Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
426

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Hindistan’ın kripto para birimlerini yasaklayacağı haberinin çıkması üzerine düşüşe geçti ve 55 bin dolara kadar geriledi.Hafta ortasına doğru ABD merkezli Kraken borsasında 59.668 dolara yükselmeyi başardı. 18 Mart tarihinde ise akşam saatlerinde Bitcoin, Bitstamp borsasında kısa süreliğine yeniden 60 bin dolara ulaştı.Bitcoin şu anda 57.305 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Barstool Sports’tan Dave Portnoy, aylar önce Bitcoin’lerini kazanç sağlamadığı gerekçesiyle sattığını açıkladı ve şimdi Bitcoin konusunda yanıldığını kabul etti.

Analitik platformu Bybt’e göre, Bitcoin ve diğer büyük tokenlerin fiyatı %5-6 civarında düştüğü için 2.27 milyar dolar değerinde kripto vadeli işlemleri likidite edildi.

Mizuho Securities tarafından yayınlanan bir anket, ABD sakinlerine doğrudan verilen yaklaşık 400 milyar dolarlık fonun %10’unun Bitcoin ve hisse senedi satın almak için kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

Büyük bir Bitcoin destekçisi olan Max Keiser, 2021 yılı hedefini açıkladı.  Keiser, dünya genelinde fiat para birimlerinin hiper enflasyonu devam ederse, Bitcoin’in bu yıl sonunda 220 bin dolara yükseleceğini öne sürdü.

Veriler, en büyük kripto para birimi Bitcoin’in kısa süre önce piyasa değeri açısından dünyanın en büyük üç bankası olan JPMorgan, Bank of America ve The Industrial and Commercial Bank of China’yı geçtiğini doğruladı. 

Santiment analitik şirketi, geçtiğimiz üç hafta boyunca Bitcoin balinalarının işlemlerde oldukça aktif olduğunu belirtti. 

Geçtiğimiz sene birçok ünlü ismin Twitter hesaplarını ele geçiren hacker, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanan veriler, Bitcoin madencilik gelirinin rekor kırdığını gösterdi. Glassnode’a göre, bu haftanın başlarında madenci geliri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 52.3 milyon dolara ulaştı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, hafta ortasında Bitcoin 56.500 dolardan işlem gördüğü sırada Bitcoin’e yatırım yaptığını belirtti. 

Visa CEO’su Al Kelly, Bitcoin satın alımını desteklemek için çalıştıklarını açıkladı. Şirketin CEO’su  ödeme devi Visa’nın Visa kimlik bilgilerini kullanarak Bitcoin satın alımını desteklemenin yolları üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü kripto para analisti PlanB, 2021 boğa koşusunun çok başında olduğunu belirtti ve Bitcoin’in aralık ayına kadar 288 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. 

Önde gelen analist Peter Brandt, Bitcoin’in düzenli bir boğa piyasasında olduğunu duyurdu. Brandt, Bitcoin’in Mart 2020 çöküşü haricinde düzenli bir boğa piyasası içinde olduğunu belirtti. 

ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America, Bitcoin volatil bir varlık olduğunu ve Bitcoin madenciliğinin çevreye zararlı olduğunu iddia etti.

Deutsche Bank analisti ve Fransız ekonomist Marion Laboure yeni raporunda, Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon doları aştıktan sonra artık görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

SkyBridge ve ona bağlı Bitcoin fonu başkanı Anthony Scaramucci,  Bitcoin ve Amazon’u kıyasladı. Scaramucci, on iki senede devasa bir artış gösteren Bitcoin’i Amazon şirketinin ilk yıllarına benzetti ve Bitcoin’in çok daha fazla büyüyebileceğini söyledi.

Dünya çapında Bitcoin ATM’lerinin sayısı geçen yıl aynı zamana göre iki kattan fazla artarak yaklaşık 17.000’e ulaştı. 2021 yılında Bitcoin ATM’lerinin sayısı %20’den fazla arttı.

Ünlü kripto para analisti Michael Van de Poppe, Bitcoin’in 68 bin dolara ulaşmadan önceki son engelinde olduğunu öne sürdü.

Popüler analiz sağlayıcısı Glassnode’un son verilerine göre, on yıldır satılmayan Bitcoin miktarı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Gerber Kawasaki’nin kurucu ortağı ve CEO’su Ross Gerber, Gemini borsasında önümüzdeki hafta hesap açacağını duyurdu.

SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in bilançosunda Bitcoin bulunduğunu iddia etti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Analitik veri sağlayıcısı CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, merkezileştirilmiş dijital borsalar tarafından tutulan kripto miktarı hakkında veriler paylaştı. Ju, merkezi borsalarda lider kripto para birimi Bitcoin’den daha fazla Ethereum bulunduğunu açıkladı.

XRP sahipleri Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davasına müdahale etmek için bir talepte bulundu.

Ripple şirketinin kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb, toplam 152 milyon XRP’yi nakde çevirdiğini ortaya çıkardı.

Blockchain devi Ripple şirketi neredeyse 790 milyon XRP transferi gerçekleştirdi.

Analist Leonidas Hadjiloizou’nun paylaştığı bir mahkeme kararına göre, sanıklar Chris Larsen ve Brad Garlinghouse artık ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tüm suçlamalarının reddedilmesi için dava açabilirler. 

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen’ın SEC davasına rağmen hala XRP kullanmaya devam ettiği belirtildi.

Uber’in eski işletme müdürü Brooks Entwistle, blockchain şirketinin Güneydoğu Asya bölgesindeki operasyonlarını ölçeklendirmek için Ripple’a katıldı. 

Teknik göstergeler Algorand (ALGO) fiyatının yükselişe geçeceğini gösterdi. ALGO / USD, uzun vadeli destek ve direnç arasında 0.87 ila 1.90 ABD Doları arasında işlem görüyor.

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, bir tekno parça sunarak NFT’sini satışa çıkardı. Musk NFT satışı için yalnızca Dogecoin kabul edeceğini duyurdu.Ancak daha sonra CEO, bu NTF’yi “satmanın doğru gelmediğini” dile getirdi ve satıştan vazgeçtiğini açıkladı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase Pro’da listelenen Cardano (ADA) token’i yükselişe geçti. 

Bu yılki Blockchain Afrika Konferansı’nda IOHK CEO’su Charles Hoskison, yeni anlaşmaların Cardano ekosistemine “milyonlarca kullanıcıyı” getireceğini dile getirdi.

Cardano (ADA) tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükselişe geçti.

Chainlink’in (LINK) 35 dolara yükselmeye devam etmesi ve potansiyel olarak kırılması bekleniyor. Yayınlanan son verilere göre, haftalık ve günlük zaman dilimlerinde teknik göstergeler yükseliş gösterdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Hong Kong merkezli kripto borsası FTX’in Florida’daki Miami-Dade County ile Miami Heat’in basketbol takımına sponsor olmak için görüştüğü bildirildi. FTX’in sponsorluk görüşmelerinin başarılı olması halinde, borsa stadyumun adını FTX Arena olarak değiştirecek.

Reuters raporuna göre, Hindistan’ın kripto para birimlerini suç sayacak bir yasa tasarısı hazırladı. 

Nasdaq listesinde yer alan madencilik şirketi Riot Blockchain, 15 Mart tarihinde yayınlanan rapora göre, Şubat ayında yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 179 adet Bitcoin çıkardı. 

Merkezi olmayan kripto borsası PancakeSwap, hacker’lar tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Kripto para birimi türevleri borsası olan BitMEX’in kurucu ortağı New York’ta teslim oldu. Bir İngiliz vatandaşı olan Ben Delo, ABD’nin kara para aklamayı önleme yasalarını çiğnemekle suçlandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Artık kripto konusunda olumsuz hissetmiyorum, etkili olduklarını anlıyorum.”dedi. Ancak Varank, “kripto para biriminin dolandırıcılık için çok müsait olduğunu da belirtti.

Google’da NFT aramaları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Google’da “NFT” terimi için yapılan aramalar Ocak ayından bu yana hızla arttı.

Fox Business’tan Charles Gasparino’ya göre, kripto para borsası Kraken, özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) veya geleneksel bir halka arz ile birleşme yoluyla 2022’de halka açılmayı planlıyor.

IOTA Vakfı, IOTA’nın son kullanıcı cüzdan uygulaması FireFly’ın önümüzdeki hafta hazır olacağı duyuruldu. Bu sürüm, IOTA’nın teknik ve pazarlama ilerlemesi için bir dizi önemli gelişmeyi içeriyor.

17 Mart tarihinde yayınlanan habere göre Grayscale şirketi platormunda beş yeni kripto trust sunmaya başladı. 

Kripto para sektörünün tartışmalı ismi John McAfee, hakkında çıkan suçlamaları kripto para sektörüne karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdi. 

Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley’nin Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’dan hisse satın alacağı açıklandı ve haberde bankanın bu konuda oldukça kararlı olduğunu belirtildi.

ABD Federal Rezerv (FED) Başkanı Jerome Powell, “dijital dolar” gibi CBDC’ler,n nakit paranın yerini almayacağını belirtti.

Brezilya, Bitcoin ETF’sini onaylayan ikinci ülke oldu. Brezilya’dan önce Kanada bu yılın başında üç Bitcoin ETF’si piyasaya sürdü.

ABD merkezli en büyük kripto ticaret platformu Coinbase, Nasdaq’taki doğrudan listelenmesini önümüzdeki aya kadar erteledi. Görünüşe göre, Coinbase borsası bu ay halka açılma planları gözden geçirdi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) şirket içi ticaret yazılımıyla ilgili faaliyetler nedeniyle Coinbase’e para cezası verdi. Borsa  “kendi kendine ticaret yaptığı” suçlamaları sebebiyle 6.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

İngiliz aktör ve komedyen John Cleese, iPad’ine çizdiği ‘Brooklyn Köprüsü’ NFT’sini açık artırmaya çıkardı. Cleese’in NFT’sine şu ana kadarki en yüksek teklifi 50 bin dolar ile Cerwyn adlı bir koleksiyoncu verdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz