Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
373
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında 50 bin doların üzerine yükseldi. Bu sayede Bitcoin bu sene üçüncü kez 50 bin dolarlık seviyeyi aşmış oldu. Aynı gün içinde Bitcoin 51 bin doları aşmayı başardı.9 Mart tarihinde 54 bin doları aşan Bitcoin’in piyasa değeri yeniden 1 trilyon dolara ulaştı.13 Mart tarihinde Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi 60 bin doları aşmayı başardı. Gün içinde Bitcoin 61.844 dolara yükseldi ve kripto piyasasının tam kontrolünü ele geçirdi.

Efsanevi trader Peter Brandt, hafta başında ider kripto para birimi Bitcoin’in “yükselmeye devam edeceğini” belirtti. 

Peter Brandt, Bitcoin’in %50 şansla 1 milyon dolara ulaşabileceğini iddia etti.  Brandt, Bitcoin’in 1 milyon dolarlık bir seviyeye yükselip sıfıra düşme ihtimalinin eşit olduğunu belirtti.

Norveçli petrol kralı Kjell Inge Rokke, Bitcoin’i desteklemeye başladı. Rokke, finans sektörü ve merkez bankalarının karşılaştığı aksaklıklara karşı BTC’nin en iyi koruma yöntemi olabileceğini belirtti. 

Bloomberg’in önde gelen analisti Mike McGlone, yatırımcıların altın yerine bir değer deposu olarak görmeye başladıkları Bitcoin’e yatırım yaptığını belirtti.

Amerikan bankacılık devi Goldman Sachs, şirketin yaklaşan kripto platformunda CME Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerine erişim sağlayacağını duyurdu.

Ünlü kripto para analisti filbfilb, Fibonacci seviyelerini kullanarak Bitcoin’in 70 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. 

Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin 80 bin doları aştığında piyasa değerinin Amazon’u geride bırakacağını gösteren bir grafik paylaştı. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, en son tweetine göre açık artırmadan elde ettiği tüm geliri Bitcoin’e dönüştüreceğini açıkladı. Dorsey geçtiğimiz gün sosyal medya platformundaki ilk tweet’ini bir non-fungible token (NFT) olarak satacağını duyurmuştu.

Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı efsanevi yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin’in düşmesi durumunda teknoloji şirketlerin çok kötü etkilenebileceğini iddia etti. Mobius açıklamasında Bitcoin ile teknoloji şirketleri arasındaki ilşkinin çok yakın olduğunu belirtti.

Barry Silbert’ın sahibi olduğu yatırım şirketi Digital Currency Group (DCG), Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) 250 milyon dolara kadar hisse satın almayı planladığını duyurdu.

Eski Beyaz Saray iletişim direktörü Anthony Scaramucci, Ethereum veya Dogecoin’in aksine sadece lider kripto para birimi Bitcoin’e odaklandığını açıkladı. Scaramucci, Bitcoin’in tüm kripto para birimlerinin piyasa değerinin büyük çoğunluğunu oluşturduğuna dikkat çekti.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip kurumsal yatırımcıların %85’inden fazlası, daha fazla dijital para sahibi olmak istediğini belirtti. 

İsrail’in en büyük varlık yöneticisi Altshuler Shaham, Grayscale Investment tarafından oluşturulan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerine 100 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Goldman Sachs işletme müdürü John Waldron, firmanın Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmak isteyen kullanıcılardan gelen artan talebi nasıl karşılayacağını araştırdığını söyledi.

Whale Alert, en son yedi yıl önce kullanılan bir kripto para cüzdanından 5 bin adet Bitcoin taşındığını ortaya çıkardı. 

Büyük bir altın destekçisi olan Peter Schiff, Twitter hesabından yaptığı açıklamada oğlu Spencer Schiff’in tüm portföy yatırımlarını lider kripto para birimine taşıdığını duyurdu. Schiff, oğlunun geçtiğimiz hafta Bitcoin 50 bin doların altına indiğinde tüm yatırımlarını Bitcoin’e çevirdiğini belirtti. 

“Kripto Annesi” olarak anılan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Hester Peirce, Gary Gensler’ın SEC Başkanı olması durumunda, kripto paraların düzenlenmesinin netlik kazanacağını ifade etti. 

Mike McGlone’a göre, geleneksel varlık altının yükselişini lider kripto para birimi Bitcoin engelleyebilir. McGlone, direnç ve Bitcoin nedeniyle altının bu yıl büyümekte zorlanacağını belirtti. 

Dubai merkezli kripto yatırım fonu FD7 Ventures’ın yöneticisi Prakash Chand, Bitcoin’in  piyasa değerinin birkaç yıl içinde 10 trilyon dolara ulaşacağını iddia etti.

Skybridge Capital hedge fonu kurucu ortağı ve eski Beyaz Saray iletişim direktörü Anthony Scaramucci, SEC Başkanlığına Gary Gensler’ın seçilmesi halinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yılın sonuna kadar onaylanan bir Bitcoin ETF göreceğimizi umuyor.

Başkan Joe Biden, yaklaşık 2 trilyon dolarlık teşvik paketi tasarısını imzaladı. Senato’nun paketi onaylamasından bu yana lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı birkaç bin dolar yükseldi. 

WisdomTree, Bitcoin ETF’si başlatmak için SEC’e başvurdu.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, MicroStrategy’nin nakit rezervleriyle daha fazla Bitcoin satın aldığını açıkladı.

Bir Fransız milletvekili, Fransa Merkez Bankası’nın Bitcoin’i benimsemesi için bir dilekçe imzaladı. 

Man Group’un CEO’su Luke Ellis, Bitcoin varlıklarını ikiye katladığını söyledi. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, SEC davasının ardından Ripple token’i XRP ticaretini durdurma kararını savundu ve XRP’nin borsalar için büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davası nedeniyle Ripple şirketi ortadan kalksa bile, XRP’nin ticarete devam edeceğini söyledi.

Blockchain şirketi Ripple, yaptığı duyuruya göre Dallas merkezli MoneyGram ile çok konuşulan ortaklığını sonlandırdı. 

Ripple’in ilk CTO’su Jed McCaleb, geçtiğimiz yedi gün içinde “tacostand” cüzdanından toplam 108 milyon XRP token’i sattı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, aylar önce platformdaki XRP dolandırıcılığının yayılmasını engellemediği için Youtube’a açtığı davadan vazgeçti.

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve birkaç kripto para borsası devasa miktarda XRP token’i transfer etti.

John McAfee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Elon Musk’tan çok daha önce şaka token’i olan Dogecoin’i desteklediğini belirtti. McAfee, Dogecoin’i desteklemeye başladığından bu yana %1000’in üzerinde arttığını söyledi.

Dünyanın en büyük iyi kripto para borsası Binance’in kripto parası Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) token’inin piyasa değerini aşarak dördüncü en büyük kripto para birimi haline geldi. 

Büyük bir Bitcoin destekçisi olan Mike Novogratz, Cardano (ADA) token’i ile ilgilenmeye başladı.

Bitcoin Cash (BCH) CoinMarketCap’in en iyi kripto para birimleri listesinde 11. sıraya geriledi. 

Ünlü emtia uzmanı Peter Brandt, dijital gümüş olarak bilinen kripto para birimi Litecoin’in (LTC) yeni bir ralliye hazırlandığını duyurdu.

9 Mart tarihinde ABD merkezli Coinbase borsası platformuna Polygon (MATIC), SushiSwap (SUSHI) ve SKALE Network’ü (SKL) ekledi. 

Brooklyn 99 isimli popüler dizinin yıldızı Terry Crews, sosyal kripto platformu Roll aracılığıyla kendi sosyal para birimi POWER’ı piyasa sürdü.

Dash (DASH) kripto para birimi 300 dolara yükselebilir. Şimdilerde 225 dolardan işlem gören Dash’in destek seviyesi 260 doları başarıyla test etmesi durumunda, 300 dolara ulaşabileceği düşünülüyor.

13 Mart tarihinde Tesla CEO’su Elon Musk, ABD merkezli Coinbase borsasının Musk’ın en sevdiği kripto para olarak ilan ettiği Dogecoin’in (DOGE) ticaretini etkinleştirmesi gerektiğini belirtti. 

Travala.com rezervasyonlar için ödeme aracı olarak gizlilik odaklı en popüler kripto para birimi olan Monero’yu (XMR) kabul etmeye başladığını duyurdu. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

PayPal şirketi, yatırımcıların Bitcoin ve diğer dijital varlıkları korumak için yeni bir kriptografi biçimi kullanan Tel Aviv merkezli bir girişim olan Curv’ü satın aldığını duyurdu. 

Merkezi olmayan borsa (DEX) Dodo, saldırıya uğradı. Saldırı sonunda Dodo 3.8 milyon dolar çaldırdı.

Pekin merkezli Bitmain şirketine Çin ve Tayvan arasındaki jeopolitik savaş sebebiyle soruşturma açıldı.

Hafta ortasında popüler sosyal medya uygulaması Twitter, bazı kripto para uzmanlarının hesaplarını askıya aldı. Stock to flow modelinin yaratıcısı PlanB, Twitter ticaret uzmanı “the Crypto Dog” ve zincir içi analisti Willy Woo’nun hesapları askıya alındı.

Kripto analiz firması Messari’nin yeni raporuna göre, Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından Kasım 2019’da satın alınan NFT platformu Nifty Gateway’in değeri artık 1.2 milyar dolar olabilir. 

12 Mart Bloomberg raporuna göre, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) işlem hacmine göre en büyük borsa olan Binance’i araştırıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bloomberg raporunun “FUD” olduğunu iddia etti.

Çin 5 yıllık politika planında, Blockchain teknolojisinden bahsetti. Ülke çapında kripto para birimi yasağı bulunan Çin, yapay zeka (AI) ve “akıllı şehirler” gibi teknolojileri kullanmaya devam ediyor.

İstanbul’da dokuz villaya baskın düzenlendi ve büyük bir kripto para dolandırıcılığı çetesi tutuklandı. 101 kişilik bir çeteyi zorla bir araya getiren Çinli kripto para dolandırıcıları, üyelerinden ikisinin yetkililere haber vermesinin ardından ifşa oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz