Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
490
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

28 Şubat tarihinde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 43.300 dolara kadar geriledi.Hafta başında bazı önemli isimlerin Bitcoin hakkında yaptıkları olumlu açıklamalar Bitcoin’in yükselişini tetikledi. 3 Mart tarihinde Bitcoin, 51 bin doların üzerine yükseldi.

Efsanevi trader Peter Brandt, önde gelen isimlerin Twitter’da Bitcoin 100 bin dolara yükselene kadar Twitter profil fotoğraflarına lazer göz efekti eklemelerine atıfta bulundu ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada en büyük kripto para birimi yükselmeden önce lazer gözleri olan tüm FOMO alıcılarının kayıplarını geri kazanmaları gerektiğini ifade etti.

Google Finans, finans.google.com alanına kripto fiyatlarını ekledi. “Kripto” başlıklı bölüm artık geleneksel hisse senedi ve döviz piyasalarının yanı sıra “Piyasaları Karşılaştır” kategorisinde yer aldı.

Analitik veri sağlayıcısı Santiment tarafından sağlanan son verilere göre, Bitcoin ile geleneksel borsa arasındaki korelasyon yükseldi. 

Hafta başında MicroStrategy, 15 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı. Şirketin CEO’su Michael Saylor Twitter hesabından yaptığı açıklamada şirketinin ortalama 45.710 dolardan 328 adet Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Citi’nin son analitik raporuna göre, lider kripto para birimi Bitcoin gelecekte ana akım için bir borsa aracı olabilir. 

Reuters raporuna göre, Wall Street’in en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, Bitcoin vadeli işlemlerini yeniden başlatacak.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Bitcoin’in doğası gereği spekülatif bir varlık olduğunu söyledi ve kötü bir şekilde sonlanacağını iddia etti.

Gazeteci Colin Wu, Kara Perşembe olarak anılan Bitcoin çöküşünün birinci yıl dönümüne kısa bir süre kaldığını hatırlattı. Wu, uzmanların Mart ayında yeniden bir düşüş yaşanması konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Eski Bitcoin eleştirmeni Shark Tank’dan Kevin O’Leary, portföyünün %3’ünü çevre dostu Bitcoin madenciliğine koyacağını açıkladı. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın SEC başkanlığı için aday gösterdiği Gary Gensler, Bitcoin’in ve kripto para birimlerinin “değişim için bir katalizör” olduğunu söyledi. 

Sahte bir Elon Musk cüzdanı 0.1 ile 10 BTC arasında aldığı herhangi bir Bitcoin miktarının iki katını kazandırmayı vaat etti. Bunun üzerine bir yatırımcı bu aldatmacaya inandı ve parasını ikiye katlayacağı düşüncesiyle sahte Elon Musk hesabına 5 adet Bitcoin yani 243 bin dolar gönderdi.

Dünyanın en büyük halka açık Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Bitfarms, çip kıtlığına rağmen önümüzdeki iki yıl içinde 48 bir yeni madenci satın alacağını duyurdu.

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, Bitcoin’in sonsuza gideceğini söyledi. Powell konuşmasında en büyük kripto para biriminin 1 milyon dolara ulaşabileceğini iddia etti.

Dünyanın her yerinden 1.500’e yakın kurumun temsilcilerini içeren JPMorgan anketi yayınlandı. Ankete katılan kurumların %7’si kripto paranın “en önemli” varlıklardan biri olabileceğini tahmin etti. 

Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin’in 100 bin dolara doğru yükseleceğini tahmin etti. McGlone tarih tekerrür ederse, Bitcoin’in 100 bin dolara çıkacağını belirtti.

Galaxy Digital hedge fonunun kurucusu ve eski Goldman Sachs yöneticisi Mike Novogratz, her bankanın ve büyük teknoloji şirketlerinin kripto para birimlerine yöneldiğini dile getirdi. 

Prudential-Bache Securities’in eski CEO’su Wall Street emektarı George Ball, kripto para birimlerinin neredeyse her yatırım portföyüne iyi bir katkı sağladığını belirtti. 

MicroStrategy şirketi lider kripto para birimi Bitcoin’de 10 milyon dolar daha satın aldı. Ağustos ayından bu yana Bitcoin’e yatırım yapmaya devam eden firma şimdilerde toplamda 4.4 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip.

Kripto para sektörünün önemli ismi milyarder Tim Draper, Apple şirketinin Bitcoin’e yatırım yapması gerektiğini belirtti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

3 Mart tarihinde en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) uzun bir aradan sonra 1.600 doları aşmayı başardı. 

Gizchina raporuna göre Sony’nin en yeni oyun konsolu PlayStation 5, Ethereum madenciliği için uyarlandı. 

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalarına göre, Bitcoin destekçisi Mike Novogratz’ın sahibi olduğu Galaxy Digital tarafından başlatılan iki Ethereum fonu şu ana kadar 32.1 milyon dolar yatırım aldı. 

SEC’in kayıtsız menkul kıymet sattığı iddiasıyla Ripple şirketine dava açmasına rağmen Blockchain devi her ayın ilk gününde olduğu gibi 1 milyar XRP’nin kilidini açtı.

Whale Alert hesabı Blockchain devi Ripple şirketinin şirketin eski CTO’su Jed McCaleb’e 627.974.493 XRP gönderdiğini tespit etti. 

Üst düzey hukuk firması, Blockchain devi Ripple’ın ortağı MoneyGram’a dava açtı. Davacı Rosen Hukuk Bürosu’ndaki hukuk ekibi, şirketin ODL ve XRP kullanımı hakkındaki yanıltıcı ifadeleri nedeniyle MoneyGram’a dava açtığını duyurdu.

Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, Coinbase ve Kraken borsaları 66 milyon XRP transfer etti.

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, şirketinin küresel merkezini San Francisco olarak kalacağını duyurdu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse hukuk danışmanı aracılığıyla SEC davasına yanıt olarak davayı düşürmeyi destekleyen argümanlar sundu.

4 Mart tarihinde Ripple şirketinin kripto para birimi XRP %10 yükselmeyi başardı.

Ripple, Aralık ayı sonlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edildiğinden bu yana dünya çapındaki bankacılık kurumlarıyla 15 yeni sözleşme yapmayı başardı. 

Tether Twitter hesabından yaptığı açıklamada şantaja uğradığını ve şirketten 500 adet Bitcoin istendiğini belirtti.

Mart ayının ilk gününde Mary güncellemesini yayınlayan Cardano (ADA) %10 değer kaybetti. 

Grayscale şirketi geçtiğimiz ay 174 bin adet Litecoin (LTC) satın aldı. Böylelikle Grayscale Investments geçen ay çıkarılan Litecoin’in çoğunu satın almış oldu.

Twitter’da şubat ayında Elon Musk’ın en sevdiği kripto para olarak ilan ettiği Dogecoin, Bitcoin’e kıyasla daha popülerdi. 

Kripto para birimlerine olan talep tüm zamanların en yüksek seviyelerinde artarken, dolaşımdaki toplam Tether (USDT) miktarı bu hafta yükseldi. 

Travala.com rezervasyonlar için ödeme aracı olarak Chainlink’i (LINK) kabul etmeye başladığını duyurdu.

Birkaç yıl önce Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye başlayan NBA takımı Dallas Mavericks şimdi de bilet ödemeleri için Dogecoin’i kabul etmeye başladı. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, hafta boyunca en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’den bahsetmeye devam etti. Musk, DOGE’un tersten yazıldığında “Egod” anlamına geldiğini tweet’ledi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Dubai merkezli FD7 Ventures, 250 milyon dolarlık yeni bir fon başlatacağını duyurdu. Şirket tarafından yayınlanan açıklamaya göre, fon Polkadot ve Cardano token’leri üzerine inşa edilecek.

Çin’in Hurun Araştırma Enstitüsü, Blockchain milyarderlerini yayınladı. Coinbase CEO’su  Brian Armstrong, FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ve Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) sırasıyla ilk üç blockchain milyarderi olarak sıralandı. 

Amerikan dijital varlık saklama ve güvenlik şirketi BitGo, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan bir New York Trust lisansı aldı. 

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para sektörünün tartışmalı ismi John McAfee’yi menkul kıymet dolandırıcılığı, banka dolandırıcılığı ve kara para akladığı iddiasıyla suçladı.John McAfee, yaptığı açıklamada SEC’in iddialarının abartılı olduğunu ifade etti. 

Son yayınlanan verilere göre geçtiğimiz ay CoinMarketCap, kayda değer bir dönüm noktasına ulaştı. Şubat ayı sadece 28 gün olmasına rağmen CoinMarketCap, SimilarWeb verilerine göre 100 milyondan fazla ziyaret edildi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal medya platformundaki ilk tweet’ini bir non-fungible token (NFT) olarak satacağını açıkladı.Justin Sun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Jack Dorsey’in NFT biçiminde satışa sunduğu ilk yayınlanan tweet’i için yarım milyon dolar teklif etti. Daha sonra Sun teklifini 1 milyon dolara yükseltti. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz