Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
450
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında 55 bin doların altına geriledi.Elon Musk’ın Tesla haberinin ardından Bitcoin yükselişe geçti ve yeniden 55 bin dolara yükseldi.26 Mart tarihinde 6 milyar dolarlık opsiyon süresinin dolması Bitcoin fiyatını hareketlendirdi. Daha sonra Bitcoin 54 bin dolar seviyesine ulaştı.Bitcoin haftanın son gününde ise 56.200 dolara yükseldi.

Google Trendler tarafından yayınlanan veriler, Türk lirasının düşüşe geçmesiyle birlikte Türkiye’de Bitcoin için yapılan aramaların arttığını gösterdi.

Bitcoin son bir senede %900 artarken, halka açık en büyük dört madencilik firmasının hisseleri aynı dönemde %5.000 arttı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla şirketinin Bitcoin satın alma kararını etkilediğini belirtti.

Ünlü Wall Street kurdu Jordan Belfort, lider kripto para birimi Bitcoin’e olan yaklaşımını değiştirdi ve Bitcoin’in 100 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. 

Bitcoin madencilik şirketi olan Greenidge Generation, teknik destek sağlayıcısı Support.com ile birleşme yoluyla halka açılmayı planlıyor.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerini eleştirdi. Powell, Bitcoin ve Ethereum gibi özel kripto para birimlerinin spekülasyon araçları olduğunu iddia etti.

Hintli teknoloji milyarderi Nandan Nilekani, Hindistan hükümetinin kripto para birimlerinin yasaklanması haberinin üzerine, kripto para birimlerinin bir “varlık sınıfı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Tanınmış kripto para analisti Michael van de Poppe, düşüşe geçen Bitcoin için 53 bin dolar seviyesinin öneminden bahsetti ve bu seviyenin tutulması gerektiğini belirtti.

Santiment analiz şirketinden gelen veriler, yatırımcıların %7’lik Bitcoin düşüşünü görmezden geldiğini ve Bitcoin’lerini satmadıklarını gösterdi. 

Bybt tarafından yayınlanan veriler, kriptoda 1.58 milyar doların 239.368 trader tarafından likidite edildiğini ortaya çıkardı. Bu likidasyonların çoğunu Bitcoin oluşturdu.

Hafta ortasında Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla arabalarının artık Bitcoin ile satın alınabileceğini açıkladı.

Decentrader’dan analistler, popüler “HODL Wave” göstergesini paylaştı ve Bitcoin’in bu döngü sırasında rahatça 100 bin dolar seviyesine ulaşması gerektiğini öne sürdü.

ABD’li komedyen ve yazar Graham Elwood, Bitcoin’i övdü. Elwood geçtiğimiz gün Twitter hesabından teşvik paketi kapsamında vatandaşlara dağıtılacak olan 1.400 doların ne zaman yatırılacağını sordu ve bu paraya Bitcoin satın alacağını açıkladı.

Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio, hükümetlerin Bitcoin’i (BTC) yasaklayabileceğini iddia etti.

Tanınmış analist Peter Brandt, Bitcoin’in artık altın ve ABD doları ile aynı klasmanda olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Fidelity, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Bitcoin ETF’si başlatmak için onay istiyor. 

Blockchain girişimcisi ve HashCash CEO’su Raj Chowdry, Hindistan’daki kripto para yasağına atıfta bulundu ve Bitcoin’i yasaklamanın ABD Dolarını reddetmek gibi olacağını dile getirdi.

Teşvik paketi dağıtılan Amerikalılar çeşitli kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı. Harris Insights anketine göre, 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin dağıtılmaya başlanmasıyla birlikte Amerikalıların yaklaşık %7’si Bitcoin ve Ethereum satın aldı. 

Ünlü kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin’in boğa koşusuna devam etmesi için 53.200 – 53.800 dolarlık alana ulaşması gerektiğini belirtti.

Instagram influencer’ı Jay Mazini, Bitcoin dolandırıcılığından 2.5 milyon dolar kazandığı için suçlandı.

Bloomberg’e konuşan Soros Fon Yönetimi baş yatırım sorumlusu Dawn Fitzpatrick, Bitcoin’in şu anda bir dönüm noktasında olduğunu dile getirdi.

Senato önünde ifade verdiği esnada Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin BlockClock mini olarak tanımlanan saat benzeri cihazı oldukça dikkat çekti. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, Grayscale Bitcoin Trust’ının (GBTC) Tesla’dan daha iyi performans gösterdiğini dile getirdi.

Mastercard CEO’su Ajay Banga, lider kripto para birimi Bitcoin ile ilgilenmediğini ifade etti.

Birçok büyük firma Bitcoin ETF’si için başvurdu ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şimdiye kadar hiçbir başvuruyu onaylamadı.

SkyBridge Capital’den Troy Gayeski yatırımcıların iyi bir sene geçirebilmek için Bitcoin satın alması gerektiğini söyledi. 

Grayscale şirketi bugün yönetimi altında 41 milyar dolarlık kripto para birimi bulunduğunu açıkladı. 

Norveçli milyarder yatırımcı Øystein Stray Spetalen, Bitcoin hakkındaki görüşünü değiştirdi. Finansavisen’e göre, Spetalen Norveç’in en büyük Bitcoin borsası MiraiEx’e yatırım yaptı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

ABD’li popüler rapçi Soulja Boy, en büyük altcoin Ethereum’un yükselişini dört gözle beklediğini belirtti. 

SEC davasıyla başı dertte olan Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimi olmasına rağmen, hafta başında yükseliş gösteren tek varlıktı. 

Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb, satılmak üzere 222 milyonun üzerinde XRP tokenini taşıdı.

Birçok XRP topluluğu aktivisti, Twitter paylaşımlarında “Relist XRP” kampanyasına destek verdi. Bu sayede XRP yatırımcıları XRP’yi alım satım işlemlerinden çıkaran veya XRP ticaretini geçici olarak durduran en iyi kripto borsalarının dikkatini çekmeye çalıştı.Bunun üzerine İsviçre merkezli kripto borsası Lykke, Ripple şirketine bağlı kripto para XRP’yi yeniden ticarete açtı. 

Bitstamp, Binance ve Huobi borsaları dahil olmak üzere birkaç blok zinciri ticaret platformu aklaşık 40 milyon dolar değerinde XRP transfer etti.

Winklevoss ikizlerinin sahibi olduğu Gemini borsası, hafta ortasında 7 yeni kripto para ekledi.

ABD’li müzik grubu Backstreet Boys’un bir üyesi olan Nick Carter, Cardano (ADA) token’ini övdü. 

Bybt tarafından yayınlanan veriler, kriptoda 1.58 milyar doların 239.368 trader tarafından likidite edildiğini ortaya çıkardı. 

Theta Network projesinin token’i olan Theta, piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimini listesinde sıralandı. 

En büyük stablecoin olan Tether’ın (USDT) piyasa değeri 40 milyar doları aştı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, ünlü “destek e-postası” tweetini NFT olarak satışa çıkardı.

Cardano geliştiricileri, Nisan ayı sonunda akıllı sözleşme odaklı bir test ağı başlatmayı planlıyor.

Filecoin’in (FIL) %40 arttığını gösterdi ve 96 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 136 dolara ulaştı. 

Türkiye’deki Stellar topluluğunun Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Stellar (XLM) ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’de en iyi üç varlık arasına girdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, ilk tweet’inin NFT versiyonunu 2.9 milyon dolara sattı. 

En iyi kripto para borsalarından biri olan OKEx, sıkı kara para aklama karşıtı düzenlemelerin ardından Güney Kore’de faaliyet göstermeyi bırakacağını duyurdu.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un borsa hisseleri 14 milyar dolara ulaştı.

Bank for International Settlements (BIS) genel müdürü Agustín Carstens, kripto para birimlerine daha fazla düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Microsoft Brad Smith, özel olarak çıkarılan dijital token konseptinden etkilenmediğini açıkladı. Şirkete ait özel kripto para birimi tanıtma gibi bir planları olmadığını belirten Smith, bundan uzak durmayı tercih ettiklerini belirtti.

Bybt analitik web sitesinden alınan verilere göre, Grayscale Investments son bir ayda 16 milyon dolar değerinde 97.059 LTC ve 2 milyon dolar değerinde 6.568.516 XLM daha satın aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz