilgi uyandırdığını dile getirdi. 

Ünlü rapçi Snoop Dogg, en büyük kripto para Bitcoin’in kalıcı bir varlık olduğunu söyledi.

Bitcoin madencileri yeni çıkardıkları Bitcoin’leri satmak yerine saklamaya ve BTC pozisyonlarını yükseltmeye devam ediyor. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Ethereum (ETH) bu hafta 1.544 dolardan 1.945 dolara kadar yükseldi.Bu hafta %20’den fazla artan Ethereum, haftalar sonra yeniden 2.000 dolar seviyesini aşmayı başardı. Sabah saatlerinde 2.000 dolarlık önemli seviyeyi geride bırakan Ethereum Bitstamp borsasında 2.058 dolara yükselerek rekor kırdı.

Shark Tank ve Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, en büyük altcoin Ethereum’un (ETH) gerçek bir para birimine en yakın kripto para olduğunu ifade etti. 

Ethereum’un (ETH) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından ETH 2.0 sözleşmesinde kilitlenen toplam değer 7.6 milyar doları aştı.

Ripple kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb geçtiğimiz iki hafta içinde kripto paraları satmak için cüzdanından neredeyse 127 milyon XRP taşıdı.

Blockchain devi Ripple ve en iyi kripto para borsası Binance neredeyse 72 milyon dolar değerinde 127.3 milyon XRP transfer etti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu ay sonunda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığına gelmesi beklenen Gary Gensler’dan çok umutlu olduğunu belirtti.

Blockchain devi Ripple şirketi her ay olduğu gibi 1 milyar XRP token’inin kilidini açtı. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Ripple’ın davayı kaybetmesi halinde XRP olmadan ilerleyebileceğini ifade etti. 

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, Bitstamp borsasında son beş haftanın en yüksek seviyesi olan 0.609 dolara yükseldi. 

3 Nisan tarihinde XRP, 0.64 dolara yükselmeyi başardı. Bir günde %10’luk bir değer kazanan XRP’nin piyasa değeri 29 milyar doları aştı. 

Kripto para ödünç veren Nexo şirketine Aralık ayının sonlarında XRP ödemelerini “yasa dışı” olarak askıya aldığı gerekçesiyle dava açıldı.

Visa ödemelerde USDC stablecoin’ini kullanmaya izin vereceğini açıkladı. Reuters’a göre ödeme devi Visa, kullanıcıların kendi ağında kripto, özellikle de USDC stablecoin ile işlem yapmalarına olanak sağlayacak. 

Kripto para borsalarındaki stablecoin rezervleri 10 milyar dolara yükselerek rekor kırdı.

Charles Hoskinson, Cardano (ADA) token’inin fiyatıyla ilgilenmediğini iddia etti. Hoskinson, projenin teknik detaylarıyla ilgilendiğini ve bir mühendis olarak “fiyatı yükseltmenin” onun işi olmadığını da sözlerine ekledi. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, SpaceX şirketinin Dogecoin’i aya götüreceğini iddia etti.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Hindistan Kurumsal İlişkiler Bakanlığı, Hindistan’da bulunan tüm şirketlerin 1 Nisan’dan itibaren kripto varlıklarını ve işlemlerini açıklaması gerektiğini bildirdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton Yatırım fonu One River Asset Management’a kripto para birimi danışmanı oldu. 

Tron kurucusu Justin Sun, JUST NFT Fonu’nun kurulduğunu duyurdu. Sun, fonun blok zincirinde dünyanın en iyi sanat eserlerini basmayı planladığını söyledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto şirketi LBRY’yi kayıtsız menkul kıymetleri satmakla suçladı.

Rus Bitcoin eleştirmeni Anatoly Aksakov, ülkenin henüz piyasaya sürülmemiş dijital para biriminin “en yüksek para formu” olduğunu iddia etti. 

Grayscale, tek bir günde platformuna 3.1 milyar dolarlık kripto para ekledi. 

ECB başkanı dijital Euro’nun dört sene içinde piyasaya sürüleceğini tahmin etti. Christine Lagarde, ECB’nin 2021 ortasına kadar dijital euro pilotlarıyla devam edip etmeyeceğine karar vereceğini söyledi.

İngiliz mali düzenleyici Financial Conduct Authority (FCA) kripto para firmalarının suç raporlarını yayınlamasını zorunlu kıldı.

Tron CEO’su Justin Sun, TIME dergisinin ikonik “The Computer in Society” isimli kapağını non fungible token (NFT) olarak satın aldığını açıkladı. Sun, kapağın NFT versiyonunu Ethereum destekli NFT pazar yeri SuperRare’de 117 Ethereum’a yani 210 bin dolara satın aldı.

Justin Sun Pablo Picasso ve Andy Warhol’un önemli sanat eserlerini satın alarak NFT’ye çevirmeyi planlıyor.

Teknoloji pazarı istihbarat platformu CB Insights’tan alınan verilere göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde 129 Blockchain şirketi toplamda 2.6 milyar dolarlık yatırım aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz